Díky za ozvání pane moderátore, u svojí sestavy chci pouze pasivní chlazení bez jakýchkoliv větráčků, tzn. 3 Mory. Naházel jsem něco do košíku bez čerpadla, expy a 2 GPU bloků.
http://www.alphacool.cz/Nakupni kosik?arg1=OTkzODoxfDE2ODk1OjF8ODU5OToxNnw0MzQ1OjZ 8MTE1MTI6M3w%3d
Největší problém, kterého se fakt bojím (hrozně moc) je hlučnost čerpadla. Kdyby tak (ve snu) existovalo čerpadlo s hlučností Eheim Compact 300 ponořeného hluboko v kapalině, ale aby v pohodě utáhlo 3 Mory a 3 bloky. Neslyšitelné výkonné čerpadlo je mým snem. Mnoho výrobců se chlubí tichou pumpou, jenže 16db je na mě fakt dost a to jí říkají tichá. Další problém, aby čepadlo nevrnělo ve skříni. Osobně jsem skeptik k odhlučňovacím boxům (jakýchkoliv), zkoušel jsem jich pár na HDD a výsledek většinou nanic, disk byl stejně slyšet a jako bonus se i pěkně potil, tudíž životnost a spolehlivost disku v háji. Analogicky zavřít pumpu do odhlučňovacího boxu se rovná její brzké smrti (u výkonnějších modelů). Zkrátka z výběru čerpadla mám velkou obavu (uživatelé ani ty Laing nechválí zhlediska hluku), fakt nevím, jak to řešit. Mám full tower, čerpadlo bych dal dolu do skříně. Expu (s výběrem by se hodila pomoc, aby náhodou tlakem nepraskla) bych přidělal vzadu skříně zvenku, aby byl dobrý spád do pumpy. Snad mi pomůžete s výběrem pane moderátore.