Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: pc po starte sa hned vypne az potom nastartuje...preco ?

  1. #1
    Občasný diskutér Avatar uživatele hihinko
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    66

    Zdravim,

    Vždy ked zapínam pc tak sta mi stáva nasledovne: Stlacim napájaníe, 1sec pc startuje, a hned sa vypne(nic nesvieti), po cca 2sec pauze sám nastartuje a potom už ide. Toto robí vždy pri každom zapínaní, pri restarte uz nie.
    Stretol sa s tym niekto ?


    Zostava:
    MB: GIGABYTE P55A-UD3
    CPU: Core i5 750
    COOLER: NOCTUA NH-C12P SE14
    RAM: A-DATA 4GB KIT DDR3 1600MHz Vitesta Edition CL7
    ZDROJ: CORSAIR TX750
    CASE: CoolerMaster Cosmos 1000
    VGA: Gainward GeForce 9600 GT GS 1GB
    HDD1: WD Blue 500GB SATA2
    HDD2: WD Blue 500GB SATA2
    HDD3: WD Blue 1000GB SATA2
    HDD4: WD Black 640GB SATA3
    OS: Windows 7 x64 SK SP1
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Ano, tohle mi dělá deska pokaždé, když ji úplně odpojím od napájení, nebo něco zásadního měním v BIOSu. Neřekl bych že je to vada.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Tento "problém" Gigabytu je tu diskutován v řadě vláken. Máš aktuální BIOS?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér Avatar uživatele hihinko
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    66

    Ano BIOS mám F11, co je posledny.

    V BIOS-e nic nemením, a úplne ho od elektriny nevypínam. Teda vypnem ho len vo win vždy Start-vypnut, ale zásuvka pod stolom je vzdy zapnuta, lebo v nej myslim mam zapnuty router.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Jak máš nastaveny paměti? Nahraj sem screenshoty záložek CPU, Mainboard, Memory a SPD (všechny osazené sloty) z programu CPU-Z.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér Avatar uživatele hihinko
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    66

    Takze spravil som vsetky screenshoty, prikladám
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 1.jpg 
Zobrazení: 118 
Velikost: 86.9 KB 
ID: 21221   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 2.jpg 
Zobrazení: 120 
Velikost: 61.2 KB 
ID: 21222   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 3.jpg 
Zobrazení: 107 
Velikost: 60.3 KB 
ID: 21223   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 4.jpg 
Zobrazení: 108 
Velikost: 60.0 KB 
ID: 21224   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 5.jpg 
Zobrazení: 95 
Velikost: 93.8 KB 
ID: 21225   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 6.jpg 
Zobrazení: 108 
Velikost: 56.6 KB 
ID: 21226  
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Zkus nastavit frekvenci paměti na 1333.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    Zkus nastavit frekvenci paměti na 1333.
    Jo, to nastaveni pameti je prinejmensim nespravne. Nastav 1333 respektive 667 a tez casovani podle nalepky na RAMce.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér Avatar uživatele hihinko
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    66

    ups, niekde je zrada- tie ram co tam mam su tieto
    A-DATA 4GB KIT DDR3 1600MHz CL8 XPG Plus Series

    http://www.alza.sk/a-data-4gb-kit-dd...on-d127201.htm

    nastavil som to teda tak ako ma byt
    CL8-8-8-24

    na webe vyrobcu som nasiel nieco podobne, neviem ci su to moje, lebo podla modeloveho cisla tam nenaslo nic - AD31600E002GU2K

    DDR3 Dual Channel Series
    DDR3-1600+ PC3-12800 2GB*2 CL8-8-8-24 1.65V
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 7.jpg 
Zobrazení: 88 
Velikost: 60.0 KB 
ID: 21227  
    Naposledy upraveno uživatelem hihinko: 30-03-2011 v 21:18
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Tohle by mel resit aktualni BIOS desky. Alespon dle me... Jestli jsou to ty pameti, jak si postoval, tak je to spravne....
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od hihinko Zobrazit příspěvek
    ups, niekde je zrada- tie ram co tam mam su tieto
    A-DATA 4GB KIT DDR3 1600MHz CL8 XPG Plus Series

    http://www.alza.sk/a-data-4gb-kit-dd...on-d127201.htm
    Ano, přesto bych nastavil 1333. Uvidíš, jestli nastane nějaká změna ve "dvojitém startu". U této platformy nehraje frekvence příliš zásadní roli. Navíc uváděný rozsah doporučeného napětí se mi moc nelíbí (1.65V - 1.85V). Kolik máš vůbec momentálně nastaveno v BIOSu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér Avatar uživatele hihinko
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    66

    aktualny BIOS mam posledny ako je na webe GIGABYTE - F11
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér Avatar uživatele hihinko
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    66

    napätie mam na [auto] = 1,5 V
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Pokud paměti dávají dříve uvedené časování s tímto napětím, tak máš ku.evskou kliku na kusy.

    Jde o nově složené PC? Testoval jsi stabilitu RAM (Memtest86+, GoldMemory)?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér Avatar uživatele hihinko
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    66

    ziadne ine "problemy" okrem dvojiteho startu nemam, pc, bezi stabilne, pretaktovane ho nemam. Aj ked skusal som cca pred mesiacom ked som tam daval noctuu co je napisana hore v prvom prispevku v pohode to slo na 3,8 GHz ne prijatelnej teplote cca 60C vo full loade pri teste stability v programe AIDA64 extreme engineer.

    "ku.evskou kliku" ako "ku.evsky" dobru ci zlu ?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 06-03-2012, 13:17
  2. PC sa nastartuje na 3sec a vypne sa :(
    Od stanky177 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 25
    Poslední příspěvek: 24-07-2011, 19:35
  3. Aky Windows pouzivate a preco?
    Od pegy v sekci OS Windows
    Reakcí: 41
    Poslední příspěvek: 19-09-2009, 10:56
  4. Hned po zapnutí se PC vypne
    Od Vitezslav2 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 24-04-2009, 20:00
  5. Radeony: Aku znacku VGA ATi preferujete a preco?
    Od pegy v sekci Grafické karty
    Reakcí: 24
    Poslední příspěvek: 26-06-2008, 16:03