Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 18

Téma: Chyba při načítání operačního systému

  1. #1

    AO0 AO0 je offline
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    42

    ahoj, včera jsem chtěl přeinstalovat os windows xp, a v průběhu instalace mi to napsalo "Chyba při načítání operačního systému", tak jsem hledal trochu na internetu ohledně této chyby a našel jsem tohle (http://support.microsoft.com/kb/326676/cs), že se to může při instalaci win xp občas stát.
    ps: instaloval jsem to na P-ATA disk SEAGATE 80GB z roku 2003 rozděleného na disk C a D (model HDD - ST380011A), os jsem přeinstalovával už po několikáte, ale tohle se mi ještě nestalo (zkusil jsem i instalovat anglickou verzi os, ale napsalo to samou chybu)
    Na internetu jsem četl, že při této chybě je dobré aktualizovat BIOS a zformátovat disk jinou utilitou než od Microsoftu, tak jsem se koukl na stránky výrobce desky (jedná se o desku GA-7VT600 1394) a zjistil jsem, že mám nejaktuálnější BIOS a jako pomocnou utilitu jsem si stáhl program "Hiren's Boot CD 10.3" a vypálil jsem jeho obraz na CD a teď tím testuju ten disk, a našlo to zatím nějaké špatné oblasti na tom disku (kontrola zatím doběhla na 42%, a těch špatných to našlo cca 1200, ale tu kontrolu jsem přerušil, protože za 1,5 hodiny to doběhlo na 42% a těch 1200 chybných sektorů to hledalo cca hodinu, takže kdybych to nechal běžet až dokonce, tak bych u toho strávil celý rok)
    Ještě bych doplnil, že ta chyba se vyskytne vždy v průběhu instalace, kdy se na PC objeví, že se PC restartuje za 15 vteřin, tak pak co se PC restartuje to napíše tuhle chybu.

    ps: potřeboval bych poradit, jak to mam pomocí toho "Hiren's Boot CD 10.3" zformátovat, protože tam je až moc funkcí na výběr a už jsem jich zkoušel několik, ale žádná z nich nebyla ta správná

    Díky za rady
    Naposledy upraveno uživatelem AO0: 16-07-2011 v 22:15
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Použij nejprve HDDRegenerator, jestli je ten disk vůbec použitelný. Podle toho co popisuješ je mrtvý.

    P.S. Bude to X hodin trvat a chce to trpělivost.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3

    AO0 AO0 je offline
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    42

    Citace Původně odesláno od StD Zobrazit příspěvek
    Použij nejprve HDDRegenerator, jestli je ten disk vůbec použitelný. Podle toho co popisuješ je mrtvý.
    No nevypadá to že disk je KO, při instalaci jsem měl možnost ho naformátovat a i když jsem na PC pouštěl Linux, tak jsem si ten disk procházel a byly na něm fragmenty instalace windows, takže podle mě disk není KO.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    ...jestli ti něco najde 1200 vadných sektorů, tak je to na vyhození a ne na formátování.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    AO0 AO0 je offline
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    42

    no nevím, jestli to byly přesně sektory, ale při tom testu se tam načítali postupně (z celkového počtu asi 1,5 miliardy), pc se budu věnovat až zase zítra, teď už nemam čas
    ps: asi to bylo v právě v tom HDDRegenerator, protože to tam psalo, že se ty části regenerují
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    To si ho udělej - já už disky přesně téhož typu a velikosti vyhodil 3 (tři) - odešly náhle a se stejnými projevy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7

    AO0 AO0 je offline
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    42

    No když říkáš, že už ti takhle odešly 3 disky, tak zítra zkusim použít jiný disk, pokud to teda bude fungovat
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Ten HDDRegenerator spusť a nechaj ho bežať cez noc - pri počte vadných sektorov to bude trvať dlhšie ....

    Zrovna včera som ho použil na jeden starý WD - utilita od výrobcu Data Lifeguard Diagnostic ho identifikovala ako bad a navrhla výmenu. Po celonočnej práci HDDRegeneratora je disk použiteľný a dokonca tá istá utilita od WD označila ten istý disk ako bezchybný ....
    Naposledy upraveno uživatelem robky: 16-07-2011 v 23:02
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9

    AO0 AO0 je offline
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    42

    Citace Původně odesláno od robky Zobrazit příspěvek
    Ten HDDRegenerator spusť a nechaj ho bežať cez noc - pri počte vadných sektorov to bude trvať dlhšie ....
    Tak ten HDDRegenerator pustim až zítra ráno, přes noc to nemůže být puštěno, protože je v tom PC moc hlučný zdroj, a to bych nemohl spát, takže zatím díky všem a zítra napíšu, jak dopadla diagnostika disku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Citace Původně odesláno od AO0 Zobrazit příspěvek
    Tak ten HDDRegenerator pustim až zítra ráno, přes noc to nemůže být puštěno, protože je v tom PC moc hlučný zdroj, a to bych nemohl spát, takže zatím díky všem a zítra napíšu, jak dopadla diagnostika disku.
    Co tam máš vůbec za krám zdroj??? Jestli ti ten disk krmí pře- nebo podpětím, tak to může být také příčinou...
    Kvalitní a stabilní zdroj je základ!
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11

    AO0 AO0 je offline
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    42

    Citace Původně odesláno od StD Zobrazit příspěvek
    Co tam máš vůbec za krám zdroj??? Jestli ti ten disk krmí pře- nebo podpětím, tak to může být také příčinou...
    Kvalitní a stabilní zdroj je základ!
    Tak v PC mam zdroj KME PX-400, to že je to šmejd zdroj vim, to už mi říkalo víc lidí...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    [OT]Apage satanas![/OT]

    Máš ho alespoň změřený, kolik dává na jednotlivých větvích? Minimálně informativně SpeedFanem?
    Naposledy upraveno uživatelem StD: 17-07-2011 v 11:47
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13

    AO0 AO0 je offline
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    42

    Citace Původně odesláno od StD Zobrazit příspěvek
    [OT]Apage satanas![/OT]

    Máš ho alespoň změřený, kolik dává na jednotlivých větvích? Minimálně informativně SpeedFanem?
    Tak SpeedFan jsem měl nainstalovaný, ale kontroloval jsem tím jen teploty HDD, CPU,...
    Tyhle napětí jsem teď našel v BIOSU:
    CPU - 1,676V
    DDR - 1,344V
    +3,3V - 3,264V
    +12V - 12,619V
    5VSB - 4,999V
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Kuk do manuálu, str. 21 bod 2.9.3...
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15

    AO0 AO0 je offline
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    42

    2.9.3 Voltage tolerance
    Voltage tolerance (including noise):
    5V ± 5%
    12V ± 10%
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 19-08-2011, 12:04
  2. Záchrana operačního systému???
    Od sixx v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 10-08-2009, 01:27
  3. chyba při načítání operačního systému
    Od petr28 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 39
    Poslední příspěvek: 16-01-2008, 23:05
  4. Chyba při načítání operačního systému, nelze spustit nouzový režim
    Od petr28 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 26
    Poslední příspěvek: 19-12-2007, 01:25