Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12
Zobrazené výsledky: 16 až 26 z 26

Téma: PC sa nastartuje na 3sec a vypne sa :(

  1. #16
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Dvojí start může způsobovat i chybné nastavení paměti.

    Nahraj sem screenshoty záložek CPU, Mainboard, Memory a SPD (všechny osazené sloty) z programu CPU-Z.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2011
    Příspěvků
    52

    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Všechny osazené sloty, tzn. v SPD v roletce i slot 2 (případně další, co jsou prostě obsazené)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2011
    Příspěvků
    52

    iny slot v SPD nemam.....
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Aha, ok...paměti by měly jet dokonce na menší CAS Latency, při dané frekvenci (pokud se dodržuje napětí 1,8V, což by mělo). Mnohem lepší by to bylo ale nastavit na 400 MHz a k tomu časování, jak je napsané pod 400MHz v SPD...pokud to tedy umožňuje deska.

    EDIT: Voltáž procesoru se mi zdá taky dost vysoká, hejbal jsi s nastavením v BIOSu? Možná je ale nastavena jen na Auto a deska to takhle blbě zvyšuje....hoď to na Default
    EDIT2: Tak sry, 800MHz (efektivně, tzn. 400MHz podle SPD) deska nepodporuje.
    Naposledy upraveno uživatelem Jandaskunk: 24-07-2011 v 17:29
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2011
    Příspěvků
    52

    takze mi to funguje ako 400MHz ram ano ? a uz takto som mal ten CPU,, dal mi ho známy.. mal uz taku frekvenciu,, ako znizim frekvenciu ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Nn, frekvence pamětí a procesoru je nastavená dobře....jen napětí procesoru mi připadá vysoký, ale to jen podle porovnání specifikací na Intel stránkách..
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2011
    Příspěvků
    52

    a ako to znizim ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Vše se nastavuje v BIOSu v Cell Menu.

    Nejdříve nastav High Performance Mode na Manual. Poté bych doporučil změnit položku Adjust DDR Memory Frequency na 533.

    Nastavení napětí procesoru umožňuje položka Adjust CPU Voltage. Ale bezdůvodně bych s ní nehýbal. Některé kousky jsou holt z horší části wafferu, takže mají z výroby nastaveno vyšší napájecí napětí.
    Naposledy upraveno uživatelem r34ktor: 24-07-2011 v 18:31
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    No, někdy bezdůvodně vysoké napětí nastavuje Auto mód desky. Ovšem nevím jestli tato deska takovou funkci má (pokud jo, tak to bývá tak defaultně nastaveno).
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Banned
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,635

    To napětí pro toho celera je v normě a každý box by ho měl uchladit(sice né tiše,ale měl).Spíž si myslím že je špatně nasazený nebo se mohl uvolnit,drknutím apod.Ty umělé push piny nejsou žádný zázrak,pokud je tam box.Mé doporučení zní:sundat chladič,odmastit(i cpu),nanést správně novou pastu a dobře nasadit.Plus se kouknout do biosu zdali je tam funkce která pc vypíná při určité vysoké teplotě.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12

Podobná témata

  1. PC nastartuje se značnou prodlevou
    Od thaavi v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 31-03-2011, 10:25
  2. pc po starte sa hned vypne az potom nastartuje...preco ?
    Od hihinko v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 30-03-2011, 22:05
  3. PC-VYPNE
    Od SEVER v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 27-06-2010, 15:31
  4. PC nastartuje -> ztratí obraz a běh -> neřešitelný problém :(
    Od georginho v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 25-05-2010, 17:22
  5. win XP nastartuje ale...
    Od georginho v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 19-08-2008, 22:17