compaq presario
Koupil jsem notebook pro rodice a chci ho poslat z USA, ale potrebuju vedet, jestli musim koupit novou snuru i s trafem (110v usa ~ 220v CR), nebo jestli staci jen redukce na jiny tvar zasuvky. Poradte mi prosim tak aby napajeni bylo bezpecne. Dekuji
no pro zacatek bych se podival na trafo, jake je na nem vstupni napeti... treba moje ma 100-240V 50-60Hz a stacilo by tedy (teoreticky) jen vymenit snuru...
pokud to neklapne tak bych se podival po nejakem travel kitu
pokud to neklapne tak bych se podival po nejakem travel kitu
Zvycajne su adaptery robene na 100-240V, cize asi by stacilo vymenit snuru. Ak nie, treba zistit vystupne napetie a kupit taky adapter v EU s prislusnou snurou.
To by melo stacit koupit jen adapter na EU zasuvku...kupoval sem ho na letisti snad za 2$. Pripadne sehnat snuru rovnou s EU koncovkou.
tak v tom pripade ti postaci vymenit napajeci snuru - bud to bude stena jako k PC - tech je vsude plno, nebo takova ta uzka co byvala u radii, videii a kdo v u ceho - tech je taky vsude hodne. jestli je v trafu nejaky sileny konktor, tak asi budes muset sehnat drat od vyrobce...
jinak trafo vypada takto ne?
konektor k NB-----drat-----(napevno)trafo(odpojitelne)-----drat-----zasuvka
postaci ti vymenit drat z trafa do zasuvky, takze se podiv jaky je v trafu konektor
EDIT: nebo jak pise tequilla, koupit jen redukci...
jinak trafo vypada takto ne?
konektor k NB-----drat-----(napevno)trafo(odpojitelne)-----drat-----zasuvka
postaci ti vymenit drat z trafa do zasuvky, takze se podiv jaky je v trafu konektor
EDIT: nebo jak pise tequilla, koupit jen redukci...