Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: Jaké paměti 2x4GB 1600 Mhz pro desku ASUS P8P67?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    3

    Připravuji novou sestavu na platformě Sandy Bridge. Deska bude ASUS P8P67 a CPU Intel Core i5?-2500. Operační paměť bych rád 2x4GB na 1600 Mhz. A tady bych coby ubyčejný uživatel potřeboval poradit.

    V zásadě bych chtěl vybrat některou z těchto ramek:

    Corsair XMS3 2x4GB DDR3 1600 Mhz (CMX8GX3M2A1600C9), CL 9 (9-9-9-24), napětí 1,65 V
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=80870
    Kingston HyperX Genesis Grey 2x4GB DDR3 1600 (KHX1600C9D3X2K2/8GX), CL 9 (9-9-9-27), napětí 1,65 V
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=86703
    Kingston HyperX XMP 2x4GB DDR3 1600 Mhz (KHX1600C9D3K2/8GX), CL9 (9-9-9-27), napětí 1,65 V
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=83763

    Díval jsem se ale na stránkách ASUS na seznam doporučených pamětí pro desku P8P67 (Qualified Vendors List) a tam zatím žádná z těchto pamětí není. Vůbec tam je zatím relativně málo modulů 2x4GB 1600 Mhz, snad proto, že deska i platforma je relativně nová. Z nabídky CZC je tam prakticky zatím jen 2x4GB A-DATA a tuhle značku nechci. Je tak bezpodmínečně nutné dodržet ten doporučený seznam, nebo můžu některou z výše uvedených pamětí koupit? A jakou z nich byste mi doporučili? Předem díky za radu!
    Naposledy upraveno uživatelem Kobuk: 18-03-2011 v 16:27 Důvod: doplnění odkazu
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Muzes tam dat i ty, co nejsou na seznamu. Ve vetsine pripadu to nevadi, a kdyz je problem, vyjde novejsi BIOS s podporou dalsich typu RAM.
    Ale vesmes je problem pouze s nestandartnimi pametmi. To neni Tvuj pripad.
    Z Tvoji nabidky bych volil Kingston XMP, kdybych si mel tyto pameti kupovat ja, sel bych do
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=76542 ci levnejsich http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=76540
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Jo, súhlasím s Patriotmi a ešte - neoplatí sa priplatiť za "K" verziu 2500K ? Ak nechcete OC - nie je lepšie kúpiť dosku s H67 čipsetom a využívať gragické int. jádro ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    3

    Díky za odpověď, i o Patriotech by se dalo uvažovat, ten rozdíl není zase tak velký.

    Přetaktování nemám v plánu a potřebuju výkonnou grafickou kartu. Na počítači sice většinou pracuju, ale občas si rád i zahraju, třeba v rozlišení 1900x1200...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    3

    Pro jistotu se ještě zeptám takto - má vůbec smysl kupovat 2x4GB? Párkrát už jsem narazil na názor, že pokud člověk neprovozuje nějaké náročné aplikace, tak 8GB nemá žádný význam.

    U mne se počítač používá na práci s textem, internet, filmy ve full HD a občas na nějakou tu hru...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Zalezi, co od toho chces.... Ja osobne to beru asi tak. Ze kdyz si kupuju nove PC, chci aby byl tedy nejaky posun ve vykonu, tak v kapacite. Kdyz jsem mel 2GB, tak pak 4GB, pak 8GB nejlepe v tripple channel ale to je jen muj nazor
    4GB ti dozajista staci, ale kdyz budes mit 8GB, nebudes na to muset hrabnout a pripadny upgrade nebude nutny - kdyz se treba rozhodnes hrat nejake "budouci hry", ci delat grafiku pripadne viiidea
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,096

    Citace Původně odesláno od Georginek Zobrazit příspěvek
    pak 8GB nejlepe v tripple channel
    At pocitam, jak pocitam, 8GB do tripple channelu mi nejde slozit
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. DDR2: jaké 2GB paměti do ASUS Eee 1008HA
    Od Rypicong v sekci Operační paměti
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 18-02-2013, 17:23
  2. DDR3: Výběr DDR3 2x4GB 1600 pro MB Gigabyte GA-890GPA
    Od wap v sekci Operační paměti
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 03-05-2011, 19:17
  3. DDR3: Jaké DDR3 v kitu 2x4GB pro AM3?
    Od Kozouš v sekci Operační paměti
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 11-02-2011, 04:00