Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Athlon XP 2400

  1. #1
    Banned
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    509

    Pls jak nastavit L-mod spojováním a rozpojováním můstků na procesoru Athlon XP 2400 (zamčený rok 2004)? Jedná se mi jen o startovní násobič konečné nastavení potřebuji 166fsb*12. Origo je 133*15. Dočetl jsem se, že to má být na L3, ale nereaguje na 12, ale stále na 15, tak mi nenaběhne pokud mám nastavenou desku na fsb 166. Na L5 mám násobiče odemknuté a na L6 mám nastaveno násobič 12, který, ale funguje až ve windowsech a není startovní, což potřebuji při zapínání. Dík
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Jakou máš desku (značku biosu?) Jestli je to award, pak je to normální. Ten startuje vždy podle L3 násobiče.

    Spojeno máš L5[2]?

    Nejlepší stránka s informacema o hw modech Athlonů: fab51

    edit: konkrétně zde je info o L3 a násobičích, ale jestli jsem to dobře pochopil, na zamčenejch athlonech to prostě nefunguje..
    Naposledy upraveno uživatelem speedsnail: 22-09-2011 v 23:52
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Banned
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    509

    Citace Původně odesláno od speedsnail Zobrazit příspěvek
    Jakou máš desku (značku biosu?) Jestli je to award, pak je to normální. Ten startuje vždy podle L3 násobiče.

    Spojeno máš L5[2]?

    Nejlepší stránka s informacema o hw modech Athlonů: fab51

    edit: konkrétně zde je info o L3 a násobičích, ale jestli jsem to dobře pochopil, na zamčenejch athlonech to prostě nefunguje..
    Asrock K7VT4A Pro R2.01 Amibios. Zkoušel jsem i piny na násobič na desce, ale taky nereagují. Asi to je jen pro ty Starší nezamčené.
    L5 jsem spojil pouze druhý zprava
    L3 rozpojený 2hý zleva ostatní spojené
    L6 rozpojený druhý můstek ospodu

    fab51 znám, ale neumím anglicky a překladač to překládá nejednoznačně jesli je nebo není stejně jako slováci "ja su něni" Tak nevim jesli spojit nebo nespojit
    Ještě zkusím spojit L5 zcela napravo.
    Naposledy upraveno uživatelem Rendl2: 23-09-2011 v 16:46
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Hlásí se ti procesor v biosu jako Mobile Athlon XP?

    Spojovat jiný L5 než ten zelený, tedy pro změnu procesoru na Mobile, nemá smysl.

    Jinak ty násobiče máš spojený dobře (pokud si tedy můžeš bejt jistej že jsou spojený), takže jestli to nefachá, už s tim imho víc moc nevymyslíš..
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Banned
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    509

    Citace Původně odesláno od speedsnail Zobrazit příspěvek
    Hlásí se ti procesor v biosu jako Mobile Athlon XP?

    Spojovat jiný L5 než ten zelený, tedy pro změnu procesoru na Mobile, nemá smysl.

    Jinak ty násobiče máš spojený dobře (pokud si tedy můžeš bejt jistej že jsou spojený), takže jestli to nefachá, už s tim imho víc moc nevymyslíš..
    Crystal CPUID to hlásí jako AMD Mobile Athlon XP-M
    name sting taky v Crystalu jako AMD Geode NX 1900+ Mám fsb jen na 133MHzx12

    Bios hlásí AMD Geode 1900+
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Banned
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    509

    Jen se zeptám, jestli má smysl spojovat piny na socketu kvůli startovnímu násobiči nebo se to přes piny taky nedá ovlivnit?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    No já mam takovej pocit, že L můstky právě spojujou piny na socketu, prostě že to je duplicitní.. Já jsem třeba používal pinmod, protože to bylo jednodušší, než spojit můstky (mám ten pozdější model, kde to jde blbě).

    Jinak mobile (Geode) ti to čte správně, netušim kde je zakopanej pes :-/ Poslední bios máš?
    Naposledy upraveno uživatelem speedsnail: 23-09-2011 v 18:16
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Banned
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    509

    Citace Původně odesláno od speedsnail Zobrazit příspěvek
    No já mam takovej pocit, že L můstky právě spojujou piny na socketu, prostě že to je duplicitní.. Já jsem třeba používal pinmod, protože to bylo jednodušší, než spojit můstky (mám ten pozdější model, kde to jde blbě).

    Jinak mobile (Geode) ti to čte správně, netušim kde je zakopanej pes :-/ Poslední bios máš?

    Poslední bios P1.8 tam je.

    Ten pinmod jsi dělal drátkama do patice?

    Pes je zakopanej v tom startovním násobiči Jakejkoliv do 13 by ten procík natartoval, ale 15 napotvoru ne a to jsem zkoušel 1,8V.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    No já jsem při testech dával i 1.85V..

    JJ, pinmod drátkama do patice. Já tim nastavoval fsb (133->166) a Vcore (nejdriv riznutim mustku snizeni a pak dvěma drátkama na 1.75V)
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Banned
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    509

    Citace Původně odesláno od speedsnail Zobrazit příspěvek
    No já jsem při testech dával i 1.85V..

    JJ, pinmod drátkama do patice. Já tim nastavoval fsb (133->166) a Vcore (nejdriv riznutim mustku snizeni a pak dvěma drátkama na 1.75V)
    Tak Athlon 2400+ jde do rezerv a L-MOD jsem udělal na Sempronu 2400+ (166*10@166*12,5 =
    2083MHz 1,65V). Bezproblémový startovní násobič 10.

    Díky za spolupráci
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Čili opět modifikace skrze L5 na mobilní a následně změna násobiče pomocí L6?

    Ještě mě zajímá, jestli spojuješ tužkou nebo lakem a případně jak.. Pač jak jsem psal, lakem jsem to zkoušel, ale bylo to tak titěrný, že se mi to spojit nikdy nepodařilo

    Každopádně GJ!
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Banned
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    509

    Citace Původně odesláno od speedsnail Zobrazit příspěvek
    Čili opět modifikace skrze L5 na mobilní a následně změna násobiče pomocí L6?

    Ještě mě zajímá, jestli spojuješ tužkou nebo lakem a případně jak.. Pač jak jsem psal, lakem jsem to zkoušel, ale bylo to tak titěrný, že se mi to spojit nikdy nepodařilo

    Každopádně GJ!
    Ano L5 a pak max. násobič na L6. L12 na procesorech s 133fsb > 166 > 200 pak to aktivuje děličku samo aby PCI/AGP bylo na 33/66
    Spojuju Lakem s příměsí stříbra (elektrovodivý lak SL3 www.ges.cz). Kdysi na Athlonu 1000 to bylo tužkou. Tenhle lak schne dostatečně rychle a nanáším ho jen trošku párátkem, abych to celý nezaplácal. Trošku jehlou odrejpnu izolaci můsků a přiložím namočené párátko na požadovaný spoj a je to. Moc začišťovat není potřeba, protože párátko neudělá velkou prasečinu, když se jen na ten spoj přiloží bez "šmrdlání", ale i tak jde ten lak dobře odstranit, buď lehkým oškrábáním nebo alkoholem atd.
    Titěrný to je, ale dal jsem si to pod lampičku s 60W žárovkou a něco jsem viděl, ale jde to zaplácat celý a pak jen jehlou oddělit jednotlivé můstky, aby nebyly spojené. Orientace podle zlatých teček na krajích můstků je docela dobrá. Nedoporučuju škrábání můstků žiletkou, protože jsou mezi můstky L6 ještě další vodivé spoje, které by se mohly poškodit. Jehla je přesnější.

    Jde to dobře, pro ty co se toho bojí říkám, že se není čeho bát. Pročíst WEB zeptat se na nejasnosti na fóru a hurá odemykat L5(odemknout násobiče), L12(nastavit požadované fsb), L6(maximální násobič) L11(napětí na CPU) Pozor na původní násobič u zamčených procesorů jako mám já (stále nevím jak ho změnit, když je větší než maximální stabilní na L6 tak nemusí vůbec nastartovat. Pokud jsem napsal něco špatně, tak sry

    gotoOC!!!
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. i5 2400 v Phenom II X4 955
    Od tompreceda v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 25-03-2011, 16:23
  2. gigabyte 7vt600 + athlon xp 2400(thoroubred)+
    Od deepnote v sekci Modding/tuning
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 02-09-2009, 16:45