Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: dva routery v jedné síti

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2

    potřeboval bych poradit jak zapojit dva routery tak aby všechna zařízení k nim připojená byla v jedné síti. mám hlavní router tplink1043 a k němu po kabelu připojený druhý router tplink u sousedky. Na druhém mám vytvořenu druhou síť a k ní připojený notebook. potřeboval byh aby druhý router nevytvářel druhou síť ale jen rozšiřoval tu mou stávající. prosím pomozte
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    428

    co sa tyka druheho routra,
    vypni na nom DHCP
    nastav mu IP adresu z rozsahu prveho routra (alebo ju nechaj na automatike aby ju pridelil cez DHCP hlavny router)

    a kabel prepoj z WAN do obycajneho LAN portu

    malo by to slapat
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2

    az budu doma tak zkusim, ale uz ted me napada otazka jak nakonfigurovat wifi na druhem routeru. Jestli to bude fungovat kdyz zadam stejne parametry wifi jako na hlavnim routeru nebo jestli se to bude hadat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Marenek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    242

    Citace Původně odesláno od sica Zobrazit příspěvek
    az budu doma tak zkusim, ale uz ted me napada otazka jak nakonfigurovat wifi na druhem routeru. Jestli to bude fungovat kdyz zadam stejne parametry wifi jako na hlavnim routeru nebo jestli se to bude hadat.
    musíš mít IMHO wifinu druhou, jinou. pokud to nějak specielně ten router neumí oštřit. spíš mě napadá, jestli pak opravdu potřebuješ mít routery dva.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Pokud budou na stejném kanále, vyhledáš první AP a dáš do seznamu povolených, přepneš do módu WDS/Universal repeater, WISP/Universal repeater tak by se měl chovat jako jedna síť s prodlouženým signálem (APčka si budou v případě slabého signálu "předávat" připojená zařízení mezi sebou). Pokud bude jako AP tak budeš omezen na signál jednoho AP
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    428

    naco WDS repeater ?
    ak ma tie routre spojene kablom, tak zbytocnost a IMHO aj brzda ...

    druhu Wifi nastav vklude s rovnakym SSID (nazov)
    ale nastav inaksi kanal (nalepsie rozdiel 6 kanalov)
    dovod: http://upload.wikimedia.org/wikipedi...,g_WLAN%29.png

    o prepinanie medzi sietami sa postara sam NTB, vzdy sa pripne na silnejsi ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od Pabler Zobrazit příspěvek
    naco WDS repeater ?
    o prepinanie medzi sietami sa postara sam NTB, vzdy sa pripne na silnejsi ...
    Ad1: Důvod jsem napsal výše...
    Ad2: ano postará, ale vždy bude identifikace pomalejší než v případě repeaterů a to ještě za předpokladu, že nemá rezervovánu IP na zařízení a má obě sítě uložené/seřazené podle priorit
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    428

    podla popisu problemu sa dane dve siete pravdepodobne ani signalom neprekryvaju
    takze 2 lokality s vlastnym pokrytim, prepojene kablom

    radsej by som daval ruky od WDS dalej, znizena priepustnost na ukor autentifikacie pri prechode medzi sietami (ip je pridelena vzdy prvym routrom pri prechode medzi wlan sietami navyse zostane az do uplynutia lease time)

    Repeater sa mi zda vhodny na velke priestranstvo, ktore sa neda pokryt jednym APckom a je nutna mobilita zariadeni. No z toho popisu to skor vyzera ze notebook v jednej lokalite, pc v druhej, ...
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 27-01-2013, 18:25
  2. Windows 7: 2x Win 7 na PC z jedné instalace ?
    Od wannabees v sekci OS Windows
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 28-07-2012, 16:17
  3. Software: rip cd do jedné mp3 stopy
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 14-03-2010, 12:23
  4. 3 monitory na jedné GK
    Od StoMer v sekci Monitory
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 24-12-2007, 04:36
  5. dva routry na jedne LAN
    Od n8w v sekci Sítě
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 08-05-2007, 19:51