Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: Proč mě T-Mobile odpojuje od internetu?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    3

    Nedávno jsem si zřídil rychlé ADSL připojení přes pevnou telefonní linku od T-Mobile.. K nemilému překvapení jsem ale zjistil, že často, i když ne denně, v době cca mezi 0:00 až 0:20 se na modemu rozsvítí červená kontrolka a připojení vypadne. Prý provádějí údržbu a mají to ve smlouvě a to v době, kdy to "vadí nejméně"... To je pravda, možná to tam je někde drobným písmem, ale uvědomuje si T-Mobile, že připojení není dávno jen pro zapnuté počítače, ale taky pro různé síťové disky, které stahují data přes noc, apod.? Dělají tohle všichni operátoři? Máte někdo podobné zkušenosti? Předem díky..
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Zoidik
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    1,424

    Já mam ADSL os kyslíku a tyto problémy nemám. Jedině pokud kolem baráku projde blesk a vezme modem do křemíkového nebe. Jinak výpadky jak popisuješ ty osobně neznám.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    3

    Díky, to je zvláštní, protože T-Mobile také samozřejmě jede přes kyslík, dokonce byl odpojenou linku aktivovat člověk z kyslíku (když jsem si objednával připojení)....
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Zoidik
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    1,424

    Pravda je, že kyslík vlastní všechny telefonní rozvody v republice (aspoň teda myslím) a ostatní poskytovatelé ADSL si linky od nich "pronajímají" a myslím že i konektivitu nakupují od něj. Takže vlastně ať máš cokoliv, tak máš defakto pořád O2. Jednou jsem se informoval u Contactelu jak to je s jejich připojením a bylo mi řečeno, že jsou v tomto vázaní na O2 a nenabídnou mic víc než oni. Leda tak jinou cenu. Bohužel to, že si nějaký technik v rozmezí toho času co píšeš zapojí varnou konvici do UPS kde je jinak server, bohužel no, s tím se asi nic neudělá
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele MartyMcFly
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    223

    Buď tam něco dělají viz. Zoidik (btw. +1) nebo třeba můžes mít v ADSL routeru nastavenej nějakej Job, který se pravidelně opakuje..

    Howk.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Zoidik
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    1,424

    Citace Původně odesláno od MartyMcFly Zobrazit příspěvek
    Buď tam něco dělají viz. Zoidik (btw. +1) nebo třeba můžes mít v ADSL routeru nastavenej nějakej Job, který se pravidelně opakuje..

    Howk.
    Myslíš že nějaký job v modemu? Jaký? Pokud by to tak bylo, tak bych to pochopil v rámci automatické aktualizace firmwaru, ale to by to nesmělo být každý dne. Měl jsem doma D-Linka, Zyxela, teď TP Link a ani jeden to nedělá. Spíše bych se přikláněl k tomu T-Mobilu.


    Volal jsi na T-Mobile proč ti spojení vypadává? Podle toho co píšeš tak ano. Jestli je to tak, tak s tím asi bohužel nic nenadělá
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Modem bude mít log. Třeba z něj půjde vyčíst příčinu výpadků.
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. VDSL T-Mobile 20/2
    Od backinblack v sekci Sítě
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 02-10-2013, 13:05
  2. Neustále se mi odpojuje HDD
    Od neit v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 12-08-2011, 12:46
  3. Externí HDD: Externí HDD se neustále připojuje a odpojuje
    Od sisic v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 21-08-2009, 17:44
  4. Asus WL-600g - odpojuje se
    Od dakty v sekci Sítě
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 25-01-2009, 20:51