Mám analogový monitor a prodloužení už o 2metry přináší výraznou ztrátu na kvalitě, duchy, mazanice atp.
Potřebuji řešení 15m kabelem nebo radiově 2m přes zeď.
Potřebuji řešení 15m kabelem nebo radiově 2m přes zeď.
Ono dost záleží na prodlužovacím kabelu a samozřejmě také na samotném monitoru. S kvalitním, stíněným (tlustým) kabelem není problém táhnout signál i přes 10m bez výrazné ztráty kvality. Problém je kvalitní VGA kabel sehnat za slušné peníze.
Imho, kvalita obrazu závisí i na grafice, ale to nebude váš problém.
Imho, kvalita obrazu závisí i na grafice, ale to nebude váš problém.
Že kvalita záleží i na grafice to vím, nemám první a ani poslední ...
Koupil sem 1,8m kabel, hrůza, někdo mě řek "to mušíš koupit s feritama", tak zase 1,8 a výsledek ten samej.
Je něco kvalitnějšího než tady :[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Koupil sem 1,8m kabel, hrůza, někdo mě řek "to mušíš koupit s feritama", tak zase 1,8 a výsledek ten samej.
Je něco kvalitnějšího než tady :[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Ten vypadá dobře, slyšel jsem chválu na kabeláž Belkin, ale nevím, co by ještě mohla tít navíc. Předpokládám, že takovýto, ale kratší jsi zkoušel a bylo to špatný, je to tak? -jaký kabel je přímo od monitoru? Možná bude problém v něm:notsure
Přikláním se k Bobocovi, ten kabel vypadá opravdu dobře. V něm by problém být opravdu neměl. Vyzkoušel bych ho ještě spolu s jiným počítačem a monitorem... Pokud to dělá i tak, tak bych ho asi zkusil vyreklamovat.
Kabel k monitoru je pevně instalován cca něco přes metr. Ten kabel 1,8m byl odjinuť, no zkusím teda ten černej a dám vědět, dík za info.
Eště mě napadla jedna myšlenka a to jed z gr.karty digitálně DVI a na konci kabelu to něčím "zanalogovat", tam by tyhle necnosti být neměly.
Eště mě napadla jedna myšlenka a to jed z gr.karty digitálně DVI a na konci kabelu to něčím "zanalogovat", tam by tyhle necnosti být neměly.
To si nepomůžeš, možná spíš naopak. Sice by to udělat šlo, ale opět tím kabelem pojede analogový signál, který je v DVI-I pomocí čtyř pinů zachován -digital bys vůbec nevyužil. Pokud si koupíš nový kabel a budeš zděšen, že je obraz dál špatný, nezbude než se podívat po jiném monitoru... -každé jiné řešení (pokud by vůbec nějaké ještě bylo), by bylo asi nákladnější. -Možná ale někdo zná ještě nějaký zlepšovák, uvidíme...
[QUOTE=boboco]To si nepomůžeš, možná spíš naopak. Sice by to udělat šlo, ale opět tím kabelem pojede analogový signál, který je v DVI-I pomocí čtyř pinů zachován -digital bys vůbec nevyužil. Pokud si koupíš nový kabel a budeš zděšen, že je obraz dál špatný, nezbude než se podívat po jiném monitoru... -každé jiné řešení (pokud by vůbec nějaké ještě bylo), by bylo asi nákladnější. -Možná ale někdo zná ještě nějaký zlepšovák, uvidíme...[/QUOTE]
Existují převodníky DVI-D na VGA, ale netroufnu si hádat kvalitu převodu. Profesionálním řešením jsou vzdálené grafické jednotky, ale to už bude levnější pořídit si LCD panel s DVI-D vstupem.
Existují převodníky DVI-D na VGA, ale netroufnu si hádat kvalitu převodu. Profesionálním řešením jsou vzdálené grafické jednotky, ale to už bude levnější pořídit si LCD panel s DVI-D vstupem.