Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: detekce RAM

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    80

    Mám ve slotech 2x 128 Mb RAM.(každou jinou-výrobce i frekvence)
    Počítač mi hlásí přítomnost 128 Mb, tester hardware ukáže 256 Mb.
    S kolika tedy asi počítač pracuje?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,219

    O jaké moduly RAM se jedná (výrobce, typové označení), o jakou základní desku se jedná (výrobce, typové označení) ? Jak jsou moduly RAM nastaveny (zjistíš pomocí CPU-Z) ?
    Kde "v počítači" je ukazováno 128 MB RAM, jaká utilita Ti ukazuje 256 MB RAM a v jaké položce ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    80

    Jéje, to je otázek. Deska je starší: 741GX-M. Ty paměti nevím, jsou každá jiného výrobce a jedna je 266 a druhá 333 Mhz. Těch 128 Mb mi to ukazuje v info hned po startu na černé obrazovce plus ještě v "Ovládací panely-systém-vlastnosti-obecné". Systém jsem zkoušel pomocí PC WIZARD 2010.Ten mi ukázal 256 Mb.
    Co takhle jednu paměť vyndat a když se to hodně zpomalí, pak to asi pracuje s oběma.?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    128 MB si asi bere integrovaná grafická karta. Možná by šlo v BIOSu nastavit méně. Zbylých 128 zůstane pro systém. Jestli tam máš Win XP, tak to musí být docela utrpení s takovým počítačem pracovat.

    Citace Původně odesláno od chalupník Zobrazit příspěvek
    Co takhle jednu paměť vyndat a když se to hodně zpomalí, pak to asi pracuje s oběma.?
    Nedoporučuji, XPéčka s méně než 128 MB RAM jsou jen pro nejtvrdší masochisty.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    80

    Né, karta bere 32 Mb. Windows to tak taky ukáže. Paměť Ram 96 Mb.
    No a hned po tom spuštění se ukazuje 128.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,219

    Podle specifikace základní desky může grafická karta sdílet buď 32 MB nebo 64 MB.
    Co ty screeny z CPU-Z byli by ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Citace Původně odesláno od chalupník Zobrazit příspěvek
    Né, karta bere 32 Mb. Windows to tak taky ukáže. Paměť Ram 96 Mb.
    No a hned po tom spuštění se ukazuje 128.
    Tak v tom případě to asi jeden modul nějak nebere. Zkus je zkusit každý zvlášť, prohodit je ve slotech apod.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    80

    Tak jsem ty ramky vyhodil a dal 2x256 MB. A chodí to s oběma.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Detekce procesoru
    Od uzgorod v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 25-01-2009, 18:02
  2. Detekce TV tuneru
    Od Johak v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 13-01-2009, 16:50
  3. Detekce paměti
    Od boby v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 06-01-2009, 19:10
  4. Detekce zdroje
    Od Robotbogot v sekci Zdroje
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 17-10-2008, 17:02
  5. instalace XP a detekce HDD
    Od Bili v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 08-10-2008, 23:42