Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: BIOS nepovedený upgrade

  1. #1
    Občasný diskutér Avatar uživatele pancoo
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    125

    Zdravím,

    ted jsem udělal flash BIOSU na vyšší verzi u desky Gigabyte GA-990-XA-UD3, z ofiko stránek gigabyte jsem si stáhnul posledni verzi BIOSu a to F9A. Předtím tam byla verze F2.

    BIOS jsem flashnul z flashky úspěšně přes funkci Q-FLASH co nabízí Gigabyte na této desce.

    Po tom jsem udělal reset CMOS a restartoval počítač. Od tý doby naběhne PC vypíše se stránka s deskou atd a pak mi to zůstane viset na - Loading operating system...

    Řešil jste někdo něco podobného ???
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    V biose skontroluj správne nastavenie poradia bootovania ...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér Avatar uživatele pancoo
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    125

    To jsem taky už kontroloval a bootuji dobře z HDD jediného co tam je.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    boot z CD/flash disku taky nefunguje?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Podľa popisu by doska mala mať EFI (resp. nejaký Hybrid EFI a ešte k tomu aj dualBios) ... zrejme bude potrebné použiť inštalačné DVD a následne bcedit

    Podľa tohto návodu je to príkaz

    Bcdedit /set {FWbootmgr} displayorder {Bootmgr} /addfirst

    Edit: tak ako pozerám do manuálu, bude to asi inak ...vyzerá to na normálny bios som zmätený
    Naposledy upraveno uživatelem robky: 11-10-2011 v 21:37
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér Avatar uživatele pancoo
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    125

    No to už já jsem taky. Jinak to bootuje normálně z CDROM jsem to nezkoušel ale zkusil jsem udělat znova flash biosu z flashky a nepomohlo. Jinak myslím že to nemá dualBios je tam jen jeden. Napadlo mě jestli jsem neměl ten BIOS updatovat postupně po verzích jak šli po sobě protože jsem z toho nejstaršího udělal ten nejnovější hnedka najednou .... Ale zase když jsem flashoval na podobný desce taky od GB tak to byl stejný případ a flash proběhl v pohodě tak nevím.

    Potřeboval bych něco skusit ale už sám nevím co

    EDIT: Tak nakonec jsem koukal že tam je dualBios ted jsem u toho počítače ajdu něco vymýšlet tak kdyby někdo měl nějakou super myšlenku na záchranu tak bych byl moc rád. Jinak jsem zjistil že to nebootuje z ničeho už ani z CDROM interní ani z externí připojenou přez USB. Když odpojím disk a všechno nevypíše ani chybu s tím, že tam není disk a prostě na černé obrazovce naběhně Loading operating system ... a tam to stojí .... divné
    Naposledy upraveno uživatelem pancoo: 12-10-2011 v 09:01
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér Avatar uživatele pancoo
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    125

    Tak nakonec jsem tam nahodil starej bios tu původní verzi F2 a funguje všechno. Předtím byl problém s tím, že nešlo bootovat z jiného zařízení než je HDD ted jde všecko tak je to zajímavé ale myslím si, že už nemá cenu dávat nejnovější BIOS verzi ....
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Od včera je tam nový BIOS F9B. (máš ho dole v prílohe)

    O problémoch s BIOS-om v. F9A sa už na fórach písalo. http://www.overclock.net/amd-motherb...0a-series.html
    F9A BIOS - 2011/10/06 - Improve CPU AGESA code - NOT RECOMMENDED
    Several users have reported OS fail to load with F9A BIOS. Fixed with revert to F8.
    F9A mal asi chybu, lebo ho odstránili.

    http://www.gigabyte.com/products/pro...?pid=3901#bios
    Připojené soubory Připojené soubory
    Naposledy upraveno uživatelem EditorPO: 12-10-2011 v 17:55
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Socket AM3: Upgrade Bios Asus M4A89GTD PRO
    Od Argo37 v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 34
    Poslední příspěvek: 15-07-2020, 14:50
  2. BIOS
    Od andrejus v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 31-05-2013, 17:37
  3. bios
    Od dan606 v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 03-04-2009, 11:29
  4. BIOSy: BIOS upgrade
    Od sapin II v sekci Ovladače a BIOSy
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 12-01-2009, 22:29
  5. Bios Upgrade :-(
    Od Hochy v sekci Ovladače a BIOSy
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 22-08-2007, 14:51