Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: Jaký zdroj pro PC s integrovanou grafikou?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    12

    Ahoj všichni,
    chtěl bych si sestavit svůj vlastní počítač a použít DVD-ROM a zdroj ze starého PC. Potřeboval bych ale vědět, jestli bude zdroj dostačující. Myslím si, že ano, ale radši se poradím.

    zrdoj:FSP350-60THA-P
    parametry(odkaz): http://www.google.cz/imgres?q=FSP350...t:429,r:0,s:34

    základní deska:http://www.alza.cz/msi-880gma-e45-d167620.htm
    procesor:http://www.alza.cz/amd-phenom-ii-x4-...on-d145518.htm
    graf.karta:integrovaná (chipset AMD 880G)
    chladič na CPU:http://www.alza.cz/arctic-freezer-7-rev-2-d135346.htm
    HDD:http://www.alza.cz/western-digital-c...he-d195111.htm
    paměti:http://www.alza.cz/kingston-8gb-kit-...l9-d149200.htm

    PCI sloty nemám obsazené žádné, 4x USB2.0, 2x USB 3.0, integrovaná zvukovka

    Předem díky za odpovědi
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Sestava bude mít v zátěži spotřebu okolo 180 - 200 W, jelikož používáš integrovanou grafickou kartu. Původní zdroj, pokud je v pořádku a nic mu není by měl sestavu bez taktování utáhnout.
    Procesor bych klidně vzal Phenom II X4 955, jedná se o ten samý procesor, pouze je níž taktován (s otevřeným násobičem není problém dotaktovat), chladič CPU celkem nic moc.

    Kolik chceš do sestavy investovat a k čemu má sloužit ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    12

    Sestavu už mám koupenou, sestava by měla sloužit k programování, občasné hraní jednoduchých her a taky aby byla ještě pár let použitelná.

    Znamená to že Phenom 955 je úlně stejný jako 965, jen 965 je více taktovaný?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Ano, je to naprosto identický procesor (jádro Deneb). Verze 965 má oproti verzi 955 pouze o 200 MHz vyšší takt.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    12

    Do háje, a co 970? Je to taky to a samý? By mě zajímalo, jestli tu 965 dokážu přetktovat víc než 955... Moc nechápu proč je to tak nesmyslně dělaný a je to tedy dražší? To je proto aby si to koupil nějak blbec jako třeba já?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Dražší je cca o 200 - 300 Kč. IMHO taktovat půjde +/- stejně jako 955 BE. Tyto Phenomy jsou taktovat cca k frekvenci 3.8 MHz. Kolik přesně "z něj vymáčkneš" Ti samozřejmě nikdo přesně neřekne, záleží kus od kusu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Přesně tak - ono si v dnešní době stavět počítač na takhle staré platformě není ani moc chytré
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    12

    Aha, dobrrý, mockrát díky za odpovědi, takže v mém případě by bylo výhodnější koupit 955 ale 965 má přeci jenom o něco lepší taktovací předpoklady, jednoruše řekněme, jestli sem pochopil dobře, takže nakonec nemám nejhorší pocit, že jsem 965 koupil ÚPLNĚ zbytečně , jinak díky, du se pustit do skládnání PC
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    @Richmond: Proto jsem se ptal. FM1 nabídne lepší grafickou kartu, Core i3-2100 zase lepší procesorový výkon ... určitě existují lepší varianty jak sestavu postavit.

    EDIT 1: @Filip Volf: Má naprosto stejné předpoklady na OC jako 955 BE. Jsou to identická jádra, identický výrobní postup, kosmetickým zlepšením je "zvýšení taktu". Nechci Tě zklamat, ale zbytečně jsi jej kupoval.

    EDIT 2: @Filip Volf: Kdy jsi komponenty kupoval a jak ? Pokud jsou nerozbalené co je vrátit a koupit sestavu novou.
    Naposledy upraveno uživatelem kevin00: 06-08-2011 v 14:43
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    12

    Aha, no to je jedno, už mám rozbaleno, s tím už nic jiného nepůjde
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    To už asi ne.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Problem s integrovanou grafikou?
    Od quark v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 31-01-2013, 11:44
  2. Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 20-01-2013, 22:59
  3. jaky zdroj???
    Od NooB_cz v sekci PC - archiv
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 25-08-2008, 14:55
  4. Jaký zdroj?
    Od billy_86 v sekci Zdroje
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 13-12-2006, 01:28