Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: Špatná kvalita HD videa

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    27

    Ahoj,
    nedávno jsem přeinstaloval systém na Win 7 64b. Hry běhají naprosto v pohodě, ale dneska jsem si chtěli pustit HD film (1080p i 720p) a obraz videa ja naprosto nekvalitní. Jako kdyby to snad jelo 640:480. Monitor mám nativně 1680:1050. Na XP my vše běhalo krásně.

    Grafiku mám GTX460 1GB DDR5. Ovladače nejnovější. Používal jsem KMplayer. Zkusil jsem i dostáhnout a nainstalovat K-Lite Codec Pack. Výsledek stejný. Dělá to ve všech přehrávačích. Zkusil jsem najít v přehrávačích něco jako kvalitu videa, ale marně. Mě napadá jen grafická karta. Mám spuštěný Nvidia control panel a EXPERTtool.

    Ani běžící hra na pozadí nepomůže.

    Ok, pc přítelkyně to samé(win7 64b). Tam se několik měsíců nic neměnilo, dřív chodilo ok, karta GTX450... tak to už je super divný
    Naposledy upraveno uživatelem Nemesid: 28-06-2011 v 22:46
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    "Ve všech přehrávačích" znamená co? I VLC ? Kolik sad kodeků máš nainstalovaných? Více než jedna může dělat problémy. Při použití VLC nejsou potřeba žádné - má své vlastní.

    BTW, chápu to dobře, že ten film nechodí dobře ani na kompu přítelkyně? A že předtím ta samá kopie filmu na obou počítačích šla?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    27

    Citace Původně odesláno od Deee-aN Zobrazit příspěvek
    "Ve všech přehrávačích" znamená co? I VLC ? Kolik sad kodeků máš nainstalovaných? Více než jedna může dělat problémy. Při použití VLC nejsou potřeba žádné - má své vlastní.

    BTW, chápu to dobře, že ten film nechodí dobře ani na kompu přítelkyně? A že předtím ta samá kopie filmu na obou počítačích šla?
    VLC dělá to samé. Stáhnul jsem jen K-Lite kodeky a nainstaloval defaultně.

    Přesně tak, dřív to běhalo normálně, teď to běhá takhle. Spuští se mi takhle všechny mé HD i neHD filmy. Edit: Soví strážci zdá se jedou normálně, jeden jediný film ze všech...

    Když tak o tom přemýšlím, jediná změna co proběhla na obou pc je nainstalování Dragon Age 2 a directX 11. Možná něco s tím...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    27

    Tak jsem asi jen zmagořil. Zkusil jsem to na čistých systémech Win7 i XP a vypadá to stejně.

    Jsem si zřejmě vzpomněl, že když jsem ty filmy pouštěl na ntb smalým monitorem, tak to bylo všechno krásně vyhlazené. Teď když to pustím na velkém monitoru tak už to prostě vypadá hůř.

    Stejně se ale nějak nemůžu zbavit pocitu, že když mám film 1080p 13GB že by to nemuselo vypadat jak pouštěné na staré televizi... zkusím večer dovalit screenshot.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    516

    A dělají to někým udělané kopie (a ty pak vypálené na DVD), nebo i originály?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Citace Původně odesláno od Nemesid Zobrazit příspěvek

    Stejně se ale nějak nemůžu zbavit pocitu, že když mám film 1080p 13GB že by to nemuselo vypadat jak pouštěné na staré televizi... .
    To stopro ne. Mám taky 1680:1050 a FulHD je v pohodě.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    516

    No já čuju, že to budou kopie (u originálek si tohle nedovedu vůbec vysvětlit . jedině chybou v nastavení), a ty kopie budou špatně udělané, respektivě chybně nyvržený výsledný soubor a možná i rozměry (což se obojí současně nevylučuje). A pak ve výsledku vyleze malý obrázek, který na notebooku i po roztažení je ještě shlédnutelný (i když i tam to nebude košér) a pokud to roztahne na velký monitor, tak vlastně zvětší pixely a obraz je pak opravdu šílený. Vlastně mazanice
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    ...mno, jestli je to ve všech SW-playerech stejné, tak bych se první díval především na nastavení ovladače GK, respektive Rendering (Overlay nebo VMR). Instalací těch přiblblých her a DX se tam mohlo cosi do***t.
    Naposledy upraveno uživatelem StD: 01-07-2011 v 09:47
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    27

    Originaly to nejsou. Takže pokud nějak porušuji pravidla, tak prosím příspěvek smazat.

    Pokud někdo může porovnat, budu rád. Rozlišení mám 1680:1050. Obrázky jsou tak nějak popsány z čeho jsou a kvalita videa.

    http://files.uloziste.com/3eac344ba9af1f5c/ (7.5MB)

    PS: Nekvalita obrazu je i pokud je obraz vide poloviční, pořád stejnej šum.
    Naposledy upraveno uživatelem Nemesid: 01-07-2011 v 21:43
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    27

    Tak asi vyřešeno. Nakonec po několika hodinách jsem našel v KMplayeru jednu záložku s nastavením videa, kde jsem odkliknul nastavení pro největší výkon a spravilo se to. Už to vypadá o dost líp. Zároveň se opět začaly vykreslovat titulky do černého místa pod filmem a ne do filmu(což začlo dělat a též byly takové neostré).

    Zajímavé je, že to opravdu dělá i na PC přítelkyně a že to dělalo ve všech přehrávačích i po reinstalu OS (XP i WIN7). Zřejmě nějaké kombinace grafika/deska/ovladače.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Špatná kvalita hd videa v MPEG2
    Od dracihnev v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 09-04-2011, 09:53
  2. Virus/špatná RAM?
    Od pololilo v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 16-01-2011, 13:03
  3. Asi špatná grafika
    Od jiriruza v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 35
    Poslední příspěvek: 10-03-2010, 20:53
  4. špatná wi-fi
    Od crkavka12 v sekci Sítě
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 03-12-2009, 21:49
  5. Spatna kvalita DivX videa
    Od endivie v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 24-04-2007, 14:19