Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: TMNF-Problem s chodem hry

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    5

    Zdravim
    Nainstaloval jsem si Trackmania Nations Forever, kdyz chci ject mapu tak v probehu jizdy se mi hra porad "seka" a "skube". Problem zmizi az po dokonceni mapy, ale i pote jsou jiste zaseky trochu znat. Na predeslem OS (Win XP) jsem tento problem nemel, az na stavajicim Win 7 Professional. Mohl byste mi prosim nekdo poradit jak tento problem vyresit? Predem dekuji
    config pc: AMD Phenon II x4 955 Black 3,2 ghz
    Asus ENGTX460 1G GDDR5
    2x2GB DDR3 1333 MHz
    HDD Seagate Barracuda 500GB
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Iné hry ti bežia bez problémov?
    Nemáš problém s rýchlosťou internetu?
    Robí ti to na všetkých serveroch, ku ktorým sa pripájaš? Skúšal si náš SHW server?

    Menil si defaultné nastavenia ? Môžeš skúsiť otestovať a potom nastaviť najvhodnejšie parametre
    Spusť hru > Nastavenia > Pokročilé > Test výkonu. Hra vykoná test pre všetky nastavenia a ty si potom vyberieš najvhodnejší.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    5

    Citace Původně odesláno od EditorPO Zobrazit příspěvek
    Iné hry ti bežia bez problémov?
    Nemáš problém s rýchlosťou internetu?
    Robí ti to na všetkých serveroch, ku ktorým sa pripájaš? Skúšal si náš SHW server?

    Menil si defaultné nastavenia ? Môžeš skúsiť otestovať a potom nastaviť najvhodnejšie parametre
    Spusť hru > Nastavenia > Pokročilé > Test výkonu. Hra vykoná test pre všetky nastavenia a ty si potom vyberieš najvhodnejší.
    Jine hry mi bezi bez problemu (crysis warhead, call of duty MW2, NFS Shift...)
    S ineternetem problem nemam, protoze to blbne i s solo modu.
    Nastaveni sem menil, ale ted sem to snad uz vyresil tim, ze sem zvysil kvalitu efektu a dal minimalni stiny(coz mi pride znacne nelogicke proc by to melo fungovat na vetsi graficky naroky), ale zda se, ze to funguje, tak snad to pujde i nadale :-) .
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    5

    Jinak test sem zkousel, vyslo mi vhodna vysoka kvalita a na tom to slo, ale problem je v nacitani v menu (napr. dalsi stranka se mi ukaze treba s 3/4 vterinovy zpozdenim) a vseobecne s nacitani a obcas s projizdeni checkpointama (nekdy se hra zase malinko skubne)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Neběží ti na pozadí nějaký program co vytěžuje procesor/paměť? Zkontroluj to ve správci úloh.
    A je ta hra na Win7 znova nainstalovaná, nebo to je ještě záloha z XP?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    obcas sa to stava, pretoze hra musi nacitat aj pozicie inych hracov, skus si vypnut zobrazovanie blizkych aut
    v menu sa tiez vela veci nacita z netu
    aky mas net? myslim rychlost
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    5

    Rychlost netu je okolo 1,6 mbit, hru mam nainstalovanou na novo na novym windowsu 7, zkontroloval sem spravce a zadny velky aplikace mi tam nebezi. Ale myslim ze to musi byt nejaka nastaveni ve windowsech, protoze na XP sem nemel sebemensi problem.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    A trhá to třeba v pravidelných intervalech? Jaké ukazuje hra framerate (klávesou % vedle backspace nahodíš měření) a kolísá v okamžiku toho záseku?.

    Mě se třeba TM sekala po nainstalování MSI Afterburneru, dokud sem neomezil monitoring grafiky na základní položky, a to přesně v intervalu, který sem nastavil pro obnovu hodnot
    Jinak proti XP jede TM celkově na W7(64-bit) pomaleji tak o 15-20%, ale to asi nebude co tě trápí. Jestli teda doteď nehráls v nastavení na hranici plynulosti.

    Dál by stálo za to vyzkoušet jinou verzi ovladačů grafiky, i když osobně sem zatím žádnou co by haluzila zrovna s TM nepotkal.

    Méně pravděpodobně můžeš mít v ovladačích vynucený v-sync - tj. framerate hry bude konstantní, stejný jako obnovovací frekvence monitoru (u LCD teda nejpravděpodobněji 60 snímků/s), ale jen dokud PC těch 60 zvládá produkovat. Jinak to skočí na nejbližší nižší synchronizovatelnou frekvenci, tj. 30 fps, což už bys určitě zaznamenal jako neplynulé.

    Pak jsou tu ještě další desítky míň pravděpodobných příčin, ale to na dálku můžem řešit do Vánoc
    Naposledy upraveno uživatelem elpsycho: 18-03-2011 v 03:15
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    5

    Framerate mam kolem 220, pri tom "seknuti" to propadne klidne i o 80, ale zajimave je kdyz % zmacku jeste jednou na tu pokrocilejsi tabulku,tak se ihned dostanu na framerate 50-60.
    Odpovídat lze po přihlášení