Lightscribe-poraďte mi.....
Máte někdo zkušenosti s vypalováním popisků Lightscribe? Jde mi o tyto věci:
1) Jakým způsobem je možné zlepšit výraznost(tmavost) popisků?
2) Jaká média je pro Lightscribe nejlepší používat?
3) Jaký program je pro vypalování popisků nejlepší?
Pište i Vaše zkušenosti s touto problematikou....
Pište i Vaše zkušenosti s touto problematikou....
Ja to zkousel akorat prez original software Lightscribe ( a pak jeste Nero ) - ale ten Lightscribe mi prisel more friendly. Je nutne stahnout nejdriv ovladac a potom software.
Zkusenosti s vyraznosti mam takove, ze jsou snad 3 moznosti. Rychla - nejmin vyrazna neco mezi a pak pomala a vyrazna. Pri vice vyrazne to fakticky vypali 3x na stejne misto - proto je to tak videt. Me to trvalo kolem 30minut+vypalovani.
Dulezite - Myslim ( a urcite to tam bude napsany ) ze je doporucene nejdrive vypalovat obrazek a az potom teprve data.
CD i DVD sem zkousel Verbatim a TDK.
Vypada to hezky, akorat me stve, ze to nevypaluje i to vnitrni kolecko - takze potisk s tiskarny vypada o neco lepe.....
Zkusenosti s vyraznosti mam takove, ze jsou snad 3 moznosti. Rychla - nejmin vyrazna neco mezi a pak pomala a vyrazna. Pri vice vyrazne to fakticky vypali 3x na stejne misto - proto je to tak videt. Me to trvalo kolem 30minut+vypalovani.
Dulezite - Myslim ( a urcite to tam bude napsany ) ze je doporucene nejdrive vypalovat obrazek a az potom teprve data.
CD i DVD sem zkousel Verbatim a TDK.
Vypada to hezky, akorat me stve, ze to nevypaluje i to vnitrni kolecko - takze potisk s tiskarny vypada o neco lepe.....
[quote=karamazin;472348]Máte někdo zkušenosti s vypalováním popisků Lightscribe? Jde mi o tyto věci:
Pište i Vaše zkušenosti s touto problematikou....[/quote]
Ad 1) Dříve se na to musela používat extra utilita od HP k driveru, aby se mohlo využít max. kontrastu (také s nejdelší dobou vypalování...) - ta je už dnes obsahem aktuálního driveru.
Ad 2) Media pro LS - nikdo jiný jak Verbatim je sem nedodává.
Ad 3) Originál od HP nebo nebo CDLabeler De Luxe, ale je to úplně jedno, záleží na driveru.
Používám to jen v nouzi, kdy mne už nenapadá nic rozumného pro potisk jako obrázek v barvách na Printable media a úplně vystačí obyčejná popiska na LS.
Pište i Vaše zkušenosti s touto problematikou....[/quote]
Ad 1) Dříve se na to musela používat extra utilita od HP k driveru, aby se mohlo využít max. kontrastu (také s nejdelší dobou vypalování...) - ta je už dnes obsahem aktuálního driveru.
Ad 2) Media pro LS - nikdo jiný jak Verbatim je sem nedodává.
Ad 3) Originál od HP nebo nebo CDLabeler De Luxe, ale je to úplně jedno, záleží na driveru.
Používám to jen v nouzi, kdy mne už nenapadá nic rozumného pro potisk jako obrázek v barvách na Printable media a úplně vystačí obyčejná popiska na LS.