Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Nelze zprovoznit ?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    1

    pánové, mám trable se zprovoznenim PC. Bylo naprosto funkcni-odkoupil jsem jej a mam v nem DVD rom a HDD-zformatovanej... takze zadnej problem pro novou instalaci?

    Vlozim disk s WXP a spustim, probehne hledani klavesnice,mysi,jadra,radicu..az dojde k "system souboru systemu Windows NT (NTFS)" pak nasleduje modra smrt...

    Vazne nevim co s tim, pokud vymenim harddisk za jinej a spustim instalaci WXP na tento disk.. je to stejne!...

    pokud mate nejake napady, napiste prosim
    diky
    P.


    DOPLNUJI DETAILY:

    PC ma SATA disk, ale ta sama chyba se vyskytuje i po té, co pripojim disk ATA a SATU odpojim.
    Zkusil jsem rozjet PC pomoci programu BARTPC-asi znate, simuluje windows,- a PC jede, takze ramkou to urcite nebude?...

    Modra smrt me pise: ...chyba atd,
    STOP 0x0000007E (0xC0000005,0XF7CB6208,0xF7CB5F08)
    pci.sys - Adress F786A0BF base at F7863000

    ... nerozumim tomu zhola nic takovej fajnšmekr nejsem
    Naposledy upraveno uživatelem 66petr: 12-02-2011 v 14:17
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Benbow
    Registrace
    Jul 2010
    Příspěvků
    341

    Pokud je ten disk SATA, tak může nastat problém s nainstalováním Xpček. Na vlastní oči jsem toto viděl. S jiným Windows to jde? Třeba kámošovo CD.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    O jaké PC se jedná? Máš disk v IDE, nebo AHCI modu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    SATA disk by nešel do BSODu, ale jen by neviděl disk... Tohle zavání něčím jiným - třeba ramkama, nejlepší by ovšem bylo napsat kód chyby.

    edit: pokud by bylo poškozené cd tak by to instalátor napsal (nelze překopírovat ten nebo onen soubor), pokud to hodí něco jinýho jde nejspíš opravdu o chybu paměti (kde je vše "skladováno") nebo jiného hw, je úplně fuck jestli je IDE/AHCI
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    SATA disk by nešel do BSODu, ale jen by neviděl disk... Tohle zavání něčím jiným - třeba ramkama, nejlepší by ovšem bylo napsat kód chyby.

    edit: pokud by bylo poškozené cd tak by to instalátor napsal (nelze překopírovat ten nebo onen soubor), pokud to hodí něco jinýho jde nejspíš opravdu o chybu paměti (kde je vše "skladováno") nebo jiného hw, je úplně fuck jestli je IDE/AHCI
    ...no u mne když vyhodí chybu PCI.SYS, tak hledám závadu na sběrnici PCI, včetně můstků, pochopitelně... Začal bych vyházením periferií PCI a důkladným vyfouknutím prachu ze slotů.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Konfigurace HW? Jak je PC staré?

    Tohle vypadá na paměť, nebo základní desku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7

    ex_ ex_ je offline
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele ex_
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    172

    tohle vypadá na winxp sp1 ktery nepodporuje jeho grafiku, takže sehnat winxp sp2
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Citace Původně odesláno od ex_ Zobrazit příspěvek
    tohle vypadá na winxp sp1 ktery nepodporuje jeho grafiku, takže sehnat winxp sp2
    Ze by SP1 nepodporovala PCI-E grafiku?
    Naposledy upraveno uživatelem Georginek: 12-02-2011 v 17:00
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Jak zprovoznit virtualizaci VT-x ?
    Od petrmet v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 11-08-2014, 23:24
  2. DVD-RAM jak zprovoznit
    Od grapherX v sekci Optické mechaniky
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 23-02-2011, 20:19
  3. jak zprovoznit pc?
    Od Rezina v sekci Ovladače a BIOSy
    Reakcí: 65
    Poslední příspěvek: 04-05-2009, 21:37
  4. nelze zprovoznit sitovka
    Od adamski7878 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 14-09-2008, 14:16