Dual Channel Kit - v čem jsou jiné??
Může mi někdo poradit ohledně Dual Channel Kitů DDR2?
Je nějaký rozdíl v tom když koupím dva samostatné paměťové moduly nebo dual channel kit????
Jsou ty moduly prodávané v dual channel sadě nějak speciálně spárované (pokud ano, v čem jsou jiné????) nebo je to jenom obchodní tah výrobců a je to totéž jako dva samostané moduly stejného typu?
Mám dual channel desku.
Máte někdo zkušenosti s paměťí GoodRam?Jak jsou na tom?
Díky mnohokrát za každou radu.
Je nějaký rozdíl v tom když koupím dva samostatné paměťové moduly nebo dual channel kit????
Jsou ty moduly prodávané v dual channel sadě nějak speciálně spárované (pokud ano, v čem jsou jiné????) nebo je to jenom obchodní tah výrobců a je to totéž jako dva samostané moduly stejného typu?
Mám dual channel desku.
Máte někdo zkušenosti s paměťí GoodRam?Jak jsou na tom?
Díky mnohokrát za každou radu.
kdyz koupis dva stejne moduly mas hodne velkou sanci, ze na nich dulachannel pojede, ale muze se stat ze ne (stalo se to nekomu? nevim o zadnym praktickym pripadu...) kdezto kdyz koupis kit tak to jsou pameti ktere jsou spolu otestovane a v dulalchannelu na 99.999999% pojedou a mozna ze jsou vybrane i kvalitne stejne kousky pro OC, aby jeden modul nesel z 800MHz na 950 a dryhy na 820 ale aby sli taktovat oba priblizne stejne
EDIT: to tgfh: rekl bych ze mu slo spis o rozdil mezi pametmi kit x dva stejne moduly a ne o rozdil dualchannel x singlechannel... nebo na co se basnik presne ptal?
EDIT: to tgfh: rekl bych ze mu slo spis o rozdil mezi pametmi kit x dva stejne moduly a ne o rozdil dualchannel x singlechannel... nebo na co se basnik presne ptal?
Dual channel razantně zvyšuje výkon PC.
Já měl kdysi jen jednu 512MB GeIL DDR400 2-2-2-5 a pak si dokoupil druhou stejnou a zapojil do dualu.
Výkon ve hrách se zvednul min o 5%
A když přeinstalovávám win při dual channelu je přeinstaluju skoro za polovinu času!
Ale v 3D marku 05 byl rozdíl jen 10 bodů
Dual channel zvedá taky hodně výkon CPU
jestli si dobře vzpomínám tak jsem to měl kdysi takto:
Single channel - superPI 46 sec
Dual channel - superPI 44 sec
prostě CPU nemusí "tak dlouho čekat" než se nahrajou potřebná data...
Určitě kup Dual channel tedy tzv. "kit".
Nevím co budeš skládat za sestavu ale do low-endu jsou GoodRamy OK, ale jestli kupuješ nějakou 4600+ nebo E6300 atd doporučuji koupit GeIL, Corsair, atd... prostě už něco kvalitnějšího...
Já měl kdysi jen jednu 512MB GeIL DDR400 2-2-2-5 a pak si dokoupil druhou stejnou a zapojil do dualu.
Výkon ve hrách se zvednul min o 5%
A když přeinstalovávám win při dual channelu je přeinstaluju skoro za polovinu času!
Ale v 3D marku 05 byl rozdíl jen 10 bodů
Dual channel zvedá taky hodně výkon CPU
jestli si dobře vzpomínám tak jsem to měl kdysi takto:
Single channel - superPI 46 sec
Dual channel - superPI 44 sec
prostě CPU nemusí "tak dlouho čekat" než se nahrajou potřebná data...
Určitě kup Dual channel tedy tzv. "kit".
Nevím co budeš skládat za sestavu ale do low-endu jsou GoodRamy OK, ale jestli kupuješ nějakou 4600+ nebo E6300 atd doporučuji koupit GeIL, Corsair, atd... prostě už něco kvalitnějšího...
No já už dual channel mám 2x256 GoodRam 533 a občas mi Windows nahodí modrou obrazovku chybové hlášení.....a dole se píše:výpis fyzické paměti RAM na pevný disk.Může to být vadnýma paměťma?Mě právě říkali v obchodě (v obchodě s PC) že je to úplně jedno a že si mám koupit dva samostatné moduly (chci teď 2x512 667MHz). A co Transcend? Ty jsou kvalitnější??
[quote=hoffy]No já už dual channel mám 2x256 GoodRam 533 a občas mi Windows nahodí modrou obrazovku chybové hlášení.....a dole se píše:výpis fyzické paměti RAM na pevný disk.Může to být vadnýma paměťma?Mě právě říkali v obchodě (v obchodě s PC) že je to úplně jedno a že si mám koupit dva samostatné moduly (chci teď 2x512 667MHz). A co Transcend? Ty jsou kvalitnější??[/quote] výpis fyzické paměti RAM na pevný disk - se snad píše u každé "mordé smrti" :D
Navrchu se píše co to je za error.
Ale doporučuji RAMky otestovat memtestem je to nejčastější příčina (snad v PC nemáš "kilo" prachu :D )
Co máš za sestavu?
/Já osobně Transcend nemám rád, to už radši GoodRam... (imho)
Navrchu se píše co to je za error.
Ale doporučuji RAMky otestovat memtestem je to nejčastější příčina (snad v PC nemáš "kilo" prachu :D )
Co máš za sestavu?
/Já osobně Transcend nemám rád, to už radši GoodRam... (imho)
Transcend bude snad stejna kategorie jako GoodRam nebo jako Zeppelin...proste se nedaj cekat zazraky. Memtestem si to urcite projed, byva to prvni vec, co delam v pripade podobnych problemu.
K tem dual-channel kitum bych jen dodal, ze to byvaji moduly, ktere se vyrabi ve stejne serii / sarzi - tedy se stejnym nastavenim stroju, ze stejneho materialu, da se rict i skoro v jeden okamzik, atd. aby se prave zajistilo, ze moduly budou mit naprosto stejne vlastnosti. Pote se take tyto dual-channel kity zpravidla testuji spolu.
K tem dual-channel kitum bych jen dodal, ze to byvaji moduly, ktere se vyrabi ve stejne serii / sarzi - tedy se stejnym nastavenim stroju, ze stejneho materialu, da se rict i skoro v jeden okamzik, atd. aby se prave zajistilo, ze moduly budou mit naprosto stejne vlastnosti. Pote se take tyto dual-channel kity zpravidla testuji spolu.
MemTest hlásí error : Pair /cisla/ does not store values accurately
Co s tím? Mám je reklamovat? Uznají mi to?
Mám Celeron D 2.8, desku Gigabyte 8i945P-G, 2x256 GoodRam 533, SATA/300 WD 250 GB 16MB cache, GeForce 6600.
Co s tím? Mám je reklamovat? Uznají mi to?
Mám Celeron D 2.8, desku Gigabyte 8i945P-G, 2x256 GoodRam 533, SATA/300 WD 250 GB 16MB cache, GeForce 6600.
Pokud jsou v zaruce, tak reklamace by mela byt uznana. Zkus jeste moduly prohodit mezi sebou a otestovat + rovnou vycistit sloty, aby tam nebyly nejaka smitka prachu.
A co Kingston? Ty značky co píšete, Corsair apod. jsou dražší??Ani nevím, kde je sehnat,všechny obchody v okolí prodávají GoodRamy,Transcendy a Kingstony.
Zkusím je prohodit a možná dát do jiných slotů ale když teď chci koupit nové tak to nemá cenu řešit.
Zkusím je prohodit a možná dát do jiných slotů ale když teď chci koupit nové tak to nemá cenu řešit.
Já s Kingstonem měl jen a jen potíže :D
Ale už je to o něco lepší...
S nynějšíma RAMkama si ještě pohrej a když budou stále vykazovat chyby tak reklamace...
Ale už je to o něco lepší...
S nynějšíma RAMkama si ještě pohrej a když budou stále vykazovat chyby tak reklamace...
Je kup v nejakym e-shopu, myslim ze usetris a budes si tak moct dovolit lepsi model za stejnou cenu nez jako nekde v obchudecku u vas...z tech znacek bych bral corsairy, geily, kingstony, g.skill a pripadne by se dalo uvazovat i o znacce a-data. Oproti nejakym transcendum a zeppelinum to bude drazsi asi o 200,-. Zalezi samozrejme na konkretnim modelu, protoze sezenes obyc. radu (napr. Corsair ValueSelect) za levno, ale i megautrahypergigasuper a kdovico jeste rady urcene spis pro OC a chlubeni se za X tisic.
Edit> Pokud bych mel byt konkretnejsi, tak bych zvolil bud [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] nebo o neco drazsi, ale zato 800Mhz [odkaz, pro zobrazení se přihlaste].
To tgfh> ja naopak s kingstonem spokojen, ale je fakt, ze mam zkusenost jen s radou HyperX a pak s tema kouskama, co montuje do svych PC firma HP...
Edit> Pokud bych mel byt konkretnejsi, tak bych zvolil bud [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] nebo o neco drazsi, ale zato 800Mhz [odkaz, pro zobrazení se přihlaste].
To tgfh> ja naopak s kingstonem spokojen, ale je fakt, ze mam zkusenost jen s radou HyperX a pak s tema kouskama, co montuje do svych PC firma HP...
Myslím si, že cena pamětí je tak nízko že bych se 100% rozhodl pro toto:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Jak už psal Tequilla :thumb
Osobní zkušenost s těmito moduly je vynikající!
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Jak už psal Tequilla :thumb
Osobní zkušenost s těmito moduly je vynikající!
jsem asi lama, ale nikde nemuzu najit a tedy ani pochopit jednu vec.
Mam A-data 2x1GB 800MHz .. coz znamena dve pameti 1GB po 400MHz. Dual channel. cena 1400,-
Proc maji jen 400MHz ? .. zapojil jsem je oddelene a everest napise 400MHz.
neni lepsi koupit singly 1GB po 800MHz (po 700,-) a zapojit je do dual?
Mam A-data 2x1GB 800MHz .. coz znamena dve pameti 1GB po 400MHz. Dual channel. cena 1400,-
Proc maji jen 400MHz ? .. zapojil jsem je oddelene a everest napise 400MHz.
neni lepsi koupit singly 1GB po 800MHz (po 700,-) a zapojit je do dual?
[QUOTE=old_wooden_shoes;53544]Mam A-data 2x1GB 800MHz .. coz znamena dve pameti 1GB po 400MHz.[/QUOTE]Ee chyba, takhle se to nescita..... Pameti mas 400MHz a protoze jsou to pameti DDR2 (double data rate = dvojita rychlost dat) = 800MHz. Everest ti bude psat 400MHz, ale jedou ti na 800MHz. Pro kontrolu muzes v Everestu v nastrojich pustit "Cache & Memory Benchmark", tam se ti v kolonce "Memory type" vypise skutecna frekvence i casovani tvych pameti. :)
Dual channel kit ma tu vyhodu, ze oba moduly jsou spolu otestovane a mas jistotu, ze spolu pojedou a budou si rozumet.... kup dual kit ;)
EDIT: jeste se podivej v Everestu v SPD, ze ti pise rychlost pameti PC6400.... = 800MHz (bude to uvedeny i primo na modulech). Pro pameti DDR400 je oznaceni PC3200.
Dual channel kit ma tu vyhodu, ze oba moduly jsou spolu otestovane a mas jistotu, ze spolu pojedou a budou si rozumet.... kup dual kit ;)
EDIT: jeste se podivej v Everestu v SPD, ze ti pise rychlost pameti PC6400.... = 800MHz (bude to uvedeny i primo na modulech). Pro pameti DDR400 je oznaceni PC3200.
[QUOTE=husky14;53585]Ee chyba, takhle se to nescita..... Pameti mas 400MHz a protoze jsou to pameti DDR2 (double data rate = dvojita rychlost dat) = 800MHz. Everest ti bude psat 400MHz, ale jedou ti na 800MHz. Pro kontrolu muzes v Everestu v nastrojich pustit "Cache & Memory Benchmark", tam se ti v kolonce "Memory type" vypise skutecna frekvence i casovani tvych pameti. :)
EDIT: jeste se podivej v Everestu v SPD, ze ti pise rychlost pameti PC6400.... = 800MHz (bude to uvedeny i primo na modulech). Pro pameti DDR400 je oznaceni PC3200.[/QUOTE]
diik za vysvetleni, konecne to chapu :)
EDIT: jeste se podivej v Everestu v SPD, ze ti pise rychlost pameti PC6400.... = 800MHz (bude to uvedeny i primo na modulech). Pro pameti DDR400 je oznaceni PC3200.[/QUOTE]
diik za vysvetleni, konecne to chapu :)
Taky jsou DCH kity obvykle o několik desítek až stovek korun levnější než dva (ty stejné, ale prodávané po jednom) moduly.
[quote=Pavel Boček;53663]Taky jsou DCH kity obvykle o několik desítek až stovek korun levnější než dva (ty stejné, ale prodávané po jednom) moduly.[/quote]To som si nevšimol, možno je to momentálny výpredaj, ale v dobe dual-channel booooooomu to bolo práve naopak. :o
[QUOTE=Pavel Boček;53663]Taky jsou DCH kity obvykle o několik desítek až stovek korun levnější než dva (ty stejné, ale prodávané po jednom) moduly.[/QUOTE]No jak kdy a kde, treba konkretne u Kingstonu na CZC je to presne 1+1=2....
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] 1.512,- Kc
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] 3.024,- Kc
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] 1.512,- Kc
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] 3.024,- Kc
[QUOTE=eraser]To som si nevšimol, možno je to momentálny výpredaj, ale v dobe dual-channel booooooomu to bolo práve naopak. :o[/QUOTE]
No tak ne že bych čučel do obchodu den co den, ale co sem tak občas viděl to tak bylo (neručím že 100% vždycky a všude že...). No ale většinou co se víc kupuje se víc vyrábí a je to levnější.
Btw, teď prej šly zase ceny DRAM čipů o 25% dolů :eek:
No tak ne že bych čučel do obchodu den co den, ale co sem tak občas viděl to tak bylo (neručím že 100% vždycky a všude že...). No ale většinou co se víc kupuje se víc vyrábí a je to levnější.
Btw, teď prej šly zase ceny DRAM čipů o 25% dolů :eek: