Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: Grafika "funguje", ale přes boot přelezu jen za pomoci další grafiky.

  1. #1
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Nebyl bych to já, aby mi všechno fungovalo nebo aspoň nefungovalo normálně

    Pořídil jsem bazarovou GTX260, shodou okolností úplně stejný model, co už v jednom exempláři mám.
    Bootování se ale (ne)koná bez obrazu a POST displej končí buď na kódu 7F nebo 9.0.
    viz: http://www.abit.com.tw/page/en/faq/f...20060803165650
    Při vyzkoušení v druhém PC se dělo víceméně to samé.

    Když ale připojím i původní grafiku, tzn. nabootuju, tak tahle se obrazově chytne na přihlašovací obrazovce Win a pak už normálně jede, ovladače ji rozpoznají, GPUz taky, bezproblémů jsem na ní hrál (ale nějaká extra zátěž nezkoušena, vzhledem ke kabeláži zdroje si každá grafika musela vystačit jen s jedním 6 pinem)

    Otázka je, jestli s tím něco můžu vymyslet, třeba zkusit na ni přehrát BIOS z funkční GTX260? Nebo v tom poznáváte projev nevratné zkázy?
    Naposledy upraveno uživatelem elpsycho: 07-04-2011 v 04:56
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,527

    Nejdřív zkus zapojit všechny napájecí kabely, které GK požaduje (pochopil jsem, že jsi zapojil jen 1). Ačkoliv v BIOSu není nijak zatěžována a vystačí si s napájením z PCIe, tak může mít nějakou kontrolu zapojení ...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Ty kabely sem musel podělit až při zapojení dvou grafik, předtím samotná byla zapojená normálně.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,248

    Nechc strasit, ale nedelaly tohle G80 pred smrti? Urcite zkus prehrat ten BIOS, nic tim nezkazis ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    No, neviem, koľko si zaňu dal ale ešte by sa dala "upiecť" ako posledná možnosť
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Péct se nic nebude, ta karta je v záruce, akorát bytostně nesnáším reklamace a tahle bude shodou okolností trochu komplikovanější.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,547

    Zkoušel jsi ji v jiném PC (ideálně s MB, který není od Abitu)?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Nevedu Ale v obou funguje ta stejná grafika Gigabyte GV-N26OC-896H, akorát o pár měsíců jindy vyrobená, tak by to byla velká haluz
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,547

    Mají obě karty i identickou verzi BIOSu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Nevim co v té hlavičce .bin souboru značí verzi BIOSu - u mojí funkční je napsané HWEAGV-N26OC-896H/F3 Version 62.00.4C.00.01 a u té druhé HWEAGV-N26OC-896H/F4_C Version 62.00.4C.00.01 . GPUz v kolonce verze BIOSu vypisuje jen to číslo 62.00.4C.00.01.

    No, zítra ji ještě pro jistotu vyzkouším v Gigabyte desce.
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,547

    Verze BIOSů jsou F3 a F4_C. Ten druhý mi přijde jako nějaký testovací (beta), protože finální jsou obvykle bez dodatečného písmene.

    Pro kartu lze sehnat i F11, ale byl bych opatrný, protože je potřeba zohlednit typ osazených pamětí (Hynix vs. Samsung).

    Dle ohlasů na netu by mohl být lékem právě update BIOSu. Zkoušel jsi kontaktovat technickou podporu Gigabytu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Ani mě nenapadlo, že by kontaktování podpory mohlo k něčemu být. Zítra ještě zkusím to PC s Gigabyte deskou a podle výsledku se rozmyslím, co s tím dál.

    Jinak k ohlasům na netu - hoď sem prosimtě kdyžtak odkazy, celkem by mě to zajímalo.
    Naposledy upraveno uživatelem elpsycho: 09-04-2011 v 22:54
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Hm, tak v Gigabyte P35 fungovala na první ťuk. Naflashoval jsem úspěšně BIOS ze své grafiky, přinesl ji domů, ale pořád to samé - nenabootuju.

    Ještě mě napadá - v Nvflashi existují parametry jako force flash když nesouhlasí device ID apod., já to zadával bez parametrů vzhledem ke stejnýmu modelu. Je to jen o tom, že by se flash neuskutečnil s chybou, kdybych flashoval BIOS z jiného modelu a nějaké identifikační parametry se lišily, nebo by se tím něco změnilo i v mojem případě?
    Naposledy upraveno uživatelem elpsycho: 11-04-2011 v 20:16
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Potreba pomoci s vyberem "internetu"
    Od Muube v sekci Sítě
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 11-07-2014, 17:14
  2. Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 14-12-2013, 11:48
  3. Kdo tohle vyřeší, je machr-přepsaný boot sektor HDD+"ztracená data"
    Od fanynek v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 39
    Poslední příspěvek: 02-02-2008, 12:05
  4. Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 16-01-2008, 18:52
  5. Další "modrá smrt" - vypadá to na systémový HDD
    Od tgfh v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 22-05-2007, 22:39