Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 20

Téma: Nejde nainstalovat windows 7

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Sep 2011
    Příspěvků
    6

    Dobrý den vlastním tento notebook http://www.alza.cz/msi-ex600x-413cz-d97871.htm Problém je ten že sem na něm měl windows xp. Rodiče mi koupily windows 7 když chci notebook přeinstalovat tak nemám kam nenajde HDD (Bios Hdd vidí) Nevíte co stím? děkuji za rady
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: DSC07202.JPG 
Zobrazení: 310 
Velikost: 2.20 MB 
ID: 22822  
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,547

    Zkus jim podstrčit ovladač.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Sep 2011
    Příspěvků
    6

    Dobře večer vyzkouším a napíšu jak to dopadlo. Zkoušel jsem i linux Ubuntu live tam Hdd vidět jde ale je mi divný že když jsem ho formátoval jsou na něm zbytky z XP. Tak jsem si řek že bych ho naformátoval z linuxu jenže mi nenabýdne formát NTFS ale jenom FAT
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Zkus stáhnout Hirens Boot CD - Bootuje se při startu počítače a je na něm hodně prográmků pro práci s diskem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele john
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    868

    to bude asi nejaky "hodne divny W7 install medium"....
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od VencaX Zobrazit příspěvek
    Zkus stáhnout Hirens Boot CD - Bootuje se při startu počítače a je na něm hodně prográmků pro práci s diskem.
    ...ovšem nevyřeší problém s chybějícím ovladačem na řadič disku
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Ten ovladac od Rektora by mel pomoct. Kdyby ne, zkusil bych prepnout disk z AHCI na IDE.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Citace Původně odesláno od Georginek Zobrazit příspěvek
    Ten ovladac od Rektora by mel pomoct. Kdyby ne, zkusil bych prepnout disk z AHCI na IDE.
    Zase pomalý, byl jsi ryhlejší
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele john
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    868

    Citace Původně odesláno od Georginek Zobrazit příspěvek
    Ten ovladac od Rektora by mel pomoct. Kdyby ne, zkusil bych prepnout disk z AHCI na IDE.
    BIOS HDD vidi, instalacka ne?, hmmm nevim... , za zkousku se ale nic neda...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od Georginek Zobrazit příspěvek
    Ten ovladac od Rektora by mel pomoct. Kdyby ne, zkusil bych prepnout disk z AHCI na IDE.
    Tohle není řešení, ale obcházení. Řešení je ovladač. Takhle to řeší rádoby ajťáci nebo šmudlalové. Přepnutím na IDE přijde třeba o eSata atd.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Sep 2011
    Příspěvků
    6

    Ahoj tak ten ovladač jsem zkusil napsalo mi to tohle (že nebyla nalezena žadná nová zařizení
    ) ovladač se tam ukázal ale vyhodilo to tuhle hlášku. Pomohlo by třeba udělat formát HDD přes linux? Jsou na něm ještě staré soubory z xp. Jen dodám že když chci nainstalovat třeba xp končí to formátem a dál už mi nic nejede.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Nepomohlo by.
    Jako v instalátoru XP normálně disk vidíš, pak dáš formátovat (prípadně na oddílu D, L, Enter), čekáš až se disk sformátuje a pak to vytuhne když to má disk kontrolovat?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Sep 2011
    Příspěvků
    6

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Nepomohlo by.
    Jako v instalátoru XP normálně disk vidíš, pak dáš formátovat (prípadně na oddílu D, L, Enter), čekáš až se disk sformátuje a pak to vytuhne když to má disk kontrolovat?
    Ano xp ho vidí oddíl mám jenom C: disk se sformátuje a dál už instalace neproběhne. Ale je mi divný když ho tedy xp naformátuji proč v linuxu jsou na HDD pozůstatky systému
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Sep 2011
    Příspěvků
    6

    Citace Původně odesláno od Zdenal333 Zobrazit příspěvek
    Ano xp ho vidí oddíl mám jenom C: disk se sformátuje a dál už instalace neproběhne. Ale je mi divný když ho tedy xp naformátuji proč v linuxu jsou na HDD pozůstatky systému
    Ještě dodám že z HDD nebyl nikdy žádny problém jen sem chctěl přejít na novější OS
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Mě je zase divný, že je v XP vidět a v W7 ne S těmi zbytky je to taky více než divné (vypadá to, že formát vůbec neproběhne). Možná bych to přičetl recovery (předinstalované Windows na skrytém oddílu disku). Je to MSI takže bych se nedivil ničemu. Ještě bych tedy zkusil opravdu přepnout řadič v BIOSu na IDE a spustil bych instalaci W7 jestli se disk vůbec v instalátorů objeví. Pokud ano, nejhorší bychom měli mít za sebou (disk se pak může sformátovt prakticky čímkoliv včetně navrhovaného Linuxu). Po nainstalování W7 bych nainstaloval drivery na AHCI, restaroval Win, vlezl do biosu a přepl řadič zpět na AHCI - W7 by měly naběhnout normálně
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. NB "KT0AB" nejde nainstalovat zadny Windows
    Od Kazi4949 v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 12-03-2012, 10:50
  2. nejde najet notebook ani nainstalovat windows
    Od kalsik v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 30-09-2011, 11:25
  3. Nejde mi nainstalovat windows xp sp3
    Od pikina24 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 12-11-2010, 13:40
  4. Nejde nainstalovat cely OS Windows XP!!!
    Od carrotjack v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 01-08-2009, 19:54
  5. Windows Vista: Nejde nainstalovat Windows Vista
    Od GUGA74 v sekci OS Windows
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 10-05-2009, 19:46