Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: ASUS K52F-snížení napětí procesoru

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    103

    Zdravim redaktory fora. Potřeboval bych snížit napětí procesoru na notebooku BIOSu není žádná kolonka s takty a napětím. Tak bych potřeboval doporučit nějakou utilitu na snížení napětí procesoru. Také sem přemýšlel o zvýšení taktu nebo snížení časování pamětí, pro zvýšení tragického výkonu int. grafiky. Děkuji za každou odpověď

    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...f&SearchType=1
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,227

    K čemu potřebuješ snížit napětí procesoru
    Taktovat notebook je trochu nesmysl, jelikož jej nelze dostatečně chladit a komponenty se budou přehřívat.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Jeste doplnim, ze taktovani a vubec hrabani se v integrovany grafice nema zadny valny smysl. Bude se ti zbytecne zahrivat a vykonu to vubec nepomuze.
    Casovani pameti nema zadnou souvislost s vykonem int.grafiky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    casovani pameti ma vliv na vykon int. grafiky, protoze ta nema vlastni dedikovanou pamet a systemova RAM je vetsinou pomalejsi nez ta graficka - takze ji brzdi. snizenim casovani RAM (pripadne zvysenim frekvence) se da zvysit vykon integrovane grafiky.

    muze to udelat v idealnim pripade i cca 5-10%... Coz sice vypada hezky, ale porad ta grafika bude tezce nepouzitelna...

    sveho casu se dalo nastavit casovani utilitou MEMSET

    Napeti se dalo stelovat pomoci RMClock, ale ten uz je nekolik let neaktualizovany. Memset taky uz asi aktualni nebude takze na novych CPU nepovali...

    Abych to shrnul, tak vrtat se v RAM nema cenu, snizeni napeti by marny nebylo, ale asi nebude cim ho snizit
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Mě na mé K50ce fungovala utilitka která se jmenovala K10STAT (nebo tak podobně), se kterou šlo měnit napětí a frekvence CPU.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    49

    Snizit napeti muzes zkusit pres throttlestop, je v sekci downloads.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Návrh obvodu pro snížení napětí.
    Od Deore3 v sekci Volná témata
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 18-12-2011, 15:23
  2. Napětí procesoru..
    Od camal v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 23-09-2011, 08:12
  3. Instalace Windows na Asus K52F
    Od Predator5552 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 05-05-2011, 23:25
  4. Kolísání napětí procesoru
    Od aslex v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 11-12-2010, 13:15
  5. DDR1: Snížení taktu pamětí po výměně procesoru
    Od Barnabas v sekci Operační paměti
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 02-01-2010, 19:39