Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: Jakou paměť pro MSI K7N2-Delta2 Platinum

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    5

    Ahoj, na základní desku MSI K7N2-Delta2 Platinum s pamětí V-data 256MB DDR/400 MHz. Koupil jsem paměť 2x 512MB A-DATA 400MHz, dále jsem zkusil i KINGSTON 2x512MB DDR 400MHz a při obou mi počítač během asi 10 minut zatuhne, někdy ani nenaběhne, nyní se začal pc kousat i s tou původní 256MB.
    Na druhém pc na desce ECS K7S6A běží obě paměti bez problémů. Nevíte čím to může být?

    Díky za radu Lada
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    nForce 2 chipset byl extra vybíravý na paměti. Rozchodit tam třeba dualchannel bylo téměř nemožné. Zkus v biosu nastavit aby paměti šly v single channelu, případně jim zvedni trošku napětí a zvyš časování.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Citace Původně odesláno od aaladinek Zobrazit příspěvek
    ...Na druhém pc na desce ECS K7S6A běží obě paměti bez problémů. Nevíte čím to může být?...
    ECS K7S6A "umí" paměti max. 333MHz, tudíž tam ty 400ky paměti jedou pomaleji. Obě ty desky tu mám v provozu. Na K7S6A provozuji jen 333ky a ta MSI mi zase odmítá brát 266ky, ale se 400kama jede v DC OK (má to v BIOSu jako Default).
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    5

    Nešlo by to trošku specifikovat, zkoušet to systémem pokus omyl se mi zrovna nechce, díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Co chceš specifikovat? Typy pamětí? To je ti k ničemu - ty, co MSI "nechutnají" jsou A-Data. Jinak nastavení vše Auto/Default.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    5

    Citace Původně odesláno od StD Zobrazit příspěvek
    Co chceš specifikovat? Typy pamětí? To je ti k ničemu - ty, co MSI "nechutnají" jsou A-Data. Jinak nastavení vše Auto/Default.
    Myslel jsem to nastavení v biosu, to časování a napětí jak psal speedsnail, a ne typy pamětí. Jinak díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od speedsnail Zobrazit příspěvek
    Rozchodit tam třeba dualchannel bylo téměř nemožné.
    Kecy - postavil jsem dost pc na nF2 a sám jsem jej provozoval. To, že MSI neumí vyrobit desku není problém chipsetu - moje DFI NF2 Ultra Infinity běhala donedávna bez jedinýho problému v dualu (2x OCZ Platinum edition black 512MB 400MHz CL2 na default voltáži) a to v ní byl athlon přetaktovanej do nesmyslu (fsb 280 z původních 133, ramky s modnutým biosem na cl 1.5). Tehdá běžně dostupné desky jako Asus, EpoX fungují dodnes, MSI není deska (a Lynx není počítač, tečka)

    První co bych udělal já by bylo důkladné očištění slotů, dále nemá smysl řešit (investice do další ram vzhledem k poměru cena/výkon je dnes myslím pasé, maximálně bych hledal po bazarech komplet desku + cpu + ram nikoliv samotnou ramku a MSI)

    edit: jsem pomalej, ale jak píše StD - není to chipset, který je vybíravý na paměti...

    reset CMOS - zapnout - nežere - vyhodit
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    P.S. Jinak obsazení modulů do slotů je v manuálu na stranách 2-7 a 2-8. Tzn. pro DC obsazuješ buďto slot 1+3 nebo 2+3.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    A zkusil bych paměti nastavit 1:1 k fsb, tedy aby běžely 333Mhz pokud máš procesor s fsb 166 (navíc to je často i výkonější)
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. DDR2: Jakou pamět.
    Od ondrah v sekci Operační paměti
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 21-09-2009, 13:10
  2. DDR2: Jakou pamet?
    Od Mates.Dv v sekci Operační paměti
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 24-01-2009, 19:33
  3. DDR2: Jakou paměť?
    Od bigosh v sekci Operační paměti
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 11-05-2008, 18:23
  4. Socket A a starší: MSI K7N2 Delta2 -- teplotni cidla
    Od vohary v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 17-08-2006, 15:11