Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 18

Téma: spolehlivý a stabilní PC pro grafické studio

  1. #1
    Občasný diskutér Avatar uživatele aquaris
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    71

    Na PC mám tyto speciální požadavky:

    - spolehlivá a stabilní sestava
    - zcela tichý chod
    - extrémně rychlý přístup k RAM paměti o velikosti 16GB
    - PC musí za provozu s jiným programem bez problémů zvládnout až stovky současně otevřených záložek webového prohlížeče
    - efektivní a ekonomické využívání energie

    účel:

    - Pracovní stanice s OS Win7 Pro
    - Hlavní použité programy (Photoshop, illustrator, dreamweaver, AutoCAD Architecture)
    - příležitostně střih videa
    - žádné hry

    Velmi hrubá představa:

    - procesor intel
    - grafická karta nVidia (tichá, případně předělávka s pasivem + 12cm fan)
    - disk SSD
    - deska asus / intel / MSI (chlazení pasiv)
    - nejtišší zdroj s vysokou efektivitou (Enermax nebo Seasonic?)
    - nehlučné ventilátory 12cm

    Doplněk:

    - záložní zdroj (musí umět uvést PC do režimu spánku v případě výpadku proudu delším 5ti minut. alespoň 5 zásuvek pro PC, monitor a 3x datová úložiště)

    cena přibližně 46000
    Naposledy upraveno uživatelem aquaris: 25-05-2011 v 10:42
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2

    Sit Sit je offline
    Nováček
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    1

    Ahoj,

    možná řeším podobný problém - sestavu pro grafiku, hlavně pro Photoshop, a nevím si rady s výběrem grafické karty, počítačům nerozumím...

    Pro grafiku je hodně doporučovaná HP Quadro 2000 1GB - http://www.alfacomp.cz/php/product.p...0000000000137F - ale když koukám na parametry, levnější "hráčské" karty (např. Gainward GTX560 Ti Phantom 2GB - http://www.alfacomp.cz/php/product.p...000000000013KF) mají lepší parametry...

    Čím to? Nevím, co k optimálnímu chodu potřebuje Photoshop, ale 2GB (Gainward) se mně zdá lepší než 1GB (Quadro), 384 CUDA lepší než 192 CUDA, sběrnice 256bit lepší než 128bit...

    Otázkou je, zda, případně proč, je HP Quadro pro práci s Photoshopem natolik lepší než Gainward, že i zmíněné "horší" parametry a cena o 4 tisíce vyšší by stály za to...? Cena 10-11tis. za grafickou kartu je asi můj finanční limit.

    Ještě by mě zajímala jedna věc - procesor, konkrétně 4jádro i7-2600K Sandy Bridge 3,4 GHz (asi 6500 Kč) versus 6jádro i7-970K 3,2 GHz (asi 12000 Kč). Podle ceny asi 6jádro, ale opět - jedná se vzhledem k Photoshopu o znatelný rozdíl? Nebylo by 4jádro s novou technologií Sandy Bridge pro grafické práce lepší, resp. dostačující?

    Prostě... klidně si (přiměřeně) připlatím, ale ráda bych, abych to při práci s Photoshopem skutečně pocítila, aby to nebyly vyhozené peníze.

    Poradíte někdo, prosím? Předem moc děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele hugostieglitz
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    914

    Citace Původně odesláno od Sit Zobrazit příspěvek
    Ahoj,

    možná řeším podobný problém - sestavu pro grafiku, hlavně pro Photoshop, a nevím si rady s výběrem grafické karty, počítačům nerozumím...

    Pro grafiku je hodně doporučovaná HP Quadro 2000 1GB - http://www.alfacomp.cz/php/product.p...0000000000137F - ale když koukám na parametry, levnější "hráčské" karty (např. Gainward GTX560 Ti Phantom 2GB - http://www.alfacomp.cz/php/product.p...000000000013KF) mají lepší parametry...

    Čím to? Nevím, co k optimálnímu chodu potřebuje Photoshop, ale 2GB (Gainward) se mně zdá lepší než 1GB (Quadro), 384 CUDA lepší než 192 CUDA, sběrnice 256bit lepší než 128bit...

    Otázkou je, zda, případně proč, je HP Quadro pro práci s Photoshopem natolik lepší než Gainward, že i zmíněné "horší" parametry a cena o 4 tisíce vyšší by stály za to...? Cena 10-11tis. za grafickou kartu je asi můj finanční limit.

    Ještě by mě zajímala jedna věc - procesor, konkrétně 4jádro i7-2600K Sandy Bridge 3,4 GHz (asi 6500 Kč) versus 6jádro i7-970K 3,2 GHz (asi 12000 Kč). Podle ceny asi 6jádro, ale opět - jedná se vzhledem k Photoshopu o znatelný rozdíl? Nebylo by 4jádro s novou technologií Sandy Bridge pro grafické práce lepší, resp. dostačující?

    Prostě... klidně si (přiměřeně) připlatím, ale ráda bych, abych to při práci s Photoshopem skutečně pocítila, aby to nebyly vyhozené peníze.

    Poradíte někdo, prosím? Předem moc děkuji
    photoshop jako již mnoho jiných aplikací převádí značné množství výpočtů na grafickou kartu
    pomocí OPEN GL tudíž i podle výrobce adobe ph.je nárok na pocesor minimální

    moje sestava na které běží ph.plynule i v 3d modelaci

    amd phenom II x4 965 BE 3,6 Ghz+ chladič noctua ud 14-cena cca 4800.-
    základní deska MSI 890GXM-G65 cena cca 3000.-
    zdroj seasonic 850W silver cena cca 2700.-
    ram 2x2Gb kingstone Hyperx cl9 2000 Mhz cena cca 2100.-
    grafika Gigabyte HD 5850 OC 1 Gb ddr5 cena cca 4500.-
    WD caviar black 1Tb sata III 6Gb/s cena cca 2000.-
    dvd optiarc sony cena cca 500.-
    cena celkem 21600.-

    je důležité nechat každou sestavu odladit od profesionálů a výkon bude více než dostatečný
    výše zmíněná setava zvládá i metro 2033 ve ful hd rozlišení na nejvyšší detaily s 16 xAA zcela plynule na průměrných 59 FPS

    takže není třeba high-end za pdesát i více tisíc,stačí levnější varianta ale odladěná profíkem
    a ještě k těm tvým tipů na grafické karty quadro je sice prametry o řád níže ale je stavěná pro profesionální práci v Cad systémech tudíž pokud nemáš dílnu s cnc stroji a neprogramuješ 3d výkresy pro průmysl tak je ti k ničemu
    a co se týká té druhé tak záleží spíše na tom jak na tebe působí reklamní kampaně obou hlavních výrobců grafických čipů nvidia a amd
    když vybereš stejně drahé karty od káždého výrobce tak až na vyjímky jsou parametry téměř shodné např.si vyber vněkterém e-shopu kartu od 7000.- do 8000.- od každého výrobce (nvidia ati) a porovnej si je třeba zde na SH vrecenzích
    Naposledy upraveno uživatelem hugostieglitz: 29-05-2011 v 16:03
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    OT: s 16xAA asi těžko, spíše 16xAF ne? A anti-aliasing nemáš nastaven žádný, jinak bys nedostahoval takových FPS
    EDIT: Na DX11? Se mi to nějak nezdá, i kdybys měl přetaktovanou kartu a procesor. Vlastně ani u povoleného pouze DX10 mi to připadá až moc.
    /OT
    Naposledy upraveno uživatelem Jandaskunk: 29-05-2011 v 16:29
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele hugostieglitz
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    914

    Citace Původně odesláno od Jandaskunk Zobrazit příspěvek
    OT: s 16xAA asi těžko, spíše 16xAF ne? A anti-aliasing nemáš nastaven žádný, jinak bys nedostahoval takových FPS /OT
    jo af máš pravdu aa jede 4x
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele hugostieglitz
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    914

    Citace Původně odesláno od Jandaskunk Zobrazit příspěvek
    OT: s 16xAA asi těžko, spíše 16xAF ne? A anti-aliasing nemáš nastaven žádný, jinak bys nedostahoval takových FPS
    EDIT: Na DX11? Se mi to nějak nezdá, i kdybys měl přetaktovanou kartu a procesor. Vlastně ani u povoleného pouze DX10 mi to připadá až moc.
    /OT
    je to tak DX 11 další Mafia II 69 fps na plný pecky včetně vert.synchronizace bez apexu s apex -vysoké detaily 28 fps to je dost na to že to počítá procesor ne?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér Avatar uživatele aquaris
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    71

    Děkuji za informace...

    Citace Původně odesláno od hugostieglitz Zobrazit příspěvek
    photoshop jako již mnoho jiných aplikací převádí značné množství výpočtů na grafickou kartu pomocí OPEN GL tudíž i podle výrobce adobe ph.je nárok na pocesor minimální
    To znamená, že když se zpracovává grafika (například velkoformát A0 v 300dpi) na níž je potřeba aplikovat filtr, tak ve PhotoShopu celý proces počítá jen grafická karta?

    Pracujeme s velkými soubory hraniční velikosti, co je PS vůbec schopen zvládat, takže v řádech GB. A současně je potřeba procházet další velké množství dat, která se uchovávají v RAM - také v řádech GB.

    Citace Původně odesláno od hugostieglitz Zobrazit příspěvek
    amd phenom II x4 965 BE 3,6 Ghz+ chladič noctua ud 14-cena cca 4800.-
    základní deska MSI 890GXM-G65 cena cca 3000.-
    zdroj seasonic 850W silver cena cca 2700.-
    ram 2x2Gb kingstone Hyperx cl9 2000 Mhz cena cca 2100.-
    grafika Gigabyte HD 5850 OC 1 Gb ddr5 cena cca 4500.-
    WD caviar black 1Tb sata III 6Gb/s cena cca 2000.-
    dvd optiarc sony cena cca 500.-
    cena celkem 21600.-
    Nemáme samozřejmě zkušenost s přesně stejnou sestavou, ale podle jiných odhadujeme, že by to daný stroj "plynule" nezvládal. A vzhledem k tomu že plánujeme rozšíření tvorby více do 3D, nechceme danou situaci vůbec podcenit.

    Budeme rádi za každou další radu, jedná se o velkou investici.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele hugostieglitz
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    914

    tak to je jiná,vy tedy potřebujete profi sestavu
    v tom případě je vhodné zjisti stav konta a pokud je dostatečně vysoké tak se poohlédnout po nějaké sestavě na bázi Nvidia tesla což jsou supervýkonné grafické a výpočetní karty,u těchto sestav jejichž konstrukce již vůbec nepoužívá klasický procesor
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér Avatar uživatele aquaris
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    71

    Můžete mi prosím někdo poradit, jaké parametry mám u konkrétních komponent pro tento PC hlídat, když záleží na co nejvyšší rychlosti komunikace RAM pamětí s procesorem / grafickou kartou? Nevím jak tuto otázku lépe formulovat a nepodařilo se mi k tomuto tématu ani nic vygooglovat.

    Díky moc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér Avatar uživatele aquaris
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    71

    můžete mi prosím okomentovat tuto navrhovanou sestavu?

    Hlavní požadavky a účel:

    - Pracovní stanice do grafického studia
    - Hlavní použité programy (Photoshop, illustrator, dreamweaver, AutoCAD Architecture)
    - příležitostně střih a konverze videa
    - žádné hry
    - "neslyšný" provoz
    - co nejvyšší efektivita využití energie



    Na některých položkách by se dalo asi něco ušetřit, takže to můžeme ještě zvážit, ale důležitá je především užitnost a efektivita.

    Prosím poraďte.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    406

    Ahoj

    O HW tu uz je a jiste jeste bude napsano hodne, ja bych se vyjadril k:
    - PC musí za provozu s jiným programem bez problémů zvládnout až stovky současně otevřených záložek webového prohlížeče

    S timto se potykam casto - nekolik oken s desitkami zalozek.
    Tady spis zalezi na prohlizeci. Napr. firefox ma casto problemy s nekterymi moduly
    - dokaza se uplne zaseknout.
    Take zabira dost pameti a neumi ji dobre uvolnovat.
    Pouzivam tedy hlavne chome a k tomu jiny prohlizec pokud chci teprve neco testnout atd.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele meeee
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,120

    Tomu Vertexu 3 bych se raději vyhnul, jelikož první dodávky těchto SSD obsahovaly vadný řadič.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Zdroj vezmi Seasonic X-560 nebo 660. Ten příplatek za Enermax je nesmyslný (oba jsou Gold, oba špičkové).
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér Avatar uživatele aquaris
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    71

    Citace Původně odesláno od Doctor01 Zobrazit příspěvek
    Ahoj

    O HW tu uz je a jiste jeste bude napsano hodne, ja bych se vyjadril k:
    - PC musí za provozu s jiným programem bez problémů zvládnout až stovky současně otevřených záložek webového prohlížeče

    S timto se potykam casto - nekolik oken s desitkami zalozek.
    Tady spis zalezi na prohlizeci. Napr. firefox ma casto problemy s nekterymi moduly
    - dokaza se uplne zaseknout.
    Take zabira dost pameti a neumi ji dobre uvolnovat.
    Pouzivam tedy hlavne chome a k tomu jiny prohlizec pokud chci teprve neco testnout atd.
    Primárně používáme samozřejmě také Chrome, případně Comodo Dragon na stejném jádře.

    Citace Původně odesláno od meeee Zobrazit příspěvek
    Tomu Vertexu 3 bych se raději vyhnul.
    Díky moc, to je podstatná informace. Ovšem nějaký SSD bude potřeba, jaký by se dal doporučit?

    Citace Původně odesláno od speedsnail Zobrazit příspěvek
    Zdroj vezmi Seasonic X-560 nebo 660. Ten příplatek za Enermax je nesmyslný (oba jsou Gold, oba špičkové).
    Uvažujeme o tom, v sestavě je enermax, protože by měl být tižší v zátěži - ale těžko říct, aktuálně to pro srovnání zřejmě ještě nikde netestovali.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele meeee
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,120

    Citace Původně odesláno od aquaris Zobrazit příspěvek
    Ovšem nějaký SSD bude potřeba, jaký by se dal doporučit?
    Intel SSD 320. Sice je "jenom" SATA 3Gb/s a tak neoslní vysokými papírovými rychlostmi sekvenčního čtení / zápisu, ale v reálu je výborný.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Spolehlivý HDD.
    Od tmsjlnk v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 08-08-2011, 20:25
  2. 3,5" HDD SATA: Spolehlivý a tichý HDD SATA 1.5TB
    Od Xon v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 26-11-2009, 12:16
  3. Stabilní APčko
    Od Sieben v sekci Sítě
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 25-10-2008, 21:52
  4. Stabilní, festovní PC na práci - poraďte
    Od aquaris v sekci PC - archiv
    Reakcí: 30
    Poslední příspěvek: 14-04-2008, 22:48