Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: 32 nebo 64 Bitová verze

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    38

    Dobrý den, chci se optat jak poznám, že právě můj PC potřebuje buď 32 Bitovou verzi nebo 64 Bitovou verzi ? Jedná se o Win 7

    Můj NB:
    Intel Core 2 Duo T9300
    DDR2 SDRAM Memory (2 x 2048MB)
    256MB NVIDIA Quadro FX 1600M Graphics

    Děkuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele NHKG
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,142

    Nenapsal jsi typ notebooku. Většina počítačů včetně tvojeho zvládne obě verze. Ale na ten tvůj notebook nemusí být ovladače pro Windows 7 a pak by jsi s nimi mohl mít problémy. Jinak pokud máš 4GB pamětí a nepoužíváš programy, které mají s 64bit problémy, tak je 64bit vhodnější.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér Avatar uživatele kocourleo
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    110

    Procesor je 64-bitový, můžeš nainstalovat libovolnou z verzí (doporučuji 64-bitovou, už kvůli využití 4GB RAM).
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    38

    Omlouvám se jedná se o Dell Precision M6300

    Instaloval jsem na mém mininotebooku ultimate 32 Bit a jede to opravdu krásně, To samé jsem chtěl udělat i na tomhle NB ovšem 64 bit.... A je tu problém, zdá se mi, že se to chová trošku jinak než na netbooku. Například se trhají videa atd.... Neměl by náhodou ultimate nainstalovat vše sám ?
    Jinak jako běžný uživatel poznám rozdíl mezi 32 a 64 Bitem ?
    Promiňte o IT toho opravdu moc nevím.

    Edit: Předtím jsem tento NB dostal nenaistalovaný po zapnutí se spustila instalace XP, po dokončení instalace mi šlapalo video ( filmy ) v pohodě. Mohu se tedy zeptat v čem může být zakopán PES ?
    Naposledy upraveno uživatelem khedeja: 12-12-2010 v 00:49
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele NHKG
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,142

    Zjednodušeně rozdíl je hlavně v tom, že 32bit umí využít maximálně 3,5GB pamětí a 2GB pro jeden program maximálně. A na 64bit ti nemusí běhat některé staré programy co na 32bit jedou.
    A W7 si samy vše nainstalují, ověř si ve Správci zařízení, že máš vše správně nainstalováno. A ideální by bylo nainstalovat ovladače Dellu na všechno, pokud jsou na W7.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    38

    Tak ve správci žádná chyba není...
    Návštěva stránek dellu mě v celku znepokojila
    Zjistil jsem, že nemají podporu pro win 7 pouze věci max na Vistu 64, tak jsem zkusil nainstalovat nejnovější aktualizace na visty i přeinstaloval novější BIOS. A pořád bohužel nic
    To mi chcete říci, že koupě WIN7 byla zbytečná ? Mohl by mi to prosím někdo poradit ? Nemyslel jsem si že tohle toto bude možné :-/:-(

    Mám z toho usoudit, že Nb je jen na verzi 32 nebo jsem špatně instaloval a je to verze 32 namísto 64 ?
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: beznzvur.jpg 
Zobrazení: 212 
Velikost: 34.2 KB 
ID: 19881  
    Naposledy upraveno uživatelem khedeja: 12-12-2010 v 01:55
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,227

    Citace Původně odesláno od NHKG Zobrazit příspěvek
    Zjednodušeně rozdíl je hlavně v tom, že 32bit umí využít maximálně 3,5GB pamětí a 2GB pro jeden program maximálně.
    32bit operační systém umí vyžít max. 4 GB RAM, do čehož se musí započítat i cache disků, mechanik, apod. Proto se ukazuje výsledná použitelná kapacita okolo 3.5 GB.

    Citace Původně odesláno od NHKG Zobrazit příspěvek
    A na 64bit ti nemusí běhat některé staré programy co na 32bit jedou.
    Toho bych se dnes už moc nebál. Opravdu málo kdo používá nějaké prehistorické DOSovské programy a dnešní běžně dostupný software je plně funkční pod všemi verzemi operačních systémů nebo jsou ke stažení jak 32bit verze, tak i 64bit verze.

    Citace Původně odesláno od khedeja Zobrazit příspěvek
    Zjistil jsem, že nemají podporu pro win 7 pouze věci max na Vistu 64, tak jsem zkusil nainstalovat nejnovější aktualizace na visty i přeinstaloval novější BIOS. A pořád bohužel nic
    V tom bych problém neviděl. Pokud nejsou ovladače pro Win7, lze použít ovladače pro Win Vista a instalovat se zpětnou kompatibilitou. Navíc lze stahovat ovladače i ze stránek výrobců jednotlivých komponent notebooku, nikoliv jen ze stránek výrobce notebooku.

    Co se týče sekání videa: Máš instalované aktuální ovladače ? Jaké videa se sekají - streamy, videa formátu avi, mkv, apod ? V jakém přehrávači videa přehráváš ? A co si mám představit pod problémy atd ? Trochu se rozepiš. Napsat, že se sekají videa atd, je dosti široký pojem.

    BTW Máš instalovanou 32bit verzi OS, protože jsi 32bit verzi OS instaloval. Notebook si "sám od sebe" nevybere tu či onu verzi operačního systému
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele NHKG
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,142

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    32bit operační systém umí vyžít max. 4 GB RAM, do čehož se musí započítat i cache disků, mechanik, apod. Proto se ukazuje výsledná použitelná kapacita okolo 3.5 GB.
    Jasně, psal jsem zjednodušeně!
    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Toho bych se dnes už moc nebál. Opravdu málo kdo používá nějaké prehistorické DOSovské programy a dnešní běžně dostupný software je plně funkční pod všemi verzemi operačních systémů nebo jsou ke stažení jak 32bit verze, tak i 64bit verze.
    Stát se to může a s 32bit systém jsem řešíval mnohem méně problémů při instalaci.
    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    V tom bych problém neviděl. Pokud nejsou ovladače pro Win7, lze použít ovladače pro Win Vista a instalovat se zpětnou kompatibilitou. Navíc lze stahovat ovladače i ze stránek výrobců jednotlivých komponent notebooku, nikoliv jen ze stránek výrobce notebooku.
    Lze je použít, ale někdy nefungují korektně!

    Jinak na video doporučuju zkusit BSplayer nebo podobný program, co má vlastní kodeky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,227

    Citace Původně odesláno od NHKG Zobrazit příspěvek
    Stát se to může a s 32bit systém jsem řešíval mnohem méně problémů při instalaci.
    32bit OS jsem už neinstaloval ani nepamatuji a de facto všude instaluji pouze 64bit OS a zatím jsem se s žádnou softwarovou nekompatibilitou nesetkal (tedy co se týče 32bit aplikací na 64bit operačním systému). Ale jak jsem psal, nepoužívám/neinstaluji žádný retro soft a snažím se vždy použít software aktuální. Dnes hlavně i za ty retro softy existují plnohodnotné náhrady s daleko lepšími funkcemi. Takže s nekompatibilitou 32bit na 64bit bych to tak černě neviděl a ani tím uživatele nestrašil.

    Citace Původně odesláno od NHKG Zobrazit příspěvek
    Lze je použít, ale někdy nefungují korektně!.
    Proto píši, že lze také ovladače stahovat ze stránek výrobce dané komponenty
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od khedeja Zobrazit příspěvek
    Tak ve správci žádná chyba není...
    Ale index o hodnotě 1 ukazuje, že jsou používány jen generické ovladače. Chtělo by to screenshot s hodnotami u jednotlivých komponent.

    Ovšem vzhledem k tomu, že se seká video, bych v první řadě aktualizoval ovladač grafické karty. Stáhneš ho zde.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    38

    Děkuji za vaše veškeré rady
    Tak jsem se konečně dopídil k výsledku, vše už funguje jak má a jsem nadšen, teď jen nainstalovat potřebné věci a hurá do práce.

    Pomocí nějakého softwaru od Microsoftu jsem si zjistil, zda-li můj NB má požadavky na přechod Wsedmiček a vypsal mi to co potřebuji, stáhl jsem a bylo to... Promiňte pro vás je to banální, ale třeba nějakému nováčkovi to pomůže
    Jinak to bylo directx a špatnými ovládači na grafickou kartu.


    Akorát mě zklamal AutoCAD 2008 byl jsem na něj zvyklí mnoho let, bohužel nepodporuje 64 bit a tak musím pracovat s neuvěřitelně hroznou verzí 2010

    mMžete toto téma uzavřít. Ještě jednou děkuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od khedeja Zobrazit příspěvek
    Akorát mě zklamal AutoCAD 2008 byl jsem na něj zvyklí mnoho let, bohužel nepodporuje 64 bit a tak musím pracovat s neuvěřitelně hroznou verzí 2010
    To jsi přeinstaloval systém? Nebo jak se ti tam povedlo dostat 64-bitovou verzi Autocadu?

    PS: Pro Autocad 2009, 2010 a 2011 existuje speciální ovladač, který výrazně zvedá výkon v této aplikaci.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér Avatar uživatele Muzstary
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    73

    Na jednom PC mám instalovaný jak 32bit system (XP), tak 64bit (W7).
    Původně jsem zkoušel Windows 7 i v 32bit verzi, ale 64bit se ukázal rychlejší.
    Dnes už ani tu instalaci 32bit XP nepoužívám.

    Pro starší počítače 64bitový systém nejde doporučit hlavně proto, že na starší zařízení nebývají 64bit ovladače a zařízení by pak správně nefungovalo.
    U novějších počítačů je ale 64bit systém lepší.
    Pracuje rychleji a s 32bit programy problémy nemá (alespoň ne s programy pro Windows).
    Další velkou výhodou je menší zpomalení počítače z důvodů práce rezidentních štítů antivirových programů.
    Pokud použijete 64bit antivirový program, i on je rychlejší a to citelně.
    Jak už bylo řečeno, chcete-li využít větší RAM jak 3,5GB nemáte jinou cestu než 64bit systém, v tomto případě je to nutnost.

    Jen pro úplné laiky:
    64bit systém vás neomezuje k používání jen 64bit programů, na druhou stranu ale vyžaduje pro zařízení počítače 64bit ovladače.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    13

    Nejsuprovější bývá XP 64-bit. Je to 64.bit+ XP :-D
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele NHKG
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,142

    Citace Původně odesláno od korfik Zobrazit příspěvek
    Nejsuprovější bývá XP 64-bit. Je to 64.bit+ XP :-D
    Prosím nepiš nesmysly. V práci běžně používáme XP 64 bit a naprosto bez problému. I tento systém měl své výhody,
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Windows 7: OEM verze
    Od bexxx v sekci OS Windows
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 21-10-2012, 12:40
  2. win 7 zkušební verze
    Od marekpevný v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 02-05-2012, 15:34
  3. win xp oem verze
    Od marekpevný v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 13-02-2012, 20:45
  4. Reakcí: 26
    Poslední příspěvek: 31-01-2010, 23:06
  5. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 10-01-2008, 01:43