Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 17

Téma: Systém se znovu restartoval, aniž by se předtím zcela vypnul.

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    20

    Ahoj lidi.

    PS se mi restartuje a v logu mám informaci:
    1)
    Název protokolu:System
    Zdroj: Microsoft-Windows-Kernel-Power
    Datum: 24.7.2011 13:49:13
    ID události: 41
    Kategorie úlohy63)
    Úroveň: Kritická
    Klíčová slova: (2)
    Uživatel: SYSTEM
    Počítač: DOMA-PC
    Popis:
    Systém se znovu restartoval, aniž by se předtím zcela vypnul. Tato chyba mohla být způsobena tím, že systém přestal reagovat, selhal nebo že došlo k neočekávané ztrátě napájení.

    2)
    Název protokolu:System
    Zdroj: EventLog
    Datum: 24.7.2011 13:49:27
    ID události: 6008
    Kategorie úlohy:Není
    Úroveň: Chyba
    Klíčová slova: Klasické nastavení
    Uživatel: Není k dispozici
    Počítač: DOMA-PC
    Popis:
    Předchozí vypnutí systému (14:12:58, ?21.?7.?2011) bylo neočekávané.

    Takto se to chová nahodile, bohužel jsem nevypozoroval, jak to navodit. Doma máme ještě jedno PC a tam se to neděje (takže bych snad mohl vyloučil elektrické rozvody v našem baráku, na UPS jsem to nezkoušel)

    PC má zdroj SEASONIC OEM SS-650HT-F3 ATXv2.2+EPS, 650W, 80PLUS se základní deskou ASUS M4A77TD PRO/U3S6, AMD 770, AM3, DDR3, GBLAN, SATA3, USB3.0, ATX, odhaduji, že to bude jedna z těchto dvou komponent, co mi dělá vrásky na čele.

    Lze nějak změřit, jestli je to zdrojem, nebo si mám sehnat jiný zdroj a vyzkoušet jestli je to zdrojem nebo deskou? Nebo existuje nějaký testovací nástroj/program, který po zakoupení odhalí můj problém?

    Předem děkuji všem za reakce
    Petr
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Operační systém?

    Zkus LiveCD Ubuntu - vypal, nabootuj a zkus pc vypnout. Pokud se vypne tak je problém ve Windows (např. nenainstalovaný ACPI ovladač - tipnul bych si chybějící ATK101)

    edit: nemáš přetaktováno?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    20

    OS Je Windows 7, 64bit, SP1. PC není přetaktováno.
    Linux vyzkouším, to je dobrý tip. Díky

    edit: jen abych něco nepopletl - PC se zapíná a vypíná v pořádku, problém je jen v tom, že se samo vypne, jako když vypnou proud. Neskočí ani do BSOD, zkrátka to blikne a běží bootování.
    Naposledy upraveno uživatelem petrf22: 25-07-2011 v 15:07
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Citace Původně odesláno od petrf22 Zobrazit příspěvek
    OS Je Windows 7, 64bit, SP1. PC není přetaktováno.
    Linux vyzkouším, to je dobrý tip. Díky

    edit: jen abych něco nepopletl - PC se zapíná a vypíná v pořádku, problém je jen v tom, že se samo vypne, jako když vypnou proud. Neskočí ani do BSOD, zkrátka to blikne a běží bootování.
    Hmm to skôr vyzerá na samo-reštarovanie... ramky ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér Avatar uživatele petrcomp
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    62

    Zdravím, s něčím podobným (Kernel-Power, kritická chyba 63)jsem se tady trápil před dvěma měsíci. Buď BSOD nebo restart. Vše odzkoušeno, memtest přes noc a nic. Také jsem řešil kolísání v síti a taky nic. Nakonec jsem dal ramky pryč, dal jiné a pokoj. Ty co to dělaly teď jedou bez problémů na jiné desce.
    Podezíral jsem napětí na desce.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    20

    Tak to je zajímavé ...
    Memtest také proběhl bez chyb, paměti jsou tam: A-DATA AD21066E002GU2K 4GB (Kit 2x2GB) Vitesta Extreme Edition DDR2 1066MHz

    Petr
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,527

    Citace Původně odesláno od petrcomp Zobrazit příspěvek
    Zdravím, s něčím podobným (Kernel-Power, kritická chyba 63)jsem se tady trápil před dvěma měsíci. Buď BSOD nebo restart. Vše odzkoušeno, memtest přes noc a nic. Také jsem řešil kolísání v síti a taky nic. Nakonec jsem dal ramky pryč, dal jiné a pokoj. Ty co to dělaly teď jedou bez problémů na jiné desce.
    Podezíral jsem napětí na desce.
    Otázka je čím to testuješ. Testy z win jsou naprosto k ničemu, memtest z CD (bootovatelný) jde, ale občas chybu neodhalí a nejspolehlivější je asi GoldMemory.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér Avatar uživatele petrcomp
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    62

    Citace Původně odesláno od DrZelenka Zobrazit příspěvek
    Otázka je čím to testuješ. Testy z win jsou naprosto k ničemu, memtest z CD (bootovatelný) jde, ale občas chybu neodhalí a nejspolehlivější je asi GoldMemory.
    Dělal jsem z CD, každou ramku zvlášť v prvním slotu.
    Já si myslím že deska dávala na AUTO nastavení buď míň nebo víc.než 1,5V a Geily si s tímto asi neporadily. Už s prvníma Geilama jsem měl problém. Po nandání klasiky Kingston Value bez problému.
    Fakt ale jak a proč nevím...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    20

    Citace Původně odesláno od DrZelenka Zobrazit příspěvek
    Otázka je čím to testuješ. Testy z win jsou naprosto k ničemu, memtest z CD (bootovatelný) jde, ale občas chybu neodhalí a nejspolehlivější je asi GoldMemory.
    Memtest86+ 4.20 a WinMemtest z Windows 7. GoldMemory vyzkouším ...
    Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Těm ramkám dej takové napětí v biosu na jaké jsou kontruovány.
    Dál bych překontroloval ATK, případně zazáplatoval Windows
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    20

    Udělám vše dle vašich rad a uvidíme. Do čtrnácti dnů dám vědět.

    Zatím Díky!
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    20

    Nastavil jsem RAM v BIOSu "natvrdo" a od té chvíle nejsou s PC žádné problémy. Doufám, že to tak i vydrží :-)
    Moc všem děkuji!!!
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    20

    Tak se mi stala nemilá věc, po nějaké době mi při spuštění počítače zahlásil BIOS:
    Overclocking failed! Please enter Setup to re-configure your system.
    Press F1 to Run SETUP
    Press F2 to load default values and continue
    Pokud stisknu F2, tak po nějaké době se zase systém sám vypne a v event logu jsou informace o kterých jsem již psal. Pokud dám F1 a udělám kontrolu nastavení, pak to uložím a mohu zase nějakou dobu pracovat, než se zobrazí toto hlášení.
    Ještě upřesním, že RAM paměti jsou tam OCZ 4GB KIT DDR3 1333MHz PC10666 CL9-9-9-20 Reaper HPC (OCZ3RPR1333C94GK). Napětí pamětí je 1,7V. V BIOSu mám nastaveno 1,65V, protože další krok je tuším 1,72V.

    Petr
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 22092011.jpg 
Zobrazení: 177 
Velikost: 158.5 KB 
ID: 23068  
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,527

    Klidně jim nastav 1.72
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    20

    To udělám, ale myslím si, že se tím problém nevyřeší nebo je to tak velký rozdíl, který by vysvětloval toto chování BIOSu?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 15-03-2014, 19:35
  2. Problémy s PC (HW/SW): Zcela nefunkční PC
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 26-12-2009, 00:13
  3. HD DVD končí a to zcela
    Od Maximus12 v sekci Aktuality
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 27-02-2008, 10:30
  4. Sestava - prvni PC (predtim ntb)
    Od kober v sekci PC - archiv
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 13-09-2007, 20:27