Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

HP dv 6000a quickplay-skusenosti??

FUNdamentalista (40)|23.5.2007 09:52
ma dakto skusensoti s "HP Pavilion dv6000 - séria multimediálnych notebookov"
nasiel som na stranke http://www.hp.sk/pc odkaz na tuto seriu mala by dokazat asi toto>"V sekunde, hodine sa stane multimediálnym. Stačí stlačiť QuickPlay tlačidlo na vašom multimediálnom notebooku HP Pavilion dv6000 a DVD alebo CD sa automaticky zapne bez naštartovanie operačného systému. Notebook disponuje až 120 GB pevným diskom, takže môžete využiť obrovskú kapacitu na ukladanie svojich fotografií, MP3 alebo čokoľvek potrebujete."

ma s tym todakto prakticke skusenosti+ma aj daka INA ZNACKA NB takuto funkciu??
P@pi (1519)|23.5.2007 09:59
Jj, ASUS to umí. Dáš AudioCD do mechaniky, zapneš zespoda takový tlačítko (náhodně se jen tak nezapne, resp. se mi to za rok a půl používání nestalo) a už to hraje.

Můj ASUS M6VA - "Díky speciálním multimediálním funkcím můžete přehrávat DVD disky nebo CD-audio bez nutnosti startu operačního systému – stiskem jedné klávesy je možné vyvolat prográmek, který nabízí tyto možnosti."

Osobně jsem toto ještě nepužil, jestli chceš tak se časem na to budu moct mrknout. Co potřebuješ vědět?
FUNdamentalista (40)|23.5.2007 12:05
naprikald ci to zvlada prehrat aj DVD-film bez toho aby nabehol WIN pripadne ci to zvlada aj DivX pripadne MP4 filmy
chcm to vedit preto lebo by tobolofajn cestovat vlakom apozerat filmy na DVD bez toho aby som musel spustat win -aja bateria by asi dlhsie vydrzala ..diki za odpoved
P@pi (1519)|24.5.2007 10:28
Tak jsem na to kouknul.

Zkoušel jsem Ilusionistu na vypáleném DVD v DivX, lisované DVD záznamu koncertu Linkin Park (video + audio), AudioCD (pálený Soundtrack z Harryho Pottera a lisovaný System of a Down - Toxicity). Bohužel AudioDVD nemám, ale to stejně nikdo nepužívá (teda alespoň nikoho takového neznám).

Samozřejmě, že to funguje pouze na hudbu (i pálené, i lisované), kdy se notebook ovládá multimediálními klávesami (a to nejen těmi po straně - Play, Stop, FF, RW; ale funguje i normální klávesnice - ovládání hlasitosti). Displej nenaběhne.

No je to takový neskladný MP3 přehrávač, ke kterému budete muset nosit hafo CD.

No aby to četlo video je blbost, na to by tam musel být samostatný čip, protože jinak potřebujete na dekódování procesor a ten potřebuje zase chipset a RAMky... HP by tam muselo tedy integrovat nějaký čip na dekódování (něco jako stolní DVD přehrávače, ale to je IMHO nereálné).
FUNdamentalista (40)|24.5.2007 14:28
diki moc som trchu googlil a docitla som sa ze ten quickplay od HP nefunguje pod vistou a ze vlastne je to linux-like utilitka ktora zabezpeci to prehravanie ale nic viac zdroj:http://en.wikipedia.org/wiki/Quickplay
P@pi (1519)|24.5.2007 14:34
Hmm ale asi pod tím nepoběží RMClock, ovladače grafické karty (technologie jako PowerPlay apod.), které ušetří snížením napětí určitě víc baterky než jiný operační systém :idea.

No ta technologie ASUS běží tedy bez dalších komponent (alespoň není slyšet disk a ventilátor na CPU také ne). Ovšem užitná hodnota jaksi pořádně není :cool:.