Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: Nový procesor

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    132

    Ahoj,

    tak jsem si říkala, když jste mi defakto pomohli vybrat ostatní nové komponenty (původní v PC už jsou jen mechaniky a procesor. Tak přemýšlím, že se také připravím už na koupi nového. Nehledě n to, že poslí dobou pociťuji, že se procesor více zahlcuje u procesů, které předtím zvládal v pohodě.

    Cena: max. 2 tis. Kč

    Předem děkuji za rady

    Konfigurace:
    CPU Intel Conroe Core2 Duo E6300 1,86GHz/2MB/1066MHz/LGA
    HDD Samsung SpinPoint F3, HD103SJ, SATA II, 32MB - 1TB
    HDD Western Digital Caviar XL WD2500KS - 250GB SATA II 16MB
    VGA SAPPHIRE HD 5670, 512MB DDR5 (4000MHz), ATI Radeon HD 5670 (775MHz), PCIe x16, CrossFire, 128bit, DVI, HDMI
    DVD-R/+R LG SuperMulti GSA-H22L OEM DualL.
    DVD -R/+R Asus
    CASE Middletower Thermaltake Aquila VD1000SNA
    Zdroj SEASONIC S12II-520 Bronze, 520W ATX 2.0, aktivní PFC, 1x PCIe, SATA, 120mm tichý větráček s termoregulací
    RAM Corsair 2x2GB DDR2 800 MHz CL5 (VS4GBKIT800D2)
    MB Asus P5P41C
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Citace Původně odesláno od zzuzu22 Zobrazit příspěvek
    Nehledě n to, že poslí dobou pociťuji, že se procesor více zahlcuje u procesů, které předtím zvládal v pohodě.
    To nebude způsobeno "vadným/starým" procesorem, ale neudržovaným systémem
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    516

    procesor. Tak přemýšlím, že se také připravím už na koupi nového.
    Koupě nového asi nebude mít valný smysl (viz post výše), ale kdyby přece jenom ta touha po novém CPU byla silnější, tak lze pro tvůj motherboard vybírat pouze z těchto: (kliknout na seznam podporovaných procesorů)
    http://www.asus.cz/product.aspx?P_ID=ADBlct2wWehFMMsM
    Jinak, Conroe se už nedělají a zřejmě (mimo bazar - nedoporučuji) nebudou ani k sehnání. To ovšem potom znamená, zjistit si, jaký že to je v motherboardu BIOS a možná i provést upgrade BIOSu. (minulý týden mě to postihlo také, ale u konkurenční desky - Gigabyte)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Jako ideální kandidát na upgrade se mi jeví Intel Pentium Dual-Core E5700. Pochopitelně je potřeba před jeho osazením updatovat se starým CPU BIOS na nejnovější dostupnou verzi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    132

    Ahoj, tak jsem tu zas. Nakonec jsem zvolila tento: http://www.alza.cz/intel-pentium-dua...00-d175760.htm

    Řekla jsem si, že když r34ktor mi doporučil "starší" verzi, tak snad nebude vadit, když zvolím novější.

    Bios jsem flashnula, jak jsi mi doporučil.

    Akorát pak po instalaci procesoru, Bios mi hodil chybu "CPU fan error". Tak jsem dala v BIOS, aby mi ignoroval mininální počet otáček a šlape to. Teplota je kolem 34°C. Takže hádám, že větráček jede, jak má. Je to rozdíl oproti tomu předchozímu, který byl známý tím, že topí (kolem 60°C). Takže teď už kromě mechanik a bedny, mám fakt vyměněno vše. Upgrade hardware mě vyšel levněji než původní sestava asi o 15 tis. To je fakt rozdíl.

    Jo a ještě mám otázku. Je normální, že se ta hmota na pozadí větráčku (kde se dotýká procesoru), se trochu roztekla? U toho předchozího to taky tak bylo. Jen si chci být jistá.

    A jinak... děkuji Vám všem za cenné rady
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od zzuzu22 Zobrazit příspěvek
    Řekla jsem si, že když r34ktor mi doporučil "starší" verzi, tak snad nebude vadit, když zvolím novější.
    E5700 není starší. Jen méně výkonný. Doporučil jsem ho kvůli poměru výkon/cena, ale pokud s tebou stávající PC ještě nějakou chvíli bude, E6700 špatná volba nebyla.

    Citace Původně odesláno od zzuzu22 Zobrazit příspěvek
    Jo a ještě mám otázku. Je normální, že se ta hmota na pozadí větráčku (kde se dotýká procesoru), se trochu roztekla?
    Roztečení party je žádoucí. Vyplní tak všechny nerovnosti na IHS i chladiči. Starší pasty to moc nesplňovaly (ne nadarmo se jim říká "žvejky"), aktuální jsou konzistenčně lepší.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    132

    Aha. Díky. Zase jsem o něco chytřejší.

    Ještě mám dotázek. Udělala jsem screeny z CPU-Z. Myslíš, že bych měla přetaktovat nebo je to ok?

    Páč i když jsem si PC uklidila, defragmentovala, tak se mi zdá, že jede s novým procesorem stejně rychle. I když Win7 mi ho oznámkovalo na 6,5. Nejppomalejší je teď HDD (známka 5,9).
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: o1.jpg 
Zobrazení: 113 
Velikost: 44.0 KB 
ID: 21902   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 02.jpg 
Zobrazení: 105 
Velikost: 40.3 KB 
ID: 21903   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 03.jpg 
Zobrazení: 97 
Velikost: 35.8 KB 
ID: 21904   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 04.jpg 
Zobrazení: 92 
Velikost: 54.6 KB 
ID: 21905   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 05.jpg 
Zobrazení: 100 
Velikost: 39.9 KB 
ID: 21906   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 06.jpg 
Zobrazení: 114 
Velikost: 43.1 KB 
ID: 21907  
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    E6700 na 3.2Ghz Ti nestaci?

    Hodnoceni W7 je k nicemu. Se standartnim 7200/ot HDD i trochu rychlejsim vic nez 5.9 nedostanes
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    132

    Stačí. Ale v porovnání s Conroe Core2 Duo E6300 mi přijde rychlost naprosto stejná Loadla jsem defaultní nastavení BIOS resp. BIOS to po mně chtěl
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Ano, rozdil mezi E6300 a E6700 samozrejme v nabehu systemu a praci ve Windows nepoznas. Poznas to ve hrach, v narusutu fps, pripadne rychlosti rozbaleni archivu ( tady zas limituje disk ) a v syntetickych benchmarcich.......
    Jinak natocit by to urcite slo. Na FSB 300 v pohode, mozna i na FSB 333.
    Akorat je treba dat si pozor na spravne nastavenou delicku, pripadne strap a na spravne napeti CPU.V pripade vetsiho natoceni na hodnoty napeti NB, SB, PCI-e apod.....
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Procesory: Nový procesor
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 28
    Poslední příspěvek: 18-01-2013, 14:47
  2. Novy procesor
    Od mirsej01 v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 14-11-2011, 17:15
  3. Socket AM2/AM2+: Nový procesor
    Od petuny v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 13-08-2010, 17:13
  4. Socket AM2/AM2+: nový procesor
    Od Daniel94 v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 21-07-2010, 15:00
  5. Nový procesor
    Od JanX v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 10-08-2009, 16:27