Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 20

Téma: 24" LCD do 6000Kč

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    33

    Zdravím, chtěl bych si pořídit nové LCD převážně na hry a filmy. Přemýšlel jsem, jestli si už nepořídit monitor s nějakou lepší technologií panelu než TN- IPS nebo VA. Můžete mi nějaký doporučit?
    Chtěl bych aby měl Full HD rozlišení a samozřejmě připojení přes HDMI.

    A ještě otázka, bude to zvládat moje grafická karta HD 4770 (jak hry, tak filmy)?

    Díky za odpověď.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    33

    ten bohužel nemá HDMI, jenom Display Port a ten já bohužel nemám...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Pardon, spletl jsem si to s HP 24", zkusil bych tedy investovat do redukce http://www.alfacomp.cz/php/product.p...i&SearchType=1
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    33

    Vy jste mě tak úplně nepochopil, já na svém PC HDMI mám, ale ten monitor ho nemá, vy jste mi poslal redukci z DVI (mám) na HDMI (taky mám) a to jaksi můj problém neřeší
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Je to redukce z hdmi do dvi

    PC s HDMI - kabel hdmi/hdmi - redukce hdmi na dvi = no problem
    Není problém sehnat přímo propojovací kabel hdmi-dvi http://www.alfacomp.cz/php/product.p...i&SearchType=1
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 20-08-2011 v 14:02
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    33

    Máte pravdu, nedošlo mi, že monitor má také DVI port. U té redukce ale píší, že je pro rozlišení až 1080p, avšak u toho monitoru je 1200p nemýlím-li se.

    Koukám i na jiné monitory s rozlišením 1920x1200 a aby měly HDMI port, ale jsou už v "trošku" jiné cenové relaci. Takže asi budu muset přistoupit k poměru stran 16:9, mohl byste mi nějaký doporučit?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Já taky na něco zapomněl - proč nepřipojit monitor klasicky DVI - DVI? Grafika by měla mít minimálně jeden DVI, u monitoru je dvi kabel snad přímo v balení. Asi jsem měl hned na začátku zvolit přímou cestu, ale nějak jsem nechtěl vnucovat DVI-DVI když byla řeč o hdmi
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    33

    To by šlo, ale nebude to mít přes HDMI lepší obraz?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Ne, nebude - oba dva výstupy se chovají stejně, obraz se posílá digitálně takže je rozdíl akorát v tom, že hdmi umí jedním kabelem poslat i zvuk (to je využitelné spíše pro televizi)
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    33

    Tak to je parádní, to by teoreticky šlo. Ještě jsem na czc v diskusi u tohoto modelu četl, že to má jenom 6 bitové něco, nevím přesně co to znamená, ale píšou, že to nemá barvy o moc lepší než TN panely a není to moc vhodné na úpravu např fotek - ty teda skoro neupravuji, hlavně ty filmy a hry. Dokážete mi s tím poradit?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    No takhle - je to nejlevnější ne-TN 24" monitor, je pomalejší než TN, ale má lepší barvy a pozorovací úhly. Pokud nehrajete ultrarychlé hry typu Quake 3 tak by měl stačit. Případně jestli nevadí opět příplatek tak bych vřele doporučil HP 24" http://www.softcom.cz/produkt/hp-24l...633a4/?flist=1 - ten má SIPS obrazovku, robustní provedení, napájený USB hub, špičkové barvy a hrát se na tom samozřejmě dá taky. Narozdíl od předchozího modelu netrpí inputlagem

    edit: zřejmě jste měl na mysli 6-bit LUT - běžně používané lcd na grafiku mají 8-10-bit LUT takže netrpí ditheringem. Tady je to s největší pravděpodobností kvůli tomu, aby byla rychlejší odezva a zároveň aby nebyl monitor drahý (řekněme, že platí přímá úměrnost mezi kvalitnější elektronikou, odezvou cenou).
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 20-08-2011 v 16:01
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    56

    Takže odezva 8 milisekund by na sledování TV a filmů měla stačit? Já už se pro nový monitor rozhoduji snad rok a pořád se mi nic nelíbilo, ale tento vypadá hezky. Má poměr stran 16:10, LED, je strašně praktický v naklápění apod. Ještě bych se na něj někde rád podíval živě (Brno), ale to bude asi nesplnitelný, co myslíte? Potře
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    56

    Ještě by mě zajímalo, co se stane, když tento monitor připojím přes VGA (D-Sub 15-pin) - na notebooku nic jiného nemám. S klasickým PC to připojím přes DVI.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    8ms odezva je papírová a neříká o reálné odezvě monitoru zhola nic (navíc v různých přechodech barev je to různé...). LED podsvícení taky nic neznamená kromě zanedbatelné úspory energie (a životního prostředí - nepoužívá se rtuť jako u zářivek...).

    ad D-Sub - můžeš čekat problémy, vzhledem k notebooku to bude nouzovka a budeš rád, když to bude jakž takž fungovat (zároveň při tomhle rozlišení už budou vidět rozdíly mezi digitálem a analogem), při připojení budeš muset automaticky zkonfigurovat obraz (mělo by tam být tlačítko na to, najdeš to v manuálu)
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. LCD: Novy 27" monitor do 6000Kč
    Od ICE_D v sekci Monitory
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 26-11-2013, 00:24
  2. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 20-09-2013, 15:18
  3. Nové PC za 5000-6000kč
    Od Honza.4.ever v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 29
    Poslední příspěvek: 09-12-2010, 15:17
  4. Windows XP: Zmena v registrech systemu XP pro funkce "Slozky" a "Prejmenovani"
    Od Subtech v sekci OS Windows
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 16-09-2010, 22:08
  5. LCD: Výběr lcd ("22-24"palců,3000-6000kč)
    Od dracihnev v sekci Monitory
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 21-04-2010, 21:44