Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: DDR3 dual kit nejede v DCH v single ano

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    5

    Potřebuji poradit, co by mohlo způsobovat, že paměti nejedou v dual channl, v single jedou bez problémů. Sestava: Gigabyte GA-870A-UD3 rev. 2.0, AMD Athlon II X2 245e, 4GB DDR3-1333MHz Kingston CL9 kit 2x2GB KVR1333D3N9K2/4G, ATI Radeon HD 5500, WD6402AAEX, WD1600JS, WD800JD, zdroj Forton SAGA II 500.
    V biosu jsem zkoušel nastavení na AUTO nebo jsem nastavil podle časování pamětí MANUAL, zkoušel jsem identické paměti Kingston z jiného PC - stejný problém, paměti v memtestu bez chyb, v jiném PC (ale Intel platforma) jedou v DCH.
    Přečetl jsem moře disk. fór, hodně lidí mělo stejné problémy ale nikde jsem nenašel řešení. Paměti sice nejsou v Memory Support Listu, ale Gigabyte píšou že není v jejich schopnostech otestovat všechny paměti a navíc tam paměti od jiného výrobce s podobnými chipy Kingston jsou.
    Tak se mi podařilo už PC nabootovat a rozjet systém W7 64 bit, dokonce i dva dny, ale pak se sekl a už to při bootu zase jen dlouze pípá....
    Zbývá už zkusit paměť od jiného výrobce, ale nemám kde půjčit a kupovat nové kvůli tomu nechci. Nevíte někdo co s tím???? Má význam rozjíždět DCH kvůli navýšení výkonu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Napětí je nastaveno správně? BIOS desky je aktuální? Jak dlouho jel ten memtest? Pro jistotu bych ještě zkusil Goldmemory.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    5

    Bios je aktuální, napětí je nastaveno správně, zkoušel jsem i manuální i auto režim, stejný problém dělají i stejné paměti Kingston z jiného PC a ty moje v jiném jedou O.K. v DCH. Memtest jel dlouho nevím pár hodin... Goldmemory ještě zkusím, ale tudy cesta k vyřešení asi nepovede....
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Jestli je to prostá nekompatibilita (dnes už celkem vzácná záležitost ale stát se může), tak jedině vyměnit v krámě kde jsi je koupil. Záleží na domluvě. Případně se smířit se SCH. Ještě jako poslední možnost jim zkus přidat napětí.

    Edit: 2 hodiny na memtest je málo, chce to aspoň 6.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček Avatar uživatele Oneeye_IO
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    14

    Já mám tu stejnou desku ale revizi 2.1 a stejné paměti a jede mi to zatím 3. den bez problémů. Nic jsem nenastavoval. Sestavil a běží. Možná bude problém v tom?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Podivné. Dle Kingstonu jsou s danou deskou kompatibilní.

    Máš aktuální BIOS (F5a)?
    Zkoušel jsi moduly různě přehazovat ve slotech?
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Alphacool Repack Single/Dual(???) Bayres 5,25" Clear
    Od Veyron v sekci Alphacool - co Vás zajímá
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 29-11-2011, 14:07
  2. single side a dual side RAM v Dual channel
    Od ciny v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 19-04-2011, 09:18
  3. GeForce: dual fan, alebo single fan?
    Od Noedar v sekci Grafické karty
    Reakcí: 38
    Poslední příspěvek: 19-10-2010, 19:48
  4. DDR2: nejede dual
    Od pavko v sekci Operační paměti
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 25-02-2008, 18:10
  5. DDR3: DDR3 - vliv single/dual channel a frekvence
    Od pzenisek v sekci Operační paměti
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 14-12-2007, 18:00