Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: Přístup na server v LAN přes jeho WAN adresu

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    4

    Zdravím,

    včera nám odešel router (D-Link DIR-100) a nahradili jsme ho novým (Well WRC3500_V2), všechna nastavení přenesli a internet běhá, pošta taky, www server taky, akorát se na něj z počítačů v lokální síti nedostanu přes jeho WANovou IP adresu, pouze přes jeho lokální jméno (například http://jmeno_serveru/katalog). Nevíte někdo co jak nastavit, aby to šlapalo i přes tu veřejnou IP? Musí to být něco v nastavení routeru, protože to je jedinná věc, která se změnila.

    Díky za rady.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Pokud je server uvnitř sítě, probíhá na routeru NAT => nutno nastavit buď přesměrování HTTP portu (pro přístup http na server zvenčí, resp. pro všechny další porty kam má být umožněn přístup), anebo dát server do DMZ (pak budou na něj směrovány všechny požadavky - ale varianta s přesměrováním je bezpečnější).
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    4

    Otázka byla směrována trochu jinak. Ono to funguje, o to nejde, porty jsou nasměrovány dobře. "Zvenčí", tím myslím z počítače mimo naši síť (třeba z internetky nebo z domova) to funguje, i "zevnitř" (ostatní počítače ve stejné LAN jako server) to funguje.

    Můj problém je, že z vnitřku sítě musím na ten server přistupovat přes jeho lokální jméno a když do prohlížeče dám WANovou adresu (stejně jako při přístupu "zvenčí") tak to nemůže nalézt. Před výměnou routeru to fungovalo a jelikož se nic jiného nezměnilo, musí to být v nastavení toho routeru. Do DMZ jsem ho taky zkusil dát, nic..
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,113

    Citace Původně odesláno od d31m05 Zobrazit příspěvek
    Otázka byla směrována trochu jinak. Ono to funguje, o to nejde, porty jsou nasměrovány dobře. "Zvenčí", tím myslím z počítače mimo naši síť (třeba z internetky nebo z domova) to funguje, i "zevnitř" (ostatní počítače ve stejné LAN jako server) to funguje.

    Můj problém je, že z vnitřku sítě musím na ten server přistupovat přes jeho lokální jméno a když do prohlížeče dám WANovou adresu (stejně jako při přístupu "zvenčí") tak to nemůže nalézt. Před výměnou routeru to fungovalo a jelikož se nic jiného nezměnilo, musí to být v nastavení toho routeru. Do DMZ jsem ho taky zkusil dát, nic..
    Pak je to v nastaveni DNS. Co prideluje router (nebo server) pres DHCP jako DNS server? Sam sebe? U serveru OK, u routeru spatne. Prip. jeste zkoukni GW.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    406

    Ahoj

    Taky bys mohl pridelit to jmeno k LAN IP toho serveru a mas po problemu.
    (nejaky hostname file apod)
    Resp. jak pise zsdx.
    Ja jen proc tam musis pristupovat pres WAN IP?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    4

    Citace Původně odesláno od zsdx Zobrazit příspěvek
    Pak je to v nastaveni DNS. Co prideluje router (nebo server) pres DHCP jako DNS server? Sam sebe? U serveru OK, u routeru spatne. Prip. jeste zkoukni GW.
    DHCP je vypnuto, vsechny adresy jsou prideleny rucne. Pro počítače v síti je DNS ten router a na něm jsou nastaveny DNS od poskytovatele.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    4

    Citace Původně odesláno od Doctor01 Zobrazit příspěvek
    Ahoj

    Taky bys mohl pridelit to jmeno k LAN IP toho serveru a mas po problemu.
    (nejaky hostname file apod)
    Resp. jak pise zsdx.
    Ja jen proc tam musis pristupovat pres WAN IP?
    A to udělám jak to přidělení jména k LAN IP?
    Proč tam musím, nebo chci přistupovat přes tu WANovou IP? Odkaz v tomto tvaru je na stránkách naší organizace (je to knihovna a ten server je on-line katalog knížek) a byla by přece blbost dělat tam dva odkazy... jeden pro případ, že se na ten katalog chce kouknout někdo kdo se zrovna nachází "v baráku" a nebo někdo někde mimo naší LANku. Nehledě na to, že by nikdo (nebo drtivá většina) nepochopil, kdy má na kterej odkaz kliknout.
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Vzdálený přístup přes router
    Od carlosz123456 v sekci Sítě
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 10-04-2013, 07:11
  2. NAS server přes switch do Wifi routeru
    Od DOpatrny v sekci Sítě
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 06-06-2011, 01:00
  3. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 19-10-2009, 09:19
  4. Windows XP: Přístup k adresáři a jeho smazání
    Od pepos01 v sekci OS Windows
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 01-06-2009, 23:37
  5. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 23-02-2008, 16:38