Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 37

Téma: Out of range problém

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    19

    Zdravím vás všechny.
    Prosím nekamenujte mě.Vím že tento problém tady už řešený byl,ale zmíněné rady mi nepomohly.
    Pročetl jsem několik for,zkusil spousty věcí a..

    Moje sestava:
    základní deska gigabyte 965P
    intel core2 6600 2,4ghz
    RAM 2gb
    GK radeon x1600series 256mb(původní grafika mi shořela před rokem...)
    win xp home edition OEM
    monitor AOC Spectrum 7Glr

    Můj problém:
    Z ničeho nic mi začal hlásit monitor při hrách "out of range"(v rozmezí hodnot pro mě dost divných cca 30-50) a následně se restartoval.Po pár týdnech mi to začalo dělat pravidelně i ve windows.Řešil jsem to tím,že jsem si všechny díly vyčistil od prachu a reinstaloval windows.Na chvíli to pomohlo,pak opět tento problém a ten setrvává nyní pouze po delší době hraní her.
    Občas se mi taky stane(jednou za pár týdnů) že mi po startu pc vyhodí hlášku "cant read disk",stačí restart a bez problémů,to s tím předpokládám nesouvisí...

    Moje řešení:
    Vyzkoušel jsem dát nejnižší obnovovací frekvenci a taky přeš safe mode ji nějak zamknout dle jednoho návodu.Vyzkoušel jsem taky dát v msconfig basic video,což mi nahodilo nejnižší rozlišení a hry mi to hodily zpátky na min 800x600,což už byl problém samozřejmě...
    Vyzkoušel jsem ovladače na grafiku nejnovější-nepomohlo.Tak jsem se dočetl že mám zkusit ovladače verzi 7.3-nepomohlo.Nyní mám tuším 7.7(jen pro info).
    Byla mi taky dána rada,že mám odstranit ovladač monitoru a nechat to pouze jako plug and play.To mi taky nepomohlo,následně jsem vyzkoušel stáhnout ovladač monitoru.Nechtělo se mi věřit,ale na tak staré CRT jsem ovladač našel a ejhle,vše fungovalo pár dní jak mělo.No a teď mi při hře vyhodilo tu samou hlášku asi po 4hodinách...Hry moc nehraju-pouze BF2 a Dragon Age,teď máme míň práce a tak jsem se chtěl zabavit po chladných večerech.

    Sečteno podtrženo:
    Asi jsem nějaké rady ještě zkoušel,jen si je momentálně nemůžu vybavit.
    Kdyby vás něco napadlo tak poraďte prosím,já už vážně netuším,jediné co mě napadlo že nemám správné ovladače,ale už opravdu netuším jaké si mám dát,link by mi hodně pomohl...
    PS:Windows mám aktualizovaný na max a bios si aktualizovat nechci jak jsem se někde dočetl,to by se taky mohlo stát v mém případě že už bych pc ani nezapl...
    Díky moc za pozornost a pěkný zbytek večera.
    Naposledy upraveno uživatelem Pajkazed: 22-02-2011 v 22:05 Důvod: doplnění
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Tzn. hraješ nějakou dobu, monitor hodí "out of range" a restartuje se celé PC? Jak máš řešené chlazení celého PC?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    19

    Přesně,obrazovka zčerná-vyhodí hlášku-pak automatický restart.
    Na chlazení jsem si myslel.Nikdy jsem s chlazením problém neměl,větrák je myslím od zdroje a pak na grafice je integrovaný...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Takže jedinej větrák, kterej řeší průtok vzduchu do a ze skříně je ten ve zdroji? Zkus oddělat bočnici a udělat dost místa, aby tam byl studenej vzduch.

    Jaké máš během hraní teploty? Použij třeba HWMonitor.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    19

    Teďka si všímám že je na zadní straně další větrák.
    Kryt tam mám a teplota při hraní je na grafice podle toho programu 40stupňů,jádra 30stupňů a disk 30 stupňů.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,116

    Citace Původně odesláno od Pajkazed Zobrazit příspěvek
    Přesně,obrazovka zčerná-vyhodí hlášku-pak automatický restart.
    Tak ho /restart/ zkus ve Win zakazat, prip. pohledat v Prohlizeci udalosti chybove kody.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    19

    Citace Původně odesláno od zsdx Zobrazit příspěvek
    Tak ho /restart/ zkus ve Win zakazat, prip. pohledat v Prohlizeci udalosti chybove kody.
    Zkus mi to prosím vysvětlit po lopatě jako např DrZelenka,jsem laik a přiznám se vůbec jsem ti nerozuměl.
    Na google chrome si mám dát ctrl+shift+J a skopírovat to sem či jsem úplně někde mimo?
    A ve Windows zakázat co případně kde to najdu?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Ze by zde

    JAky mas monitor a jakou mas nastavenou konkretni frekvenci???? Nemas OC PC?
    Nastav default rozliseni a frekvenci pro monitor.
    Naposledy upraveno uživatelem Georginek: 23-02-2011 v 01:22
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    19

    No,jak jsem psal v prvním přízpěvku...
    Monitor mám AOC Spectrum 7Glr a forum jsem pročetl,takže ty dva odkazy mi problém neřeší...
    Defaultně mám rozlišení 1024x768 16bit s frekvencí 60hz.
    To OC PC znamená co?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Citace Původně odesláno od Georginek Zobrazit příspěvek
    JAky mas monitor a jakou mas nastavenou konkretni frekvenci???? Nemas OC PC?
    Nastav default rozliseni a frekvenci pro monitor.
    Vzhledem k tomu, že nějakou dobu hrát může a pak se PC restartuje, tak bych odhadoval, že problém není v špatném nastavení, ale zhroucení nějaké komponenty (např. spadne GK, začne posílat nesmysly, monitor nerozpozná signál, a pak se PC restartuje)
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    19

    Tak jsem to teď chvíli zkoušel testovat.Nějakým záhadným způsobem mi to cca dva týdny jelo v pohodě.U Dragon Age jsem snížil detaily a problém byl vyřešen jsem si myslel.Akorát jsem se tady chystal napsat a hups,opět out of range...Nejdřív při sledování videa na netu,potom po restartu ve windows a následně i ve hře.Dlouho mi to jelo,nevím co se zase stalo..
    Není nějaký program který dokáže rozpoznat chybný hardware?Mám strach,že když seženu přebytečné peníze na grafickou kartu že to grafickou kartou nemusí být...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Musíš to zkoušet.

    Tak koukám jaký jsi psal, že máš teploty a příjdou mi podezřele nízký ... předpokládám tedy, že to byly klidový teploty. Stáhni si OCCT a pusť test CPU na 20 minut a potom to samé u GPU. Jaké jsou teploty na konci? Pokud OCCT neukazuje teploty, tak použij HWMonitor.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    19

    To je výsledek testu CPU:


    GPU mi nejde kvůli staré grafice a hwmonitor ukazuje toto:


    Jestli jsem teda dobře pochopil hodnoty které si chtěl.
    Pc mám zaplé asi hodinu a půl teď.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Chtěl jsem aspoň 20 minut, ne 11 vteřin!! Na grafiku použij furmark.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. start win a out of range
    Od ANDREWcr v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 11-03-2011, 21:42
  2. Input Signal out of Range
    Od LiborKo v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 20-02-2011, 12:01
  3. Monitory: DVI Out of range
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 28-09-2009, 01:52
  4. Radeony: ATI 3D-Range IIC - driver
    Od Jack Finger v sekci Grafické karty
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 25-03-2009, 19:50
  5. Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 03-03-2008, 06:45