Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 26

Téma: Pár problémů po reinstalaci XP

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    15

    Ahoj, včera sem reinstaloval poprvé PC a pár věcí mi nejde, bude to z velký většiny chyba ovladačů, ale nevim si s tim rady.. Kdyby někdo uměl pomoc, byl bych rád..

    Problémy:
    Při přesunu okna nebo při rollování na internetu se mi seká obraz.

    Z reproduktorů nevychází zvuk, ale sluchátka s mikrofonem fungují bez problémů. - Opraveno

    Při hraní her špatná kvalita obrazu (např. CS - v grafice nejde nastavit OpenGL Renderer a 32bit nastavení, jen 16b).

    -------
    Na http://www.gigabyte.com/products/pro...d=2534&dl=1#dl instalovány ovladače podle základní desky pro XP 32bit na Audio a Chipset (první 3 možnosti downloadu). Jinak CDčko s ovladačema dodávaný k PC sem nenašel, ale zálohoval sem si je před reinstalem a po něm ručně doaktualizoval tak, že mi zbyly jen 2 "otazníky" - ovladače bez aktualizace.. viz. photo

    V náhledu info k PC, kdyby bylo ještě něco třeba, stačí říct.. Snad někdo odpoví
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Untitled 3.jpg 
Zobrazení: 125 
Velikost: 165.8 KB 
ID: 20695  
    Naposledy upraveno uživatelem JamieChrisCz: 25-02-2011 v 17:24
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Citace Původně odesláno od JamieChrisCz Zobrazit příspěvek
    Ahoj, včera sem reinstaloval poprvé PC a pár věcí mi nejde, bude to z velký většiny chyba ovladačů, ale nevim si s tim rady.. Kdyby někdo uměl pomoc, byl bych rád..

    Problémy:
    Při přesunu okna nebo při rollování na internetu se mi seká obraz.

    Z reproduktorů nevychází zvuk, ale sluchátka s mikrofonem fungují bez problémů.

    Při hraní her špatná kvalita obrazu (např. CS - v grafice nejde nastavit OpenGL Renderer a 32bit nastavení, jen 16b).

    -------
    Na http://www.gigabyte.com/products/pro...d=2534&dl=1#dl instalovány ovladače podle základní desky pro XP 32bit na Audio a Chipset (první 3 možnosti downloadu). Jinak CDčko s ovladačema dodávaný k PC sem nenašel, ale zálohoval sem si je před reinstalem a po něm ručně doaktualizoval tak, že mi zbyly jen 2 "otazníky" - ovladače bez aktualizace.. viz. photo

    V náhledu info k PC, kdyby bylo ještě něco třeba, stačí říct.. Snad někdo odpoví
    Zjisti si jakou tam máš grafickou kartu, stáhni a nainstaluj ovladače
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    15

    Citace Původně odesláno od astec Zobrazit příspěvek
    Zjisti si jakou tam máš grafickou kartu, stáhni a nainstaluj ovladače
    Hele vážně bych moc rád, ale vůbec nevim jak, proto sem píšu Sem celkem antitalent, ňákej trochu detailnější návod? .. Proto sem taky postuju to info o PC a říkam, že dohledam další, ale nevim kde ..

    upřesnim: umim to timhle postupem "Z menu Start vyberte Nastavení a zde Ovládací panely. Pokračujte kliknutím na tlačítko Výkon a údržba a zde vyberte Systém. V okně Vlastnosti systému vyberte záložku Hardware a zde Správce zařízení. Rozklikněte položku Grafické adaptéry a zjistíte jméno a typ své grafické karty." -- Ale já tam teď tu položku Grafické adaptéry nemam .. ale sem si na 90% jistej že mam NVIDIA FX něco, každopádně bych ocenil návod, jak to zjistit přesně..
    Naposledy upraveno uživatelem JamieChrisCz: 25-02-2011 v 14:35
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Asi nemáš vôbec nainštalované aj ďalšie ovládače. K matičnej doske a grafickej karte by si mal mať inštalačné CD s ovládačmi. Skús ich použiť
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Asi určitě chybí ovladače desky.
    Z odkazu http://www.gigabyte.com/products/pro...d=2534&dl=1#dl
    stáhni
    Intel INF installation
    potom Ti everest ukáže grafiku, jinka otevřít PC a kouknout na kartu
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    15

    Citace Původně odesláno od EditorPO Zobrazit příspěvek
    Asi nemáš vôbec nainštalované aj ďalšie ovládače. K matičnej doske a grafickej karte by si mal mať inštalačné CD s ovládačmi. Skús ich použiť
    Psal sem to už v prvním postu, CD k PC sem našel jen Recovery s Windowsama, ale ovladače nevim .. nikdy sem tohle nedělal, ale to nevadí - prostě ty drivery musí jít stáhnout i z netu ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    15

    Citace Původně odesláno od astec Zobrazit příspěvek
    Asi určitě chybí ovladače desky.
    Z odkazu http://www.gigabyte.com/products/pro...d=2534&dl=1#dl
    stáhni
    Intel INF installation
    To je ten Chipset, to jsem udělal, restartoval PC a nic se nezměnilo ..
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Citace Původně odesláno od JamieChrisCz Zobrazit příspěvek
    To je ten Chipset, to jsem udělal, restartoval PC a nic se nezměnilo ..
    teď v everestu tukni na odkaz zobrazení a tam máš jakou kartu
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    15

    Citace Původně odesláno od astec Zobrazit příspěvek
    teď v everestu tukni na odkaz zobrazení a tam máš jakou kartu
    zobrazení - grafický procesor (GPU) - vůbec nic se mi tam neukáže .. prostě prázdný pole vpravo, ani né bílý (bejvá za textem), jen šedý (program)
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,271

    Co Ti ukazuje GPU Caps Viewer ?

    // Základní deska je vybavena integrovanou grafickou kartu. Používáš ji nebo máš grafickou kartu v PCIe x16 slotu ? Kam máš zapojen monitor ?
    [SPOILER= Do označeného slotu ?][/SPOILER]
    Pokud ano, nainstaluj ještě ovladač Intel VGA Driver.
    Naposledy upraveno uživatelem kevin00: 25-02-2011 v 15:47
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    15

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Co Ti ukazuje GPU Caps Viewer ?
    V záložce GPU je "No graphics driver detected!" nečekaně .. jinak většina kololnek je prázdná, někde N/A ...

    // V tom zvýrazněným modrým nemam nic připojenýho a tam kde mam zapojen monitor nic takovýho nebude Do PC sem nekoukal, to by mě tu ještě zabilo
    ...


    Ty barevný dirky sou vpravo, vlevo je větrák a pod nim je monitor, hoodně širokej ..
    Naposledy upraveno uživatelem JamieChrisCz: 25-02-2011 v 16:05
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    15

    Zvuk sem spravil, ale grafika pořád nevim Tak jak zjistim tu kartu ? musim fakt rozebrat krabici ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,271
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    15

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Tzn. že mam dát ID těch ze Správce zařízení, který maj otazník ? ..
    (na příkladu je Síťovej adaptér, ten já mam ale nalezenej a ok)..

    Takže
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Untitled 2.jpg 
Zobrazení: 118 
Velikost: 217.6 KB 
ID: 20708  
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    pci\ven_1002&dev_9588 by měla bejt grafická karta ATI Radeon HD 2600 XT. Ovladače lze stáhnout zde: http://sites.amd.com/us/game/downloa...eon_xp-32.aspx
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Hp 655 nefunkcni Fn po reinstalaci os
    Od Nichts.cz v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 01-11-2012, 13:24
  2. Mnoho problémů se softwarem!
    Od poohoop v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 09-06-2012, 23:03
  3. Přesná detekce problému HW - RAM, CPU, MB?
    Od petrf22 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 02-12-2009, 08:44
  4. Radeony: HD4850 4*AA + 16*AF a par problemu
    Od Vhiter v sekci Grafické karty
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 28-10-2008, 20:28
  5. Ubuntu: xubuntu 7.04 par problemu
    Od matyyy v sekci OS Linux
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 02-04-2008, 15:38