Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: AMD Phenom II x6 1100T BE-moje nové hračky

  1. #1
    Starousedlík SHW Avatar uživatele flanker
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,595

    Možná na někoho z Vás můžu působit jako šílenec, ale kdo mě alespoň trochu zná, ví, že mou velkou zálibou jsou AMD procesory (a pochopitelně i jiné komponenty, avšak moderních CPÚček mám opravdu již slušné množství-málokdy nějaký CPU prodám)
    Highendový CPU a novinkový od AMD, to prostě musím vždy mít! Pokládám si však otázku, překoná mou dosavadní x6 1090T v OC performance a nebo má gold edition 1090T bude nepřekonána? O tom se přesvědčím v průběhu ledna. Oba dva kousky x6 1100T BE jsou ze série 1046 EPMW. Pro informaci, číslo 10 značí rok 2010 a zbylé dvoučíslí 46 znamená 46. týden toho roku. EPMW je informace o kvalitě vlastností čipu, jako například IMC.

    Od CPU čekám stabilní frekvence okolo 4200 MHz či více za použití vzduchového chlazení. OSazeny budou nejspíš na osvědčené základovce ASUS Crosshair IV Formula, avšak RAM bude pouze singl modul Corsair Dominator GT. O tom, zda bude některý z 1100T osazen do plnohodnotné pracovní stanice místo 1090T (1090T by degradovala na benchtable :-)) )rozhodne:
    stabilita v LINX, CPU musí překonat 4300 MHZ stabilně, případně alespoň 4250 MHz za podmínky, že zvládne těžké benchmarky na frekvencích okolo 4400 MHz.
    Případně se pokusím i o maximální validaci, od které očekáávm 4800 MHz+.


    Nyní tedy pouze fotografie mizerné kvality poízené mobilem:




    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    104

    Cau hodne stesti pro taktovani
    Puvodne sem mel v planu kupovat AMD Phenom II X4 970 BE ale sem tam uvazuji o AMD Phenom II x6 1100T BE.
    Kdys mas ty AMD tak v zajmu mohl bys mi poradit ktery by se mi vice hodil a hlavne jesi bych vubec vyuzil ke hrani procesor jako je AMD Phenom II x6 1100T BE
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele flanker
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,595

    na hry určitě ne, na hry jsou rozhodně vhodnější 4-jádra v rámci ceny a totožného praktického výkonu ve hrách. IDeálem je stále procesor x4 955 BE revize C3.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    104

    Diky za pomoc, 955 raci si prihodim par korun a kupim 970 ad nemusim kazdy rok kupovat new veci...a tych par FPS navic se hodit bude
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Zbytečnost kupovat 970, když je to ten samý procesor co 955, akorát je od výroby přetaktován, což můžeš s 955 udělat lehce sám (navíc ještě lehčeji, když je to BE edice).
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    104

    Ale kdybych chtel 970 pretaktovat tak z ni dostanu bice nez z 955 ne?nebo treba nebude se vice prehrivat?(955)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Ty jádra jsou naprosto stejný (Deneb), jen 970 je od výroby více nataktovaná (to samé jako když zvedneš násobič u 955). Topit budou stejně (při stejných taktech a voltáži)
    EDIT: jinak jsme trochu OT


    EDIT2: re: chladič: to záleží jak moc chceš taktovat a jak moc to chceš mít tiché...na 3,5GHz BEZ zvyšování napětí (tzn. default, žádné Auto) to uchladí (počítám, že to má už ten lepší chladič s HP), ale samozřejmě hlučnost a teploty budou vyšší než kdybys koupil nějaký lepší chladič (např. CM Hyper 212+ nebo Gelid Tranquillo - ale pozor, má orientaci nahoru, takže dobrý u case, kde je outtake nahoru)
    Naposledy upraveno uživatelem Jandaskunk: 22-12-2010 v 01:21
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    104

    aha takze nebude potreba lepsi chladič jen kdybych sel nad 3,5 Ghz takze v tom pripade THX a tedy kupim ten 955 konkretne http://www.alfacomp.cz/php/product.p...K0083000000X35
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele flanker
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,595

    uživateslká recenze k nalezení zde (pozor, má to několik kapitol a pak ještě komentář s doplněním):
    http://www.svethardware.cz/forum/sho...344#post427344
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Socket AM3: AMD Phenom II x6 1100T BE SN56 na novém boardu
    Od flanker v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 18-03-2011, 11:42
  2. ASUS M4A89GTD PRO/USB3 a AMD Phenom II x6 1100T BE
    Od flanker v sekci Články čtenářů
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 12-01-2011, 17:35
  3. Moje sbírka hardwaru [každý týden nové kousky]
    Od najd v sekci Vlastní sbírky
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 28-11-2009, 11:20
  4. Moje nové budoucí repro...
    Od ...No...Name... v sekci Audio
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 19-09-2007, 21:07
  5. moje nové PC prosím o pomoc
    Od RS1 v sekci PC - archiv
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 30-05-2006, 22:54