Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nedostanu se s dalším PC za router

HecoF (31)|18.5.2007 17:46
Zdravím,

mám doma kabelový modem za kterým je připojen MSI WiFi router. Jedno PC mám připojeno klasicky kabelem, dálší mám NB připojení přes WiFi. Vše funguje normálně. Přinesl jsem domu další PC, připojil ho na další LAN. Ve vnitřní síti ho vidím, dokážu z něj i na něj kopírovat. Klasická komunikace mezi počítačema. Problém mám v tom, že se s tímto nově připojeným PC nedostanu na internet a ani se nedostanu na router, ale PINGem mi to projede krásně. Pokoušel jsem nastavit sítovku jak manuálně tak i automaticky. Jel jsem podle fungujícího PC (samozřejmě že jsem nedal duplicitní IP). Prohazoval jsem kabely. Prostě uvnitř sítě komunikace ok, ale mimo se nedostanu.
Systém XP Pro, ovladače i BIOS nový.

Pls poraďte vocogo?
Ritchie83 (369)|18.5.2007 19:38
[QUOTE=HecoF]Pls poraďte vocogo?[/QUOTE]
Špatně nakonfigurovaná síť, pravděpodobně na úrovni IP protokolu. Dokud nenapíšete topologii sítě a IP adresy na jednotlivých rozhraní, případně nastavení routeru/firewallu, těžko vám může kdokoliv poradit.

Kdyby tu bylo IPv6, tolik problémů by ubylo. :-/
HecoF (31)|18.5.2007 20:09
Neleze mi do hlavy, že když na jednom PC nastavím získávání IP i DNS automaticky tak to funguje a na druhém PC při tomtéž mi to píše "Omezené nebo žádné připojení"
Topologie:
kabelTV - modem - VoIP - MSI router (WiFi + 4xLAN port) - na WiFi funguje NB - na LAN1 funguje PC1 - na LAN2¨PC2 které má problémy.

Porty i kabely jsem prohazoval a beze změny. Zkoušel jsem pingnout můj firemní server (je úplně mimo kabelovku) a s nádhernou odezvou, ale pokud se pokusím najet na web nebo se připojit třeba přes ICQ tak stránka nelze zobrazit.

Ještě pro upřesnění, ono mi to píše Připojeno k místní síti, ale ve trayicon mi modře svítí jenom bližší obrazovečka.
Ritchie83 (369)|18.5.2007 20:17
[QUOTE=HecoF]Topologie:
kabelTV - modem - VoIP - MSI router (WiFi + 4xLAN port) - na WiFi funguje NB - na LAN1 funguje PC1 - na LAN2¨PC2 které má problémy.[/QUOTE]
Ještě bych uvítal odpověď na druhou část mého dotazu: IP adresy na jednotlivých rozhraní, případně nastavení routeru/firewallu.

[QUOTE=HecoF]Ještě pro upřesnění, ono mi to píše Připojeno k místní síti, ale ve trayicon mi modře svítí jenom bližší obrazovečka.[/QUOTE]
Windows neznám a nepoužívám, takže tuto informaci neumím vyhodnotit. Mimochodem, PC2 má jenom jedno síťové rozhraní?
pas!k (3765)|18.5.2007 20:53
Rekl bych ze problem bude bud v nejakem pravidlu ktere blokuje http .. ale na tohle se opravdu tezce odpovida chtelo by to vic informaci .. Kazdopadne doporucuji vsude nastavit autamitce pridelovani ip .. na routeru zapnout dhcp a pokud je potreba drzet ip adresy zadat je primo jako rezervaci v routeru pokud to zvlada ..
vavri (54)|19.5.2007 09:06
Napis jsem ty ip adresy jednotlivych pocitacu a zarizeni. Ve Windows to ziskas pres start / spustit / cmd enter , ipconfig /all enter.
Jeste predtim muzes zkusit misto ping prikaz tracert server. Treba tracert http://www.seznam.cz. To ti ukaze pingy na jednotlive uzly po ceste do netu a priapdne i misto, kde se pakety ztraceji.

Pokud pingnes nejaky server v netu ale nejde ti web, tak je to bud na firewallu,
nebo nejaka chyba na tom PC. Predpokladam, ze DNS server mas nastaveny spravne, ze takovou banalitu psat nemusim.
Ivo Mašek (507)|23.5.2007 16:07
Ještě jenom taková maličkost, na kterou se zapomíná.
Když jsou takové potíže, je dobré smazat cookies, a přes příkaz winipcfg v příkazovém řádku pak zadat "zrušit vše" a opět kliknout na "vše spustit" (tak nějak je to tam uvedeno - nelze to poplést)
Zásadní je, z PC, jehož síťovka je přihlášena u providera, zkopírovat (clone) Mac adresu a do příslušného řádku opsat DNS adresování /někdy není vyžadováno/(to číslo si zjistíte v tabulce, která se vám objeví po napsání příkazu winipcfg do příkazového řádku).
... no tak snad to alespoň malinko pomůže.