Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: Domácí síť

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    81

    Ahoj,
    potřebuju trochu víc proniknout do PC a dal jsem si za úkol vytvořit doma síť mezi dvěma počítači. Přečetl jsem spoustu návodů, ale jsem v koncích hned na začátku. V prvním PC mám do integrované LAN NVIDIA na desce zapojen internet od modemu O2. Dále druhou přidanou desku Realtek RTL8139 ze které je propojení do druhého PC.
    V ovládacích panelech prvního PC -síťová připojení- mám 1. Realtek (zatím nenakonfigurováno) 2.NVIDIA integrovaná(připojeno) a 3. nějaký1394 Net Adapter(připojeno). Nechápu , jaký je vztah mezi 2.a 3.
    Když se v tom začnu šťourat, tak buď přestane chodit internet nebo se počítače nepropojí. Nebo oboje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    máš křížený kabel mezi pc1 a 2?
    jinak 1394 je firewire to tě nemusí k tomuhle zajímat

    z osobních zkušeností takováhle síť mezi XPčkama je extrémně závislá na správné kombinaci restartů => na pokusničení dobrý v praxi nepoužitelný

    jestli to myslíš trochu vážně kup si router
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele Jajator
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    38

    oznac prvni dve pripojeni na prvnim pc(tretiho si vubec nevsimej) a dej vytvorit sitovy most a pc1 bude fungovat jako router a mas internet v obou pc
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    81

    Docela mne mrzí, jak jsem blbej. Už jsem to jednou úspěšně dělal ale dnes si s tím nevím rady.
    Dělám to podle tohoto:
    http://www.bastleni.eu/vypocetni-technika/59-propojeni
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Citace Původně odesláno od chalupník Zobrazit příspěvek
    Ahoj,
    potřebuju trochu víc proniknout do PC a dal jsem si za úkol vytvořit doma síť mezi dvěma počítači. Přečetl jsem spoustu návodů, ale jsem v koncích hned na začátku. V prvním PC mám do integrované LAN NVIDIA na desce zapojen internet od modemu O2. Dále druhou přidanou desku Realtek RTL8139 ze které je propojení do druhého PC.
    V ovládacích panelech prvního PC -síťová připojení- mám 1. Realtek (zatím nenakonfigurováno) 2.NVIDIA integrovaná(připojeno) a 3. nějaký1394 Net Adapter(připojeno). Nechápu , jaký je vztah mezi 2.a 3.
    Když se v tom začnu šťourat, tak buď přestane chodit internet nebo se počítače nepropojí. Nebo oboje.
    ten modem od o2 má kolik volných pozic na konektory? Pokiud je má volné, tak do něj strč kabel a je to
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    81

    Citace Původně odesláno od astec Zobrazit příspěvek
    ten modem od o2 má kolik volných pozic na konektory? Pokiud je má volné, tak do něj strč kabel a je to
    No má dokonce 4 místa.
    To jsi mne přivedl na myšlenku, že dám do každého počítače dvě síťové karty. Každou jednu pro internet přímo z modemu a propojení počítačů mezi těma druhýma. Je to tak OK?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Vždyť když zapojíš oba PC do toho modemu od O2, tak pak můžeš mezi nima posílat data (jsou sesíťovaný) aniž bys je připojoval ještě zvlášť k sobě...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Citace Původně odesláno od chalupník Zobrazit příspěvek
    No má dokonce 4 místa.
    To jsi mne přivedl na myšlenku, že dám do každého počítače dvě síťové karty. Každou jednu pro internet přímo z modemu a propojení počítačů mezi těma druhýma. Je to tak OK?
    Vezmeš 1 UTP kabel. Jeden konec dáš do volné pozice v modemu, druhý do 1. PC
    Vezmeš 1 UTP kabel. Jeden konec dáš do volné pozice v modemu, druhý do 2. PC
    Tak se oba připojí k síti, internetu
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele MartyMcFly
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    223

    Zdravím,
    Kolega má pravdu. Když zapojíš do O2 modemu (routeru) počítače skrz někřížený RJ45 kabel tak ti půjde do všech počítačů internet a měli by se vidět i ve skupině (SKUPINA, WORKGROUP). Router ti zkonfiguruje počítače automaticky a nemusíš řešit adresace.

    Nastavení skupiny sítě nalezneš ve Windows XP v Ovládacích panelech -> Systém -> Názel počítače.

    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    81

    Citace Původně odesláno od MartyMcFly Zobrazit příspěvek
    Zdravím,
    Kolega má pravdu. Když zapojíš do O2 modemu (routeru) počítače skrz někřížený RJ45 kabel tak ti půjde do všech počítačů internet a měli by se vidět i ve skupině (SKUPINA, WORKGROUP). Router ti zkonfiguruje počítače automaticky a nemusíš řešit adresace.

    Nastavení skupiny sítě nalezneš ve Windows XP v Ovládacích panelech -> Systém -> Názel počítače.


    To by šlo.A počítače mohou být na sobě nezávislé. Dík.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Domácí síť
    Od wojmirek v sekci Sítě
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 25-02-2010, 00:14
  2. Domácí Pc do 16 000 Kč
    Od Chomutak v sekci PC - archiv
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 26-12-2009, 15:26
  3. Domácí síť
    Od jackobnowy v sekci Sítě
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 24-11-2009, 00:10
  4. Domácí sít
    Od Frow v sekci Sítě
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 09-10-2009, 18:23
  5. domácí síť
    Od Michal.Pl v sekci Sítě
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 14-01-2009, 17:19