Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: pomaly pc-problem hardwaru?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    5

    Sestava PC: zakladni deska:Asus K8N, chipset:Nvidia nForce3 250,grafická karta: Nvidia GeForce FX 5200,procesor:AMD Sempron 2600+,pamet:Legend 256 Mb DDR,harddisk:80 GB (neznamy vyrobce) rozhrani ATA rozdelen do dvou svazku-volne misto cca 70 GB,

    OS:W xp prof. SP 2, cerstve po kompletni preinstalaci, bez viru

    Popis problemu: Operacni system se nacita pomerne dlouho nez se vubec zapne, jaka koliv sebemensi aktivita v OS trva neprimerene dlouho(cca 8x dele nez je bezne), napriklad pri kliknuti na plose pravym trva cca 8 sekund nez nabehne nabidka, spousteni jedne aplikace(napr. firefox) trva cca 10s.

    Poradíte někdo jak zrychlit chod počítače? např. jestli by pomohlo pouhé rozšíření ramek???
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Toto vypadá na vadný disk. Stáhni si HDTune, pošli nám sem screen záložky health.

    Tipuju, že disk bude v PIO modu, což znamená extrémní zatížení CPU při jakémkoliv přenosu na disku a zároveň extrémně nízké rychlosti.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    5

    Nastaveni je Ultra DMA 5 - Ultra 100 - coz je nejvyssi DMA moznost kterou dany radic nabizi
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    A SMART + kontrola povrchu v HDTune? Rovnou můžeš udělat i test rychlosti a dát sem screenshot. Těch 256 MB paměti je fakt málo, ale že by to bylo až tak pomalé?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér Avatar uživatele orgi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    65

    Skús spustiť správcu úloh,či nejaký proces nezaťažuje procesor na 100%,mohol by to byť aj vírus.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    5

    takze pokusil jsem se o nejake ty screeny,
    to orgi:fakt je to ze ve spravci uloh je polozka:necinne procesy systemu (SYSTEM) vyuziti CPU 98-vyuziti pameti 28 KB, ale vir by tam snad bejt nemel-pc byl kompletne projet AVG i NODEM

    to johny_g : pokusil jsem se o nejake ty screeny-jsem amater tak se omlouvam-asi jsem uplne nepochopil co je potreba screenout abyste meli vice informaci-dyztak mi to popis podrobnejc co mam udelat.thx
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: healt.JPG 
Zobrazení: 149 
Velikost: 70.7 KB 
ID: 21436   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: benchmark.JPG 
Zobrazení: 129 
Velikost: 69.2 KB 
ID: 21437  
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Citace Původně odesláno od dikobraz09 Zobrazit příspěvek
    takze pokusil jsem se o nejake ty screeny,
    to orgi:fakt je to ze ve spravci uloh je polozka:necinne procesy systemu (SYSTEM) vyuziti CPU 98-vyuziti pameti 28 KB, ale vir by tam snad bejt nemel-pc byl kompletne projet AVG i NODEM

    to johny_g : pokusil jsem se o nejake ty screeny-jsem amater tak se omlouvam-asi jsem uplne nepochopil co je potreba screenout abyste meli vice informaci-dyztak mi to popis podrobnejc co mam udelat.thx

    Ty nečinné procesy systému jsou v pořádku i disk se zdá být OK.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    5

    dobre....takze nejakej navrch? co vyzkouset nebo co zmenit ??? vzhledem k obcasnemu vyskytu hlasky o nedostatku virtualni pameti-jsem ji navysil na 512 MB (coz je dvojnasobek ramek),hlaska zmizela ale na rychlost to moc vliv nemelo......

    poradite teda nekdo nejaky napad??? jako jestli zapojovat vetsi ramky, nebo neco jeste zkusit pres soft. ?dekuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    512 MB swap je málo, nastav klidně 2048 MB napevno, nebo nech win ať si to řídí sami. A pořiď ještě jednu aspoň 256 MB ramku, cena je dnes za pivo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Citace Původně odesláno od dikobraz09 Zobrazit příspěvek
    takze pokusil jsem se o nejake ty screeny,
    to orgi:fakt je to ze ve spravci uloh je polozka:necinne procesy systemu (SYSTEM) vyuziti CPU 98-vyuziti pameti 28 KB, ale vir by tam snad bejt nemel-pc byl kompletne projet AVG i NODEM

    to johny_g : pokusil jsem se o nejake ty screeny-jsem amater tak se omlouvam-asi jsem uplne nepochopil co je potreba screenout abyste meli vice informaci-dyztak mi to popis podrobnejc co mam udelat.thx
    Ještě bych udělal "Error scan". Ten propad rychlosti na začátku disku je trošku podezřelý a bylo by lepší to ověřit (pravděpodobně to ale bylo způsobeno jen aktivitou systému a nic to neznamená).
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Citace Původně odesláno od dikobraz09 Zobrazit příspěvek
    ...ale vir by tam snad bejt nemel-pc byl kompletne projet [AVG i NODEM..
    Teď jsem si toho všimnul ... ty máš oba antiviry instalované zároveň? To není dobrý nápad. V souvislosti s NODem mě napadlo, jak ho máš nastavený? Netestuje náhodou každý spouštěný soubor? To by pak odpovídalo tomu zpomalení, kdysi jsem ho používal a pamatuji si přesně tohle chování.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Banned
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,635

    Já používám eset/nod32 stále a nikdy žádný problém.Spíš jestli jsou nainstalovány dva tak AVG odebrat a projet eště ten error scan v hd tune
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Primárním problémem pomalosti PC bude málo operační paměti. Navíc nevhodný rezidentní štít, tomu obvykle nasazuje korunu.

    A ty řeči o pohodě. Je třeba si uvědomit, že nelze dost dobře srovnávat aktuální stroje s vícejádrovým procesory, kupou RAM a rychlým diskem, se staršími mašinami s jednojádrem a skromnou pamětí.

    Ono se to dá, ale je třeba zvolit vhodný software a v rámci možností optimalizovat jeho nastavení.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    5

    stabilne je instalovany pouze jeden antivir-nyni to je AVG free v.9.0.894, ten NOD jsem zkousel jen nainstalovat pri odpojenem netu-odinstalovanem avg, jen na zkouzku a pro jistotu, pote sem vse vratil zpet...

    error scan v HDtune byl cisty-bohuzel uz nemam k dispozici screen (ale myslim ze byl plne zeleny)

    dekuju vsem za rady-podle vasich reakci bych teda tipoval ze primarne to je opravdu malejma ramkama, sekundarni problem by mohl byt ve spatne optimalizaci softwaru-na to se jeste zamerim, ale vzhledem k tomu ze pomalost se projevuje i pri vypnuti takrka vsech softwaru a treba jen pri klepnuti pravym na TENTO POCITAC trva neumerne dlouho nez to zchrousta a nabehne nabidka....tak to vidim asi na ty ramky....

    diky vsem
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,114

    Citace Původně odesláno od dikobraz09
    dekuju vsem za rady-podle vasich reakci bych teda tipoval ze primarne to je opravdu malejma ramkama
    Jednoduchy 'test' - Spravce uloh - Vykon - Vyuziti pameti (prvni a treti cifra vlevo dole - v jakem pomeru jsou ku Fyzicka pamet - Celkem na teze zalozce)?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Pomaly notebook HP COMPAQ 6710b - hw problem
    Od martink82 v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 01-11-2013, 18:10
  2. Víkendová diskuze: Pomalý vývoj hardwaru
    Od Pavel Kovač v sekci Víkendové diskuze
    Reakcí: 60
    Poslední příspěvek: 29-12-2012, 19:40
  3. Nebylo nalezeno ID hardwaru
    Od neotek v sekci Volná témata
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 25-09-2012, 10:41
  4. Procesory: Inovace hardwaru
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 03-04-2008, 17:29
  5. vir nebo problem v hardwaru ?
    Od Laky56 v sekci Zvukové karty a kodeky
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 06-04-2007, 23:51