Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 3 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 31 až 45 z 48

Téma: Jaký CPU sc. 775?

  1. #31
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Intel, quad + mb + ramky nelze do 4tis pořídit a troufám si tvrdit, že to nebude možné ani po příchodu sandy bridge
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Starousedlík SHW Avatar uživatele NHKG
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,142

    Citace Původně odesláno od P4V3L Zobrazit příspěvek
    No, to se asi plácnu přes kapsu :-/ Nějaká levnější alternativa by nebyla? ._P POřece jen jsem počítal s tím, že sc. 775 je již pomalu mrtvý, tudíž jsem počítal s cenou do 4t.
    Levnější varianta je Bazarový kousek, nedávno jsem koupil tady na fóru Q9300. Bohužel Aukro je s cenami mimo, lidi jsou občas schopni přihodit i víc, než stojí stejný nový procesor v obchodě. Pokud se nebojíš taktování a trošku vyšší spotřeby, můžeš zkusit sehnat starý Q6600, po přetaktování je to stále výkonný procesor. Jinak jedině Q9xxx.

    Rozdíl ve výkonu mezi E5200 a E7500 není moc velký a dá se lehce dohnat taktováním.
    Naposledy upraveno uživatelem NHKG: 01-12-2010 v 18:34
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    56

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Intel, quad + mb + ramky nelze do 4tis pořídit a troufám si tvrdit, že to nebude možné ani po příchodu sandy bridge
    Však s tím jsem nepočítal, jako s celým základem. Chtěl jsem pouze CPU. vím, že kolega má nějakou E7500, tuším, a jede mu to celkem slušně.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Já dával nejnižší konfiguraci na Autodesk produkty E8400 spolu s P5K Deluxe Wifi a hned jak bylo možné pořídit Quad tak jsem tak učinil a zákazník nenadával. Nutno ovšem poznamenat, že si s tím vydělává takže je mu celkem jedno co to stojí. Ve Vašem případě bych se opravdu, opravdu zamyslel nad pořízením AMD platformy, která Vám za půl roku nabídne hexacore cpu z druhé ruky kolem dvou-tří tis. a teď nové 4 jádro (ikdyž bych zvážil investici do lepší desky s "nedebilním" AMD chipsetem, tzn. M3N-WS, M3N-HT Dlx apod. ovšem jestli je ještě seženete)
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 01-12-2010 v 18:41
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    56

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Já dával nejnižší konfiguraci na Autodesk produkty E8400 spolu s P5K Deluxe Wifi a hned jak bylo možné pořídit Quad tak jsem tak učinil a zákazník nenadával. Nutno ovšem poznamenat, že si s tím vydělává takže je mu celkem jedno co to stojí. Ve Vašem případě bych se opravdu, opravdu zamyslel nad pořízením AMD platformy, která Vám za půl roku nabídne hexacore cpu z druhé ruky kolem dvou-tří tis. a teď nové 4 jádro (ikdyž bych zvážil investici do lepší desky s "nedebilním" AMD chipsetem)
    No, však uvidíme. Plánuju zase kompletní upgrade, ale letos již bohužel ne, letošní rok byl finančně nákladný. Jinak je teda aspoň trochu slušnej rozdíl mezi tím mým E5200 a E7500? Kromě 1MB cache, trochu vyšší frekvencí a sběrnicí nevidím :-/
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Já taky ne, tenhle "upgrade" opravdu smysl nemá ani kdyby měl 16MB cache
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    56

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Já taky ne, tenhle "upgrade" opravdu smysl nemá.
    A ten C2Q 9xxx, tam by se to už asi vyplatilo, né? Jako taky to není nic extra, ale na upgrade, s výměnou desky a RAMek momentálně nemám.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Z mého pohledu ne - vyhodit 4tis do mrtvé platformy navíc na desce, která není zrovna košer určitě ne. Pokud bych na tom pracoval tak bych teď šel do AMD, možná už bych připlatil na DDR3, ale rozhodně bych nešel do AMD chipsetu (pro Vás by to mohl být šok). Prakticky to samé jsem udělal já když jsem potřeboval urychlit práci s maxem s tím rozdílem, že jsem si neodpustil takovou chybu jako pořídit si zdánlivě slušně vybavenou desku s AMD chipsetem
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    56

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Z mého pohledu ne - vyhodit 4tis do mrtvé platformy navíc na desce, která není zrovna košer určitě ne. Pokud bych na tom pracoval tak bych teď šel do AMD, možná už bych připlatil na DDR3, ale rozhodně bych nešel do AMD chipsetu (pro Vás by to mohl být šok). Prakticky to samé jsem udělal já když jsem potřeboval urychlit práci s maxem s tím rozdílem, že jsem si neodpustil takovou chybu jako pořídit si zdánlivě slušně vybavenou desku s AMD chipsetem
    AMD chipsetem máte na mysli nVidii?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Starousedlík SHW Avatar uživatele NHKG
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,142

    S tím AMD chipsetem Richmonda ignoruj, nemá je rád. Momentálně jiná volba než AMD chipset pro AMD procesor není a doba kdy byly na AMD jiné dobré chipsety než AMD (ATI) je už mnoho let pryč. Momentálně se ještě dají koupit staré nVidia chipsety, ale já bych se jim vyhnul, i když tady Richmond bude za chvilku zase na ně pět chválu.
    Nezvládl by jste taktování procesoru? Dá se takto relativně snadno a hlavně zadarmo získat výkon než seženete peníze na větší upgrade. Navíc příští rok budou postupně vycházet nové generace procesorů AMD i Intel.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    56

    Citace Původně odesláno od NHKG Zobrazit příspěvek
    S tím AMD chipsetem Richmonda ignoruj, nemá je rád. Momentálně jiná volba než AMD chipset pro AMD procesor není a doba kdy byly na AMD jiné dobré chipsety než AMD (ATI) je už mnoho let pryč. Momentálně se ještě dají koupit staré nVidia chipsety, ale já bych se jim vyhnul, i když tady Richmond bude za chvilku zase na ně pět chválu.
    Nezvládl by jste taktování procesoru? Dá se takto relativně snadno a hlavně zadarmo získat výkon než seženete peníze na větší upgrade. Navíc příští rok budou postupně vycházet nové generace procesorů AMD i Intel.
    No já hlavně potřebuju daldší CPU sc. 775, proto jsem o taktu vůbec neuvažovalo. Jinak z taktování mám strach, nikdy jsem jej nepraktikoval, vždycky jsem ponechával defaultní hodnoty, aby mi mohla být v nejhorším případě uznána záruka, když jsem upgradoval cca každé dva roky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Starousedlík SHW Avatar uživatele NHKG
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,142

    Taktování nemá vliv na záruku, reklamovat můžete i přetaktovaný procesor, jenom jim to neříkejte...
    Podle mě máte 3 rozumné varianty:
    1. Koupit levné 2 jádro za asi 1500Kč - Výkon jako E7500 a kousek pod E8400 a šetřit na pořádný upgrade
    2. Komletní upgrade včetně desky a pamětí, ale tady cena bude dost přes 4000Kč
    3. Koupit starší 4 jádro, třeba Q9550

    U všech variant si taktováním pomůžete k lepšímu výkonu bez příplatku, rizikem není poškození procesoru, ale spíše nestabilita PC. Zabere to docela dost času pořádně odladit, proto se to nedělá ve firmách.


    EDIT: PHYSX na co?? Pro těch pár her, kde se zajímavě rozpadá sklo a vlaje oblečení. Normální člověk si toho nevšimne.
    Naposledy upraveno uživatelem NHKG: 01-12-2010 v 20:12
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    56

    Citace Původně odesláno od NHKG Zobrazit příspěvek
    Taktování nemá vliv na záruku, reklamovat můžete i přetaktovaný procesor, jenom jim to neříkejte...
    Podle mě máte 3 rozumné varianty:
    1. Koupit levné 2 jádro za asi 1500Kč - Výkon jako E7500 a kousek pod E8400 a šetřit na pořádný upgrade
    2. Komletní upgrade včetně desky a pamětí, ale tady cena bude dost přes 4000Kč
    3. Koupit starší 4 jádro, třeba Q9550

    U všech variant si taktováním pomůžete k lepšímu výkonu bez příplatku, rizikem není poškození procesoru, ale spíše nestabilita PC. Zabere to docela dost času pořádně odladit, proto se to nedělá ve firmách.
    Popřemýšlím o tom, díky Jen se chci ještě zeptat. Chtěl bych pořídit nějakou starší grafiku, co PCIE 2.0, nVidii, ale chtěl bych poprosit o radu, jaká ještě stojí za koupi, alespoň na spolehlivý chod aplikačních programů po graf. stránce a nějaké slabší hry, je to do počítače pro syna, který ho má především na internet a MS Office apod., CAD na to neprovozuje. Hlavně aby to byla řada s PhysX. Díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #44
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Ano, i mnoho let poté co je nV 780/980 mrtvá na ní stále funguje x6 a nes*ere se raid/sata fachá tak jak má. Richmond bohužel musí opěvovat ROG série, protože bohužel nic lepšího na AMD v podstatě není a na dražší intel zase nejsou peníze. Co se taktování týče tak -VM = microATX a ne moc oc friendly...

    PS: Richmond si tu nedrží jednu desku z nostalgie

    edit: CUDA/PhysX zvládá cokoliv nad řekněme 260GTX, opět platí přímá úměra s počtem SP a do jisté míry šířka sběrnice (záleží na konkrétní aplikaci jaké množství dat v bloku přenáší - pokud málo a hodněkrát tak není rozdíl mezi 192/320bit, naopak pokud se přenáší "hotové" framy ve fullHD např. z framebufferu tak platí čím více tím lépe)
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 01-12-2010 v 19:55
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #45
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    56

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Ano, i mnoho let poté co je nV 780/980 mrtvá na ní stále funguje x6 a nes*ere se raid/sata fachá tak jak má. Richmond bohužel musí opěvovat ROG série, protože bohužel nic lepšího na AMD v podstatě není a na dražší intel zase nejsou peníze. Co se taktování týče tak -VM = microATX a ne moc oc friendly...

    PS: Richmond si tu nedrží jednu desku z nostalgie

    edit: CUDA/PhysX zvládá cokoliv nad řekněme 260GTX, opět platí přímá úměra s počtem SP a do jisté míry šířka sběrnice (záleží na konkrétní aplikaci jaké množství dat v bloku přenáší - pokud málo a hodněkrát tak není rozdíl mezi 192/320bit, naopak pokud se přenáší "hotové" framy ve fullHD např. z framebufferu tak platí čím více tím lépe)
    A nějaká 8800, 9800 PhysX zvládá? Vyplatila by se koupě týhle grafárny? Nechce se mi kupovat nějaká 260 apod.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. jaky nas?
    Od ICEBOSS v sekci Sítě
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 28-09-2013, 00:44
  2. Jaky ntbk?
    Od Georginek v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 22-01-2011, 21:34
  3. Jaký ntb do 20 tis?
    Od kopcak v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 15-02-2009, 00:57
  4. Jaký NTB?
    Od bedane v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 04-02-2009, 10:01
  5. Jaký notebook? PLS HELP
    Od dawluxe v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 16-08-2008, 14:05