Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 5 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 73

Téma: Jak zrychlit Phenom II X4 955

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    104

    Mam procesor AMD Phenom II X4 955 a chtel bych z neho dostat co nejvice samozřejmě bezpečne aspon na uroven 970 tedy 3,5Ghz.
    Zatim to planuju taktovat s pomoci programu K10stat (v1.41)
    Slo by jeste neco jineho taktovat zrychlit nebo vylepšit krom frekvence jader tedy Ghz
    Dam sem Screeny ad vite co mam presne za procesor
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: CPU.png 
Zobrazení: 236 
Velikost: 103.8 KB 
ID: 20102  
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    104

    Mohli byste mi poradit jak by bylo lepsi to nataktovat uvazoval sem o tomhle: Frekvence
    CPU 3800 MHz, Ideální frekvence NB 2700 MHz, Potřebné napětí NB 1,25 V, Potřebné napětí CPU-NB 1,4 V
    Pokusil bych se i na 3900Mhz ale nwm jak to bude stabilni a moc riskovat se mi nechce.
    Jak se vlastne ta stabilita testuje Kdys spustim cinebench R10 a nevypne mi to tak to je OK?
    Kdybych to dal jak sem zminoval CPU-3,8Ghz atd... Musel bych nak prenastavovat pamět RAM?asi ano ze...stoho clanku sem nepochopil o kolik bych ty ramky mel zvednut nevite nekdo o kolik tedy?
    Jinak sem se rozhodl taktovat pres BIOS
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Pro začátek bych začal tím, že bych zvedl multiplikátor na max. stabilní hodnotu, bez jakéhokoliv zvedání napětí CPU či NB a hýbání frekvence NB či HT. Výchozí hodnota multiplikátoru je 16, frekvence Bus Speed je 200 MHz, z čehož vychází výsledná frekvence procesoru 3200 MHz (16 x 200 = 3200). Zvedni multiplikátor na hodnotu 18 - 19, víc myslím bez zvednutí napětí nedáš. Poté otestuj pomocí LinXu stabilitu (nastavení Problem Size = 13000, Test To Runs = 15 - 20. Pokud bude stabilní zvedej dál pouze multiplikátor, kam až se dostaneš. Osobně si myslím, že dál jak na 3.6 - 3.7 GHz se bez zvedání napětí nedostaneš. Poté budeš muset zvedat napětí procesoru (max. do hodnoty 1.5 - 1.55 V). Ovšem řádně hlídej teplotu procesoru !!! Až najdeš stabilní frekvenci procesoru, hraj si s frekvencí NB a HT.

    Jakým chladičem procesor chladíš ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    104

    Chladim Cooler Master V6GT
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    104

    finished without errors in 20 m 47s jen takovy dotaz v BIOSU sem nenašel nic se zvyšovánim multiplieru...kde to tedy mam zvyšit(nebo jak to je napsane v biosu)overdriver mi nejede.Max. teplota při tom testu stability byla 55 stupnu
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    O jakou základní desku se jedná ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    104

    Gigabyte M720-US3 (rev. 1.0)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    104

    Je flashnuta na F7n
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    CPU clock ratio
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    104

    Jedno by bylo zatim sem to skusil na 3,8 Ghz tedy Multiplier 19.
    Vše v cinebench i LinX Problem size: 13 000, Run : 20 times to zvladlo bez problemu a max teplota 55.
    Mam zvednou voltáž? a jit dal nebo se pokusil o zvednuti HT atd....
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: CPU takt multiplieru.png 
Zobrazení: 159 
Velikost: 40.0 KB 
ID: 20210  
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Zkus zvednout voltáž a jít o kousek dál, kolik dá. Pozor na tu teplotu, max. teplota je okolo 60 °C, takže si ji pořádně hlídej. Pokud už to víš nepůjde, dolaď frekvence HT a NB.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Máš dáno voltáž na Default (manuální) nebo na Auto? Pokud na Auto, tak to dej na manuální a nech default (pak si to samo nenavyšuje voltáž, 1,425 je podle mě už zvýšená) a zkus to znova...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Citace Původně odesláno od Jandaskunk Zobrazit příspěvek
    ... voltáž, 1,425 je podle mě už zvýšená ...
    Ještě by neměla být. Myslím, že ten rozkmit je od nějakých 0.9 V právě do 1.4 V.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    104

    na tom screenu je auto a defeault s tym sem jeste vubec nehybal...pak sem to dal na manual dal sem core voltage + 0,025 tusim a je voltaž 1,376 V mam tem tedy jeste pridat nebo udelat neco jineho v tom auto jak je voltaž pres 1,4 tak sem vubec neskousel zvedat multiplier vys nez 19
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Dej nejdříve Manual a default bez zvedání voltáže (to by mělo být těch 1,35V pak), auto vůbec nedávej, to si pak nastavuje voltáž deska automaticky (zvedá někdy až do závratných výšin). Při default voltáži zkus najít strop pomocí změny děličky (předpokládám, že pak těch 3,8GHz už nebude stabilních, takže nižší)

    EDIT: Kevin: to píše výrobce a je to podle mě spíše podporovaná voltáž, pokud chceš zvedat, aby jsi neodpálil procesor...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 5 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Jak zrychlit nabeh systemu?
    Od Georginek v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 05-02-2011, 19:56
  2. Jak zrychlit start systému?
    Od inspektorrr v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 11-07-2010, 13:34
  3. AMD Phenom II X4 940
    Od shearer79 v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 28-10-2009, 15:14
  4. Jak zrychlit torrent ...
    Od W3$cD0n3 v sekci Programování
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 27-07-2009, 12:30
  5. Ako zrychlit Firefox
    Od EIZO S1931NSH-BK v sekci Internet
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 17-06-2007, 17:15