Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Windows Vista

EIZO S1931NSH-BK (32)|28.5.2007 17:24
Mam win xp home edition OEM CZ a chcel by som Vistu.Neviem ci mam kupit upgrade alebo retail alebo OEM a este ktoru verziu visty?? diky za odp.
pas!k (3765)|29.5.2007 05:55
Chybi mi tu pointa .. tzn .. z jakeho duvodu potrebujs menit xp za visty ? Pokud je hlavni duvod ten ze se ti libi aero a hezky to vypada tak pockej na sp 1 a podporu driveru .. usetrsis si hodne nervu a casu :) Jinak co s etyce tech verzi .. oem s eprodavaji jenom k hardware ..upgrade s eda koupit pouze k nekterym xp .. a nejsem si jistej zda to pujde k home .. idelani verze visty je ultimate (zadne orezy :)) ale pokud sis vystacil s houmama urcite si ve viste vystacis s businesem nebo s basic .. BTW jeste me napada jedna moznost zaregistruj se na posledni dve kola do vista cupu tam jedny ultimaty muzes vyhrat :)
Styryx (351)|29.5.2007 10:13
Nejsem si jistej jestli na OEM XP vůbec jde koupit upgrade na Vistu ... myslím že ne ale jsem teď línej to zas hledat. Takže asi koupit zase OEM.

Každopádně pokud stačil XP Home, tak by měl snad stačit Vista Basic, pokud ale chcete Aero, tak minimálně Vista Premium (více zde http://www.microsoft.com/cze/windows/products/windowsvista/editions/n/choose.mspx ).

IMHO však bych s Vistou taky ještě počkal, já rozhodně zatím z XP Pro přecházet nebudu (a pokud ano, tak už spíš na Linux, než na Vistu :-D - no flame, hry moc nehraju [navíc starší legálně zakoupené hry s ochranami taky na Vista běžet nemusejí, např. Starforce má AFAIK problémy]).
Brilant (1)|29.5.2007 11:43
je pravda ze s Vistama neni kde spechat...problemy s ovladaci jsou (i kdyz se snazi a vychazi i na 64 bit)a je to vazne o nervy...ale da se to resit dvema OS v PC a podle potreby najet v danem OS...chapu nedockavost a zvedavost, kazdy si chce Visty prubnout a osahat (proti XP jsou to nadherne omalovanky)ale urcite bych Visty v masine nejel jako jeden OS...muj nazor
pas!k (3765)|29.5.2007 11:55
[QUOTE=Styryx]Nejsem si jistej jestli na OEM XP vůbec jde koupit upgrade na Vistu ... myslím že ne ale jsem teď línej to zas hledat. Takže asi koupit zase OEM.

[/QUOTE]
Byla na to jakasi akce kdyz sis v urcitem obdobi koupil xp oem fungovalo to i jako upgrade na visty ..
Jezevec (607)|9.6.2007 10:21
[QUOTE=pas!k;36768]Byla na to jakasi akce kdyz sis v urcitem obdobi koupil xp oem fungovalo to i jako upgrade na visty ..[/QUOTE]

Na OEM XP by se upgrade na Visty nemel vztahovat - jiste ale existuje nejaky prodejce-telatko, ktery to nevi a upgrade proda, nakoupil-li je dost zavcasu skladem...

Jinak na XP koupene od listopadu 2006 do 15. brezna 2007 se vztahovala "bezplatny" narok an upgrade na Vistu, tato akce ale trvala pouze do konce brezna. Narok se uplatnoval za poplatek asi 15EUR na postovne a balne a penize se zasilaly prostrednictvim embosovane platebni karty elektronicky internetem na adrese spolecnosti Moduslink nebo mezinarodnim prevodem (nutno pridat poplatek cca 250,- Kc), bohuzel s timto byla rada problemu, Moduslink byl zahlcen zadostmi a co vim rada klientu s tim mela velke problemy. Tolik k upgradu na Vista.

Osobne se domnivam, ze prechod na MS Vista je ted zasadni chyba. Je nutne pockat na oficialni Service Pack.