Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: Potřebuji poradit jak dát 3DVD System Recovery na Flash, tak aby na sebe navazovaly!!!

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    31

    Zdravím všechny,
    pokud je zde někdo kdo už to má za sebou, nebo ví jak se to dělá prosím o radu, jak na to...

    Něco k problému:
    Mám noťas Fujitsu Siemens Amilo Sa 3650 a vypálil jsem si 3DVD Fujitsu Siemens System Computers Recovery Disc #1, #2 a #3. Teď když jsem se chystal noťas přeinstalovat do defaultního stavu pomocí těchto DVD mi při druhem DVD odešla mechanika a noťas nejde vůbec spustit (Missing operating system).

    Proto bych si od Vás rád nechal poradit, jak tyto 3DVD bootovat z flash? Je to vše možné jen z 1 flashky, nebo musím mít 3? Je to vůbec možné, tak aby ty 3DVD navazovaly/spolupracovaly?

    Nevím si rady mechanika je v pr**li a musím to nějak obejít. Upozorňuji, že toho defaultního stavu chci docílit pomocí těchto 3DVD z osobních důvodů, takže jiné instalace neuvažuji.


    Předem díky za pozitivní odpovědi a i za snahy.


    PS: Jde o Window Vista Home Premium x86, které jsou defaultním systémem pro můj noťas.
    Naposledy upraveno uživatelem Lachim08: 27-02-2011 v 15:55 Důvod: Doplněk
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    31

    Nikdo nic? ((
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Co zkusit jinou mechaniku?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    31

    Citace Původně odesláno od Georginek Zobrazit příspěvek
    Co zkusit jinou mechaniku?
    To by musela být jedině externí a to já nechci. Jedině že by mi ji někdo půjčil, kupovat ji nebudu. Rád bych to pořešil přes tu flashku, vyřešilo by to můj poblém nejlépe )
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Citace Původně odesláno od Lachim08 Zobrazit příspěvek
    To by musela být jedině externí a to já nechci. Jedině že by mi ji někdo půjčil, kupovat ji nebudu. Rád bych to pořešil přes tu flashku, vyřešilo by to můj poblém nejlépe )
    Během instalace musíš stejně měnit DVD, že? Tzn zkus nahrát 1. DVD na flashku, začít instalovat, pak tu flashku vyndat (jako bys musel vyndat DVD), nahrát na ni 2.DVD ,... Ale je to pouze nápad a nemám sebemenší tušení, zda bude fungovat (záleží taky dost na použitém programu)

    Ale taky se přikláním k zapůjčení externí mechaniky (což bude asi nejspolehlivější) a potom si udělat nový záložní obraz jiným programem, který nemusíš obnovovat z DVD.

    Tak mě napadá, že by mohla stačit běžná DVD mechanika se SATA portem napíchlá na eSATA, nebo ne? Co jsem koukal, tak brackety k deskám vypadají jen jako obyč. redukce SATA - eSATA.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    31

    Citace Původně odesláno od DrZelenka Zobrazit příspěvek
    Během instalace musíš stejně měnit DVD, že? Tzn zkus nahrát 1. DVD na flashku, začít instalovat, pak tu flashku vyndat (jako bys musel vyndat DVD), nahrát na ni 2.DVD ,... Ale je to pouze nápad a nemám sebemenší tušení, zda bude fungovat (záleží taky dost na použitém programu)

    Ale taky se přikláním k zapůjčení externí mechaniky (což bude asi nejspolehlivější) a potom si udělat nový záložní obraz jiným programem, který nemusíš obnovovat z DVD.

    Tak mě napadá, že by mohla stačit běžná DVD mechanika se SATA portem napíchlá na eSATA, nebo ne? Co jsem koukal, tak brackety k deskám vypadají jen jako obyč. redukce SATA - eSATA.
    Díky DrZelenko za tipy... měnit to asi budu muset. Bojím se jen, že na druhé vložení USB nebude Recovery regovat. To by tam musela být výzva k vložení druhého DVD a to by se musela nejspíš flashka chovat jako DVD, což bohužel nevím jak se dělá ... (to napojení přes eSATA možná zkusím)

    Zítra zkusím servis, pokud mi to uznají v rámci záruky, tak hned dám vědět. Pokud to nevyjde tak budu rád, když se tu objeví další cenné rady. Třeba jako například jakou vhodnou utilitu zvolit k bootovaní z Flashky a jak se poprat s těmi 3mi DVD... díky moc.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Potřebuji poradit s vylepšením PC
    Od Fox_25 v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 03-05-2014, 14:51
  2. Potřebuji poradit procesor
    Od proteus891 v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 09-03-2012, 10:26
  3. Potřebuji poradit se sestavou
    Od weth v sekci PC - archiv
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 16-10-2008, 22:10
  4. Potřebuji poradit.
    Od mobidik1962 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 12-07-2008, 18:44
  5. DDR1: potrebuji poradit
    Od SpeedFilip v sekci Operační paměti
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 04-11-2006, 18:14