reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Víkendová diskuze: Chytrý telefon - ano či ne?

Ivo Mašek (507)|29.7.2011 08:43
Takže ještě naposled mé vyjádření, protože jste tu ze mě udělali blbce, který snad žije ještě v 19. století. Obrátili jste to fakt dobře.
V 80-tých letech jsem vlastnil částečně mnou postavené Hi-Fi, dělal jsem pokusy s kvadrem, jako první jsem si sehnal televizi s trintron obrazovkou. Co se týče mých znalostí a prosazování technologií DVB-C/C2 a DVB-T/T2, troufnu si říci, že mi tu málokdo konkuruje. Co se týče televizí, radií, gramofonů, magnetofonů - mohl bych napsat knihy (vedle na foru alespoň malinko píšu v serialech). V bytě u nás nenajdeš žádný používaný historický kus. Elektronika defacto komplet zmodernizovaná. Umím si postavit PC bez cizí pomoci, vyznám se v převodech video, umím s tím běžně pracovat. V práci dělám programátora. Navíc ještě pro komunitu TRS tvořím herní mapy.............. Pouze já z celé rodiny nevlastním chytrý telefon (debilníček - tak to nazývám), ale obyčejnou Nokii 5110 (protože mi bohatě stačí)
Co se týče audio a video techniky - dovolím si tvrdit, že spoustu vás zde převálcuji. Atd., atd. Nikdy jsem se s tím nikde nevychloubal (ač to zrovna v dnešní době není moderní).
Ale jak říkám - překroutili jste to pěkně. Dokonce jste mě tu nazvali někým, kdo tu o vás tvrdí, že jste hlupáci apod. (další výmysl - ale hodí se, že?)
xmarek (1676)|29.7.2011 09:03
Raději ten závěr nechám bez komentáře. :D
hugostieglitz (907)|29.7.2011 10:28
[quote=Ivo Mašek;464170]Rodiče to neovlivní. Takovou sílu nemají. A vím dobře, o čem mluvím.
Za nás jsme jako kluci chodili na tůry, hrávali na plácku fotbal, projeli se na kole (to ještě nebyla módní vlna), různě jsme blbli. když pršelo, četli jsme knížky - a mnozí hodně knížek. Máme slovní zásobu (z dnešní generací je to problém - čest výjimkám), v životě se normálně protlučem i bez těch vymožeností. Nebyli jsme tlustí (dnes je toto velkým problémem). A myslím si, že jsme byli i nuceni o dost více používat hlavu, protože nebyla žádná technika, která by to dělala za nás. pro praktický život jsme myslím lépe připraveni, než ti dnes.
Mému synovi je 13 let. Vždy se občas stavíme na týden k babičce, která nemá inet, nemá PC. Má televizi se základní nabídkou. já osobně se krásně odreaguji a já tomu říkám "duševně očistím". pro mého syna to jsou snad muka. A i u něj pozoruji, že má slabou slovní zásobu, a že má občas problém najít slova, nebo jejich vzory. Naštěstí je štíhlý jak luk.[/quote]

ale ale pane mašek rodiče to ovlivní,když chtějí!Mám kluka bude mu 10 a u PC tráví hodně času ale jen když prší jinak sám od sebe vypadne ven a do setmění se doma neukáže a to ho nikdo nebuzeruje at vstane od PC a jde ven.Od malička ho vedu ke sportu.A ted k těm knížkám,jo je pravda četlo se mnoho slovní zásoba je veliká,ale jakej guláš nám po těch tisíci stranách malýho bobše a jiných bolševických vyjebanostech zůstal v hlavě a kterého se dodnes někteří nedokázaly zbavit,o tom nepíšete jedinou větu!A to je hlavní úkol každého rodiče,aby své děti vedl k zodpovědnosti,samostatnosti,rozvíjel a všemi možnými způsoby rozvíjel jejich zájem o to co je baví a poskytoval mu plnou podporu.To že je pobyt u babičky pro vaše dítě muka je dáno tím že patrně nejste schopný mu na ten týden připravit nějaký zajímavý program třeba to z našeho dětství známé hledání pokladu atd.možností je nepřeberně a když s ním budete u toho i živě komunikovat tak se mu i ta slovní zásoba zvedne.
NHKG (1136)|29.7.2011 10:50
Já od telefonu čekám to, že s ním pude telefonovat, psát a příjmat SMS, budík a diář. Cokoliv navíc mi přijde zbytečné. Bohužel ani toto moje stařičká Nokia nezvládá, nějak má od novoty špatný repráček.
V MHD a vlacích už netrávím tolik času, abych využil možnosti přehrávání MP3, hry na telefonu jsou vhodné leda tak pro děti a stejně kdy bych je měl hrát? Když mám čas tak mám většinou k dispozici normální PC. Internet v telefonu se hodí leda tak na vyřešení hospodských hádek. A v navigaci pořád více věřím domorodcům, papíru a na neznámou dlouhou trasu se připravím předem u PC kde většinou vyberu mnohem lepší trasu než na jakou by mě zatáhla navigace.

Podle mě je chytrý telefon zatím jenom hračka a lidé v mém okolí mě v tom utvrzují. Pracující lidé využívají pouze stejné funkce jako já a ty blbosti navíc využijí jenom jejich děti.

A co se týče toho vývoje. Ne každá nová věc je užitečná a to že spoustě lidí stačí méně, neznamená že jsou zpátečničtí.
Ivo Mašek (507)|29.7.2011 11:01
[quote]Mám kluka bude mu 10[/quote]
Až bude v pubertě, pak můžeme podiskutovat :)
hugostieglitz (907)|29.7.2011 11:35
[quote=Ivo Mašek;464266]Až bude v pubertě, pak můžeme podiskutovat :)[/quote]

puberta je další věc která vyloženě žádá zvýšenou pozornost rodičů a nechtěl jsem se vás nějak dotknout ale každý z pěti miliard lidí na zeměkouli je jedinečných a záleží jen a jen na rodičích jak to vychovají a netvrdte mi že když z někoho vyroste parchant tak je to chyba školy ,moderních technologií,špatné party či bůhvíjaké přírodní síly nebo snad martanů(doufám že nejste Paroubkův příbuzný).A nemyyslete si že se to tu obrací proti vám,všechny příspěvky jsou jen a jen reakcí na vaše, a pakliže jsou v nich(vaších)bláboly tak je to jen a jen vaše vina,ale dost pochybuju že někdo z pisatelů příspěvků by vás nemělo rádo ba dokonce nenávidělo je to pouze jen a jen výměna názorů at už jsou takové či makové.Každopádně je tato diskuse přínosná a to je snad to hlavní,ne?
StD (1963)|29.7.2011 11:45
[quote=NHKG;464263]Já od telefonu čekám to, že s ním pude telefonovat, psát a příjmat SMS, budík a diář. Cokoliv navíc mi přijde zbytečné...[/quote]
Copy that! Mám sice chytrý telefon, ale z jeho funkcí využívám tak desetinu toho, co umí. Mám ho proto, že jsem ho jednak získal zdarma a druhak jsem mohl konečně zrušit dlouhodobě neskutečně drahou pevnou linku, kde se platí i když nikam nevoláte. To za A) a za B) chytré funkce jsou mi k ničemu, když nesnáším psaní na pidi-klávesách, na které si musím brát brýle, abych je vůbec viděl (sms, poznámky, adresář...), zásadně nepoužívám hluchátka na uši, takže nepřichází v úvahu radio ani mp3player; browsovat v internetu sice mohu, ale proč bych to dělal a platil si další službu, když na to nevidím a mám kolem zatím přístup k desktopu? Nějaký Apps jako navigace nebo telefonní seznam apod. jsou mi ukradený... Jsem líný si i pojmenovávat jména čísel volajících. Edito: Maximálně tak využívám vestavěný foťák v případě nouze (autonehoda, když se do vás zezadu opře nějaká kráva žvanící za jízdy mobilem nebo se propadne silnice a musíte to provozovateli dokázat...).

Stálo by za to ukončit tuto jalovou diskusi, která už sklouzla k osobním výpadům se strojeným vykáním a úplně jinam, a to TÍM, že stále platí staré osvědčené - ...každému podle potřeb, stavu peněženky a míry IQ...

Dodavatelé čehokoli vás vždy budou přesvědčovat o tom, že máte zaplatit za něco, co zcela určitě nepotřebujete bezprostředně k životu. Svět funguje na spotřebě. A kde je spotřeba, je i odpad.
Ivo Mašek (507)|29.7.2011 11:45
[quote]puberta je další věc která vyloženě žádá zvýšenou pozornost rodičů a nechtěl jsem se vás nějak dotknout ale každý z pěti miliard lidí na zeměkouli je jedinečných a záleží jen a jen na rodičích jak to vychovají a netvrdte mi že když z někoho vyroste parchant tak je to chyba školy ,moderních technologií,špatné party či bůhvíjaké přírodní síly nebo snad martanů[/quote]
Ne není. Můj syn je naštěstí normální, stále prochází ve škole s vyznamenáním, zajímá se o historii (to má po mě:)), atd., .....
Ale o tom si opravdu můžeme podiskutovat nějak více až v momentu, kdy i vaše dítě bude v oné pubertě. Až to poznáte na vlastní kůži.
Co se týče Paroubka, tak toho bytostně nesnáším, řadím ho k rudému svinstvu, a ono tak nějak povšechně - nemám socany zrovna v lásce.
jan novis (0)|15.8.2012 14:21
chytry telefon ano ci ne.. :) dobra otazka. jako v dnesni dobe ja fakt z ceho vybirat.. muzete si zvolit kombinaci PC tablet a obycejny telefon. nebo treba notas a smart phone.. jaka je spravna volba to je asi na kazdym komu co vyhovuje.. dobry je asi si zjistit vsechny dostupny info a pak se rzohodovat... kdyz jsem se rozhodoval jestli smart phone nebo tablet tak jsem narazil na dobrej webik. http://portal-elektronika.cz/ a je tady par solidnich clanku, kde se daji najit a naky zajimavy inforamce. NOvis.
Neregistrovaný (0)|3.12.2012 00:48
Když jsem přecházel z Nokie 3410 na Sony Ericsson K750i, tak to byl jasnej pokrok, mělo to foťák, natáčení videa, přehrávání MP3, videa, e-mail, internet, rádio, paměťovou kartu (mám 4 GB). Nokia 3410 měla jen Javu a jediný co se tam dalo dát byly placený aplikace, protože k ní nebyl datový kabel. Do SE se dá nahrát cokoli přes USB. Sony Ericsson mám už sedm let a pořád nevidím důvod koupit něco novějšího, jediné co nové telefony umí navíc je navigace, ale tu nepoužívám, naopak mají menší výdrž baterie, takže zatím nevidím důvod.