Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: Zapínání PC na dálku bez veřejné IP adresy

  1. #1
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele koren3
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    262

    Zdravím,

    chtěl bych se zeptat, lze zapnout PC přes internet, pokud nemám veřejnou IP adresu?
    Našel jsem jen návody s pevnou IP...
    Děkuji za odpověď.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér Avatar uživatele kocourleo
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    110

    Pokud máš přístup do routeru, který ti přiděluje vnitřní adresu, tak v něm stačí otevřít potřebný port (hledej port forwarding) a použít třeba program WakeOnLanGui. Osobně to nemám vyzkoušené, ale mělo by to fungovat.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Citace Původně odesláno od kocourleo Zobrazit příspěvek
    Pokud máš přístup do routeru, který ti přiděluje vnitřní adresu, tak v něm stačí otevřít potřebný port (hledej port forwarding) a použít třeba program WakeOnLanGui. Osobně to nemám vyzkoušené, ale mělo by to fungovat.
    Myslím, že tazatel má wifi, kde má IP stejnou jako půlka města a není jen za routerem. Tuším, že někteří provideři přesměrujou nějakej ten port, ale nevím, jestli WoL funguje na jakémkoliv portu (ten konkrétní, který WoL používá běžně provider asi nepřesměruje).
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele koren3
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    262

    Přesně jak říká DrZelenka jsem zapojen do routeru, kde je připojen celý barák a do toho se určitě nedostanu, když dám tracert, tak vypadá že ten router má už veřejnou, ale jak říkám tam se nedostanu...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Citace Původně odesláno od koren3 Zobrazit příspěvek
    Přesně jak říká DrZelenka jsem zapojen do routeru, kde je připojen celý barák a do toho se určitě nedostanu, když dám tracert, tak vypadá že ten router má už veřejnou, ale jak říkám tam se nedostanu...
    Počkat, to není jak jsem psal! Pokud už ten router má veřejnou IP, tak to bude jednodušší a ten kdo to nastavoval se tam napojí a nastaví příslušné přeměrování portu. Pokud vás nebude v baráku víc, kteří WoL požívají, tak to nebude dělat problémy ani v případě, že je nutné použít specifický port (WoL jsem nikdy nepoužíval a tudíž nevím co jde a co ne).

    Já to myslel tak, že 1 IP připadá na celou síť poskytovatele (tzn. stovky PC) - to je pak podstatně problémovější.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele koren3
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    262

    No to je router poskytovatele, kterej je uzamčenej na chodbě. Bych asi musel zavolat poskytovateli ať ho nastaví na WoL...
    No a jinak připadá jeden adresní prostor na barák co vím (cca 60 IP), že kámoš z vedlejšího vchodu je ve stejném rozsahu jak já... I když je pravda, že by mohl nastavit příslušný port asi na forwarding a neměl by být problém, jen jde o to, jestli bude tak ochotnej...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér Avatar uživatele kocourleo
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    110

    Ten program WakeOnLanGui funguje tak, že pustí Magic packet do sítě (udp packet na adresu Broadcastu - poslední číslo adresy 255 - nejčastěji na portu 7 nebo 9) a v packetu má MAC adresu cílového počítače. Takže se Magic packet pošle vždy všem počítačům v podsíti a probudí se jen ten, jehož MAC adresa souhlasí. Blbé je to, že některé routery (třeba ten můj) nedokážou poslat packet na Broadcast (nedovolí mi nastavit port forwarding na adresu končící 255) :-(
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    A některé routery navíc neposílají broadcast na vypnuté počítače (= neaktivní porty) - proto v ideálním případě router má přímo ve specifikacích uvedeno, že podporuje WOL. To bude nejlepší se domluvit s tím poskytovatelem, kterej router provozuje - ten by to měl vědět, jestli tam lze tohle nastavit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele koren3
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    262

    Děkuji za rady, uvidíme co se dá dělat...
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. správa počítače na dálku
    Od petr.svec v sekci Sítě
    Reakcí: 27
    Poslední příspěvek: 21-04-2011, 19:54
  2. Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 16-11-2009, 12:37
  3. SMCWGBR14-N a dve verejne IP adresy
    Od Comman v sekci Sítě
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 27-01-2009, 09:31
  4. verejne wifi
    Od Karl0s v sekci Sítě
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 12-02-2008, 19:57