Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12
Zobrazené výsledky: 16 až 29 z 29

Téma: PC se zapne ale nic se nezobrazí

  1. #16

    Alf Alf je offline
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Alf
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    306

    A jak jsi to dělal? Ten MB totiž "klasický" reset BIOSu neumí.

    Pokud neproběhne ani POST, obávám se, že bude problém v HW. Zkus udělat to, co jsem radil výš.

    Ještě bys možná mohl zkusit ten jumper vyjmout a zapnout PC. V manuálu se píše, že by se to mělo použít při nepoveném updade BIOSu. Zřejmě se natahuje původní BIOS s originálním nastavením.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17

    HjM HjM je offline
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    13

    udělal jsem to tak, jak mi to tu radili kolegové, přehodil jsem ten jumper na pozice 2-3, chvíli jsem to tam nechal, a pak dal zpátky na 1-2
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18

    Alf Alf je offline
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Alf
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    306

    U tohoto MB je to naprosto bez efektu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Pokud tam není jumper tak je to pro bios recovery, v případě jumperu 2-3 = clear passwords (strana 50-51)

    Čili vyndání baterky na pár minut by mělo provést reset CMOS
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20

    HjM HjM je offline
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    13

    aha, tak ještě vyzkouším vyndat tu baterku

    ale stejně začínám zase podezřívat ten monitor, protože jsem to zkoušel i připojit k ntb a nějak se na něm pořád nic nezobrazovalo
    ten jev po zapnutí, že zapnu tlačítko power, na chvilku se roztočí zdroj a větrák na procesoru a zase se to vypne, nemůže to být způsobeno tím, že předtím byl počítač vypnout natvrdo tlačítkem power? (protože se nic nezobrazuje na monitoru, tak to nejde jinak vypnout)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21

    HjM HjM je offline
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    13

    když připojuji monitor k ntb, je potřeba tam instalovat nějaké ovladače k tomu monitoru nebo by to mělo jít i bez toho?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Ne, ovladač netřeba, pouze přepnout na výstup (obvykle kombinace FN+klávesa s monitorem, např. FN+F5/FN+F12)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23

    HjM HjM je offline
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    13

    jojo, toto vím, mám to na ntb fn+f4,. na monitoru se nic nezobrazovalo, tak že by potom opravdu byl zakopaný pes v tom monitoru
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Předpokládám, že je zapojen přes DSUB (tam jsou všeobecně s detekcí signálu problémy, napříč značkami kromě dražších monitorů vyhovující standartům), zkusil bych DVI připojení na stopro odskoušeným pc, protože tyhle mrchy s klidem na jedný grafice běhají a na druhý ne - při reklamaci pak vypadáte jak... k smíchu prtože u nich to stopro půjde a napoprvý
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25

    HjM HjM je offline
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    13
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    305

    Znám takovou kuriozitku. Zkus při zapnutí PC vypnout monitor, pokud se jedná o LCD páč s touto značkou jsem měl podobný problém na druhém PC, a když sem vypl monitor, zapl PC a chvíli počkal, po-té zapl monitor tak vše jelo jak mělo. Nevím čím to bylo, ale pomohla výměna monitoru.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,113

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Pokud tam není jumper tak je to pro bios recovery, v případě jumperu 2-3 = clear passwords (strana 50-51)

    Čili vyndání baterky na pár minut by mělo provést reset CMOS
    Tyto orig. intel desky pri jumperu na 2-3 vlezou primo do BIOSu a dale nebootuji. A v BIOSu se objevi obrazovka navic se spesl moznostma - mj. uvadeny reset hesla.
    Takze obraz by mel byt, pokud je deska ok.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    13

    Co máš za monitor?
    U klasickýho CRT když si odpojim kabel od PC a zapnu ho, naběhne mi spektrum RGB a zpráva o tom, že ztratil zdroj signálu
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29

    HjM HjM je offline
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    13

    je to LCD monitor Samsung SyncMaster 940N
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=35900

    jinak děkuji všem moc za rady, chyba by měla opravdu být v tom monitoru, zkoušel jsem ho dnes na jiném PC a taky nic nezobrazoval, neukáže nic, ani že není signál
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12

Podobná témata

  1. Po připojení se zařízení nezobrazí
    Od Artep v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 24-05-2012, 18:00
  2. Při instalaci Win 7 se nezobrazí HDD
    Od kilianek v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 15-12-2011, 16:44
  3. Přehrávač nezobrazí titulky
    Od kowaltsky v sekci Software denní potřeby
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 04-12-2011, 11:24
  4. Pripojeni Externiho USB disku. Nezobrazi se
    Od Georginek v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 08-01-2011, 21:06
  5. 3,5" HDD SATA: Nezobrazí se WD Caviar 1 TB SATA2
    Od Speda v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 15-01-2009, 20:51