Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: Náhradní vrchní díl AGB Station 600

  1. #1
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele wthulmann
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    234

    Dobrý den,
    stala se mi taková nemilá ošklivá věc. Ráno přijdu k počítači a pod ním slušná louže (v noci běžel render).

    Viníkem je naprasklý plastový vršek od AGB Station 600. U výstupního šroubení je spousta prasklinek a přes noc se to asi vykapalo. Pravděpodobně jsem to moc dotáhl. Sice je mi divné, že se to projevilo až teď, do casu jsem nelezl minimálně měsíc, ale když jsme to tehdy dotahoval, tak jsme měl takový nepříjemný pocit, že jsem to přehnal. Každopádně to pak nekapalo, tak jsem si myslel, že je to ok. No není...

    Otázka zní, dá se koupit samostatný plastový vršek jako náhradní díl? případně +- za kolik

    Předem díky za odpověď, jdu měnit pumpu, mám tu jednu rezervní. Ach jo, to je zas den



    A ještě jeden dotaz, nemáte nějaký celohliníkový univerzální blok na grafiku? Klidně nějaký použitý ze šuplíku...
    Naposledy upraveno uživatelem wthulmann: 24-06-2011 v 08:55
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,537

    Dobrý den,

    vrchní díl lze objednat za cca 10eur, to není problém. Teď ale je problém jinde a to v tom, že momentálně není dostupný a bude až po prázdninách :-( Jinak pokud jste fitinku utahoval jen rukou, nemělo by to prasknout. Máte nějaké foto, jak z toho šla hadice ? Může se stát, že jste ten závit strhnul, ale přesto to těsnilo, a časem pokud ta hadice z toho byla nějak více ohnutá to ohnulo i tu fitinku a přestalo to těsnit...

    Co se týká toho bloku tak mě teda nic nenapadá :-( Časy hliníku jsou už naštěstí pryč. Na jakou grafiku to potřebujete ? Třeba by tam šlo napasovat něco z tohoto http://www.alphacool.cz/Produkty/Akc...evy/c0111.html
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele wthulmann
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    234

    Dorý den, díky za rychlou odpověď:

    Plexi - fitinka z toho vedla přímo, dotahoval jsem klíčem, jak je to uprostřed a hned vedle toho výstupu pro elektriku, tak mi to rukou nešlo. Závit je ok, ale po obvodu je spousta prasklinek a jak se fitinka dotáhne, tak se plexi rozevře a docela intenzivně to začne kapat. Zkusím tam fitinku zalepit. Když se to nepovede tak po prázdninách zkusím ten náhradní díl a nebo tu pumpu dám do fontánky

    Hliníkový blok - já už si jeden z těch výprodejový bloků posledně pořídil, bohužel úprava na gts250 se moc nepovedla, tak jsem to chtěl vyřešit nějakým univerzálem. Teď tu kromě zmínění gts250 mám i jednu volnou 5770. Obě karty jsou tiché i se vzduchem, ale když už se vodou chladí i ten motherboard, tak je vzduchové chlazení grafiky takové... nepatřičné? Asi mi nezbyde nic jiného než bazary, protože míchat hliník s mědí se mi fakt nechce.

    PS
    náhradní pumpa už od rána běží, vše ok. Nechápu jak je možné, že to počítač naprosto bez úhony přežil. Pumpu mám v 5,25 pozicích nahoře v cosmosu. Teklo to po kabelech napájení, přes disky.... a vše ok. To zas jednou byla klika.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,537

    FITINKY VŽDY DOTAHOVAT POUZE RUKOU !!! Obzvláště tam, kde je závit z plexi !!! Teď jsem si tady zkusmo jednu agb station rozbalil a uplně normálně šly obě fitinky dotáhnout rukou tak, jak to má být a bez problémů, tak nevím, kde byl u vás problém

    Co se týká vody v PC - lidi to moc přehánějí. Pokud je v okruhu čistá voda a komponenty nejsou moc zaprášené, tak vodu přežijí uplně v pohodě, klidně i několik dnů. 90% leaků zákazníci zjistí tak, že jim mizí voda z expy a ne tak, že by se z PC najednou zakouřilo Prach z toho bohužel udělá takovou skoro netekoucí hmotu a pak s tím může být problém...jediné, do čeho fakt není dobré, aby se voda dostala, ze zdroj
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele wthulmann
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    234

    No to se řekne rukou, rukou, to je asi tak všeobecně známá zásada, že to všichni berou za samozřejmé a nepovažují za nutné mě na to upozornit. Navíc když mi EVGA k motherboardu provokativně přibalí sadu chrom vanadiových klíčů na utahování fitinek (btw, asi nejpodivnější příslušenství, které jsme kdy k motherboardu dostal), to se pak nikdo nesmí divit, že to nedotáhnu rukou.

    Nutno dodat, že nejsem takový trotl, abych to rval na krev a že jsem když to šlo, kupoval vše v kovu...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,537

    Nj EVGA :-( Ti umějí hodně věcí, jen je vodní chlazení. Jejich karty s blokama jsou tragický, jejich desky s blokama bylo to samý. A to, že k tomu ještě dávali klíče na utahování fitinek, jsem ani nevěděl...a docela to o nečem vypovídá... To je tak, když firma, která je dobrá v nějakém oboru si začne myslet, že sežrala všechnu moudrost světa a začne se cpát do nečeho, čemu vůbec nerozumí
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele wthulmann
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    234

    Mno jo, od Evga mám jen dvě desky Black pearl, nF chipset, innovatek bloky. Tam snad problém nebyl. Grafiky jsem od nich neměl, ty mám od MSI (hydrogen) a nestěžuji si. Fungují

    Jedna otázka, potřeboval bych doporučit expu, hodlám přestavět okruhy tak, aby byly všechny pumpy co nejníž. Dnešek mě trošku vystrašil, voda tekoucí po discích, to už se nesmí opakovat a pumpy musí dolů.

    Potřeboval bych expu, stačí malá a nejlépe aby se uchytila do pozice na 12cm fan. Jde mi spíš o uchycení než o expu samotnou.
    líbilo by se mi něco takového Koolance Reservoir + Holders - 120mm, ale přijde mi to poněkud drahé. Budu potřebovat tak dvě, tři... Není nějaká levnější varianta se stejnou možností uchycení?

    Případně máte nějaké jiné osvědčené řešení pro montáž do cosmosu 1000?


    A pak ještě by mě zajímalo, jak je na tom tahle expa? XSPC Passive Alu Reservoir 500mm - Black Výhledově bych ji asi přidal do okruhu. Nemá nějaké neduhy?

    Díky
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,537

    No to je taky jeden z důvodů, proč doporučujeme dávat pumpu spíš na dno...tam je to nejlepší...

    Koolance expy jsou zbytečně drahé, já bych asi navrhoval to, že by se od Koolance vzaly jen ty úchyty do 12cm pozice http://www.koolance.com/water-coolin...product_id=650 a samotné expy bych vzal jakékoliv jiné - on se ten bracket k expanzce uchycuje pomocí 1/4" záslepky, která je na vrchní straně expy, tzn můžete vzít jakoukoliv expu, co má na horní straně 1/4" otvor se záslepkou, tzn třeba http://www.alphacool.cz/produkt/LQT_...3_-_180mm.html (obrázek číslo dva) nebo jakoukoliv jinou...

    Co se týká toho XSPC - omlouvám se, ale to byla chyba v databázi, ten produkt je už EOL a nevyrábí se
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele wthulmann
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    234

    Dobře, díky. Promyslím/proměřím to a v dohledné době objednám.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele wthulmann
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    234

    Dobrý den, mám probém...

    Včera jsem se dostal k tomu, že jsem začal lepit popraskaný vršek expy AGB Station.

    Když jsem chtěl ale dnes provést testy, tak nastal problém. Vzal jsem úplně nový board s elektronikou od té pumpy co jsem použil na výměnu té popraskané (vybalil jsme board ze zataveného červeného pytlíku), zapojil pumpu a zapojil ke 12V. A nic. Pumpa prostě nejede. Zkusil jsme pumpu zapojit ke starému boardu s elektronikou a naprosto bez problémů se rozeběhla. Zkusil jsme k novému a nic. Ten nový board jsem zkoušel jak s externím zrojem (mám něco od phobye) tak s interním zdrojem. Ani v jednom případě se ani jedna pumpa nerozeběhla. Když připojím starou a novou pumpu ke starému boardu, tak je vše ok. Závěr vypadá jednoduše, asi je vadný board. Každopádně jsem chtěl nechat pumpu zapnutou abych věděl jak dopadlo lepení a zároveň jsme potřeboval mít zapnutý počítač, tak jsem šáhl ještě hlouběji do zásob a rozbalil úplně nový komplet pumpy a boardu. No a situace se opakovala.

    Takže mám tři pumpy co fungují se starým boardem a dva nové boardy, se kterými nefunguje ani jedna. Přijde mi dost nepravděpodobné abych zrovna já dostal v jedné objednávce dva vadné kusy elektroniky, takže se ptám, dělám něco špatně?
    Připadám si jak magor, sedím tu nad tím od sedmi a právě mi došly nápady. Pumpy jsem kupoval loni 19.listopadu... Ještě mě napadá, ty boardy jsou na záslepce do slotu popsané. Na jednom je fixkou F a na druhém X... jestli to něco znamená, čert ví...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,537

    Nepravděpodobné to sice je, ale už se nám jednou cca rok a půl zpátky něco podobného stalo u jednoho zákazníka - objednával 3ks a 2ks boardů mu prostě okamžitě po rozbalení nejely. Přitom předtím za x let, co se tahle pumpa vyrábí, jsme řešili reklamaci tohoto typu jen 1x, takže pak zákazník byl trochu nesvůj, zda to není nějaký poruchový model (pumpu jsme mu nabídli pro její spolehlivost) popřípadě zda jsme mu neposlali omylem nějaké RMA kusy...no, opravdu neposlali, nakonec si to nechal vysvětlit ale příjemné to nebylo...čím to bylo, to už jsme nikdy nezjistili. Jestli nějaká statická elektřina nebo co, opravdu nevím. Každopádně myslím, že nic špatně neděláte, bůhví co se s tím stalo. Normálně nám pošlete jen ty PCB na reklamaci a vyměníme je. Pumpy nepotřebujeme. Samozřejmě vyplněný reklamační formulář k tomu dejte, budu mít od 12.7 dva týdny dovolenou a kolega by nevěděl, co to je...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele wthulmann
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    234

    Ok, díky. Mě to právě přišlo děsně nepravděpodobné, tak jsem to zkoušel jak jen to šlo, ale na nic jsem nepřišel. V pondělí ještě jednou pro jistotu vyzkouším a pošlu. Budu objednávat ty expy, tak se to kdyžtak bude moc poslat zpět společně s tím...

    PS
    Co vlastně ta elektronika dělá? Co by se (čistě teoreticky) stalo, kdyby se čerpadlo připojilo přímo na 12V ze zdroje?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,537

    To PCB mění 12V DC, které je v PC, na 12V AC, které potřebuje pumpa
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele wthulmann
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    234

    AC/DC
    ok, díky za objasnění
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Samsung D3 Station 3TB bzučící adaptér
    Od Re4per753 v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 08-12-2013, 18:56
  2. Docking station HP
    Od superkajo v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 07-06-2011, 17:56
  3. Externí HDD: Samsung Story Station
    Od Sedlis v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 31-03-2011, 18:07
  4. XSPC X2O 750 Dual Bay Pump station
    Od vaseo v sekci Alphacool - co Vás zajímá
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 16-06-2009, 19:01