Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Zajimavy problem - pri velkem zatizeni zpomaleni a "rozdigitalizovani" zvuku

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    10

    Mam velice zajimavy problem. V zivote jsem se s nim nesetkal. :

    Predevcirem se mi pri hre zacal velice divne chovat zvuk. Pri jakekoliv hlasce ve hre se zvuk vyrazne zesilil, jakoby se "zdigitalizoval" a zpomalil. Pricemz se mi hra zacala sekat. Kdyz zvuk doznel, vse opet bezelo v poradku. Rekl jsem si tedy, ze zrejme pomuze restart. Ale ejhle. Uz i uvodni XP zvuk po prihlaseni mel zajimavy efekt. A hra (CaC3.tiberiumwars) nesla ani spustit.

    Jedine co jsem z winu dostal, byly hlasky z prohlizece udalosti.
    ATAPI - Zařízení \Device\Ide\IdePort2 neodpovídá v periodě časového limitu.
    DISK - Na zařízení \Device\Harddisk1\D byla při operaci stránkování rozpoznána chyba.
    - pricemz ATAPI tam bylo cca 7x
    - a jak DVD vypalovacka, tak PATA disk maji kazdy svuj vlastni IDE kablik (system bezi ze SATA disku)

    Zkontroloval jsem tedy veskere komponenty casu. Pro jistotu jsem odpojil PATA disk a DVD. Vsechny karty vyndal zandal, zkontroloval teplotu vsech komponent (jak rukou, tak v biosu :-) ). Ale porad to same!

    Posleze me napadlo, ze by mohla delat bordel primo zvukovka (SB24bit7.1live). Vymenil jsem ji tedy za starou C-medii a zdalo se, ze je vyhrano. Stale byl znatelny ubytek vykonu PC, ale zvuky byly jiz jakz takz v poradku. Po pripojeni disku a dvd se vykon nezmenil, ale kvalita zvuku se ze dne na den opet zhorsila.
    Priklad: ve win spustim mp3 ve winamp 2.81 full (zde snad k prevodu zvuku neni az tolik vykonu potreba ) . Zatez procesoru se pohybuje od 2 do 10 procent. Spustim napr Firefox , kde se mi zacnou otevirat 4 okna z minule session. Procesor se rozjede na 100proc. Zvuk z winampu ze velice zpomaly a zacne se jakoby "zdigitalizovavat". Jakmile procesor alespon na chvilku klesne pod 100 hranici, opet se zvuk rozjede, a jakmile hranici dosahne, opet se zpomaly.
    Zkusil jsem i vytahat z PC vsechny prebytecne karty (i zvukovku) a zkusil to s integrovanou. Zadny ucinek . .

    Moje konfigurace: (rok nemenena)
    Celeron 2GHz
    512MB ram Kingmax + 256MB Hyundai, 160GB SATA, 80GB PATA, DVD/RW LG
    Geforce 5200 128MBram
    MSI 865PE chipset IH5
    Integr. - zvuk Cmedia, lan intel
    Karty - zvuk SB24bit 7.1 live! (zkousel jsem pci CT4810), lan realtek

    Napada me spousta pricin, ale ktera je ta prava? :
    Deska
    Procesor
    Zdroj
    Pripadne nejaka chyba SATA disku ze zapisovanim nebo mezipameti

    V XP neni zadna chybova hlaska, a v everestu mi akorat pise - varovani - presnost DMI nelze zarucit (coz mi psalo jiz drive).
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    10

    Z everestu:
    --------[ Senzory ]-----------------------------------------------------------------------------------------------------

    Vlastnosti senzorů:
    Typ senzoru Winbond W83627HF (ISA 290h)

    Teploty:
    Základní deska 38 °C (100 °F)
    CPU 38 °C (100 °F)
    Aux 35 °C (95 °F)
    Seagate ST3160811AS 45 °C (113 °F)

    Ventilátory:
    CPU 2312 RPM
    Skříň 5273 RPM

    Napájecí napětí:
    Jádro CPU 1.50 V
    Aux 1.73 V
    +3.3 V 3.33 V
    +5 V 5.00 V
    +12 V 11.61 V
    -12 V -13.02 V
    -5 V -5.15 V
    +5 V Standby 5.07 V
    VBAT Baterie 3.07 V
    Debug Info F 49 80 FF
    Debug Info T 38 38 35
    Debug Info V 5E 6C D0 BA BF 17 33 (01)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    10

    Opet EVEREST:
    --------[ Fyzické mechaniky ]-------------------------------------------------------------------------------------------

    [ Mechanika #1 - WDC WD800BB-00CAA1 (74 GB) ]

    #1 NTFS F: (Western80GB) 0 MB 76316 MB

    [ Mechanika #2 - ST3160811AS (149 GB) ]

    #1 (Aktivní) NTFS C: 0 MB 29996 MB
    #2 NTFS D: (Nový svazek) 29996 MB 122628 MB

    Výměnný disk (Kapacita/Využito/volno)
    C: Lokální pevný disk NTFS 29996 MB 24074 MB 5921 MB 20 % F47D-A636
    D: (Nový svazek) Lokální pevný disk NTFS 122628 MB 116943 MB 5685 MB 5 % 94AF-B21A
    E: Optická mechanika
    F: (Western80GB) Lokální pevný disk NTFS 76316 MB 74510 MB 1805 MB 2 % 923D-14A7
    Naposledy upraveno uživatelem radioactive: 10-05-2007 v 22:59
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér Avatar uživatele Aisicek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    54

    Skontroluj ci vsetky zariadenia (disk, DVD) maju zapnute DMA. Ak nie, odober radice a potom ich znova pridaj.
    XP pri problemoch s komunikaciu s diskami vypinaju DMA po urcitom pocte chyb a prepinaju sa do PIO modu. Vacsinou to sposobi vadny IDE kabel.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    10

    Ted jsem se koukal, a muj sata disk bezi v modu PIO ) . No na to, ze Pata western 800BB bezi v UDMA5 a DVD v UDMA2 je to docela hukot :-). Takze rikas ve spravci odebrat primo je ten kanal na kterym je disk pripichlej (v mym pripade je to druhej primarni) , nebo primo intel u ata storage controllers?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    10

    Heh . . tak jsem nevydrzel pockat na odpoved a odinstaloval jsem primo Intel ultra ata storage controllers. 1x reboot - win nainstaloval znova ovladace, 2. reboot a vse jede jak ma . . )

    Aisicek: Boze chlape . . ty mi neodepsat, tak zitra rejpu z prace zdroj, shanim se po desce a pomalu i po procaku :-))) moc moc dekuju . . clovek je zas o neco chytrejsi. Pravda ze by to reinstal spravil, ale timhle zpusobem uz to par let nedelam. :O)

    PS: Co se tyce toho zdroje, je normalni ze +12V je pod 12Voltama? (viz vypis senzorů - hodnoty overene i v biosu)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,688

    Co je to pod 12V? To je od 0,01V do 11,9998V . Kolik? A především mění se ta hodnota při zátěži?

    Pokud je PC stabilní tak to víceméně řešit nemusíte. Čím kvalitnější zdroj, tím blíže 12V a s menšími výkyvy.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Ano, toto je typická věc špatné práce disku. Dříve, ve Windows 98 to bylo velmi časté. Stačilo povolit DMA u pevného disku a lidi se nestačili divit jak rychle problém zmizel. U XP se stává když nějakým nedopatřením disk nepracuje v UATA/ATA módu ale jen ve starém a pomalém PIO módu. Podle všeho i Váš, již vyřešený, problém
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    10

    Jak již bylo uvedeno výše! :
    Napájecí napětí:
    Jádro CPU 1.50 V
    Aux 1.73 V
    +3.3 V 3.33 V
    +5 V 5.00 V
    +12 V 11.61 V

    Napr ted mam spusteny winamp s grafickou audiovizualizaci, firefox a everest. Vytizeni procesoru je kolem 80%. Hodnota u +12v v everestu se pohybuje od 11,61 do 11,86 maximalne. 12V to neprekroci ani pri nezatizenem systemu, natoz v biosu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    To můj EC dává 12,35 naprázdno a cca 12,10 například teď, při běžné práci. Pod 12,00 nejde ani při plné zátěži.

    To je ovšem jen detail, 12,10 nebo 11,60 - to je jedno, komponentům to nevadí. Jsou to ještě pořád normální hodnoty, podle mě.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,688

    No jestli to tak je i v reálu, tak bez problémů. Můj 350W hlásí úplně jiné hodnoty. V reálu (měřeno voltmetrem) mám i pod 11,4V a drží už to dva a půl roku. Ale je to dost na hraně.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    10

    HH . . no joo . . To ja mam taky zdroj ala kovarova kobyla .. Uz ho smazim 2 roky, puvodne chudak lezel u vyrazenych zdroju. Jenom jsem vymenil pojistku a fachal . . zel nevim jestli dobre. ) Ale tak PC slape, takze asi jo . Ikdyz obcas se mi zda, ze deska zahapruje. . ta je taky snad z vyprodeje z vyreklamovanyho zbozi (opravovana). Takze si opravdu nejsem jisty, jestli za to muze deska, nebo zdroj. Nedaji se jeste nekde desky se socketem478 sehnat? A nebo alespon cistokrevna P4 s patici 478? At ten vykon trosku zvednu, nez se odhodlam presedlat na neco novyho.
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 20-09-2013, 15:18
  2. "skřípání" místo zvuku v WMP12 při přehrávání avi
    Od karelkkk v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 25-01-2011, 20:12
  3. Windows XP: Zmena v registrech systemu XP pro funkce "Slozky" a "Prejmenovani"
    Od Subtech v sekci OS Windows
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 16-09-2010, 22:08
  4. Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 26-04-2010, 12:00
  5. Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 29-08-2007, 22:09