Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 5 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 68

Téma: Klíč zabezpečení - bezdrátové připojení k síti

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    41

    Ahoj, jsem tu nový a úplný začátečník, prosím o radu. Mám internet svedený ze střechy kabelem do routeru a bezrátově přes wifi do notebooku(ntb). Ted jsem si pořídil ještě jeden ntb a když ho chci bezdrátově připojit do mé sítě,sít v pohodě najde,ale nepřipojím se, protože je zabezpečená a vyžaduje heslo-klíč zabezpečení. Když v prvním ntb jdu do nastavení Vlastnosti bezdrátové sítě Zabezpečení tak je tam to heslo vytečkovaný což je blbý protože se s druhým ntb tím pádem na internet nepřipojím. Kde najdu jaké heslo se skrývá za těmi tečkami? Děkuju moc za pomoc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2

    ex_ ex_ je offline
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele ex_
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    172

    například wireless key viewer
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    41

    Ježíšmarjá, nejde to vyhledat jednodušeji bez instalace dalšího softu? To musím ten soft nainstalovat do notebooku? Přece ten klíč tam někdo musel zadat při nastavování. Tak ho musí znát, ne? Internet včetně routeru mi do ntb nainstaloval poskytovatel. Tak by ho měl znát on, ne?
    Naposledy upraveno uživatelem miris1: 14-01-2011 v 15:07
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    206

    Citace Původně odesláno od miris1 Zobrazit příspěvek
    Ježíšmarjá, nejde to vyhledat jednodušeji bez instalace dalšího softu? To musím ten soft nainstalovat do notebooku? Přece ten klíč tam někdo musel zadat při nastavování. Tak ho musí znát, ne? Internet včetně routeru mi do ntb nainstaloval poskytovatel. Tak by ho měl znát on, ne?
    Ježíšmarjá tak co se tu ptas v diskuzi a nevolas rovnou tomu poskytovateli, kdyz vis, ze ti tam to heslo dal a prijde jednodussi to z nej lamat ;-) Nainstalovani programu mi osobne prijde otazka par vterin dejme tomu minut a klic vis hned, ale je to ciste na tobe...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Aytech
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    482

    Pokud se muzes zalohovat do routeru pres webove rozhrani, je tam ten klic napsan, myslim v wireless settings nebo tak nejak, lisi se to u kazdeho routeru.

    Samozrejme pres vlastnosti site ho nezjistis
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    41

    Do routeru se taky nedostanu, protože taky neznám heslo. Já myslím, že heslo do routeru i wifi sítě mi tam zadal poskytovatel, kdo jiný, on by mi ho neřekl?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    206

    Citace Původně odesláno od miris1 Zobrazit příspěvek
    Do routeru se taky nedostanu, protože taky neznám heslo. Já myslím, že heslo do routeru i wifi sítě mi tam zadal poskytovatel, kdo jiný, on by mi ho neřekl?
    Jak rikam, zda ti ho poskytovatel rekne nebo ne je na nem a jeho pristupu a nikdo z nas ti to nevyvesti, pokud se ti do toho chce tak to muzes zkusit a zavolat na jeho podporu, ale rekl bych ze sance moc velka neni. Ja osobne bych opravdu sel cestou jiz zminovaneho programku, protoze pokud bys ho v dobe druheho prispevku pouzil, tak heslo uz davno znas... :-)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    41

    Tak jsem dal na vaše rady, našlo mi to 4 sítě, ale ne přesně tu moji ale skoro tu moji. Ta moje je označena skoro stejně ale má pořadové číslo a v závorce napsané (privátní síť). Našlo to Key type- WEP, Key Hex - 10míst , Key Ascii - 4UC!. Jenže klíč do mé sítě s označením soukromá síť má 8míst-8teček. Tak co s tím?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    206

    Citace Původně odesláno od miris1 Zobrazit příspěvek
    Tak jsem dal na vaše rady, našlo mi to 4 sítě, ale ne přesně tu moji ale skoro tu moji. Ta moje je označena skoro stejně ale má pořadové číslo a v závorce napsané (privátní síť). Našlo to Key type- WEP, Key Hex - 10míst , Key Ascii - 4UC!. Jenže klíč do mé sítě s označením soukromá síť má 8míst-8teček. Tak co s tím?
    Pocet tecek nemusi a z bezpecnostniho hlediska by ani nemel odpovidat poctu znaku v heslu. Zkousel jsi ten klic? Fungoval nebo ne?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    41

    Funguje to! Chlapi dík :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,149

    Citace Původně odesláno od miris1 Zobrazit příspěvek
    Key type- WEP, Key Hex - 10míst , Key Ascii - 4UC!.
    Ty mas WEP? Byt tebou, tak primo vyzaduju od poskytovatele pristup do routeru, protoze takto ohrozuje tve soukromi!
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    41

    WEP to je špatně? A jak by mi to měl nastavit? Plánuju vyměnit stávající router za nějaký lepší s větším dosahem. Když jsem po něm chtěl heslo do routeru, tak prý ho nepotřebuju a ten nový router si nastavím aniž bych od nich cokoliv potřeboval. Kdybych ten starý někomu dal, nebude on to heslo potřebovat? Ale to se už ptám moc a skáču od čerta k ďáblu, já vím. Díky za ten klíč. Neměl bych na něco zapomenout nastavit na tom druhém ntb?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    41

    Tak jsem se radoval brzo. Ted mi vůbec nejde internet přes router. Musím zapojit kabel přímo do ntb a potom to funguje. Co s tím?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Máte správně nastavené ip adresy, případně nastavenou automatiku?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    41

    IP adresu jsem na druhém ntb vůbec nenastavoval ani nevím jestli mám nastavenou automatiku. Kde to najdu? Nejhorší je že ted mi přes router neběhá ani ntb č.1. jedině přes kabel. Vůbec tomu nerozumím.
    Když se podívám na nastavení bezdrátového připojení k síti na ntb č.1 tak je tam napsané že Nastavení sítě uložené v tomto počítači neodpovídá požadavkům této sítě. To tam dřív nebylo. Nechápu to.
    Naposledy upraveno uživatelem miris1: 14-01-2011 v 20:35
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 5 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Software: Klíč zabezpečení připojení k síti
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 26-11-2013, 22:40
  2. Klíč zabezpečení sítě
    Od Dondys v sekci Sítě
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 24-06-2013, 21:10
  3. jak pripojit notebook k siti bezdratove
    Od petr.stony v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 21-04-2009, 23:33
  4. Bezdrátové připojení LCV fullHD na NTB
    Od antonioseruty v sekci Video a TV
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 08-08-2008, 12:28
  5. Test zabezpečení pražský bezdrátových sítí
    Od Petr S. v sekci Volná témata
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 12-03-2007, 15:38