Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: BSOD Windows 7

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2011
    Příspěvků
    14

    Zdravím..po přeinstalování windowsu mi skáče cca po 30minutách BSOD a jelikož se ve windowsech nevyznám tak bych se chtěl zeptat na příčíny odborníků...máte tady uploadnutý soubor Minidump

    děkuji předem
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,547

    Přesný viník není z dumpů jasný, ale v jednom případě došlo k chybě při práci se souborovým systémem.

    Na první kolo otestuj RAM (GoldMemory, Memtest86, Memtest86+). Poté zkontroluj integritu souborového systému (chkdsk) a prověř SMART disku(ů).
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Oct 2011
    Příspěvků
    14

    Dík...ještě bych chtěl ale říct, že to začalo dělat po nainstalování paměti....V PC jsem měl 2x2GB Paměti a přikoupil jsem si dalších 2x2GB uplně stejnych...když jsou všechny V PC (8GB) tak to háže BSOD..když tam jsou 3 paměti (6GB) tak to taky háže BSOD... ale když jsou tam jen dvě paměti ať nové nebo staré tak to v pohodě jede..

    paměti : http://www.alza.cz/pametovy-kit-king...ox-d104366.htm

    zakl.deska : http://www.asus.com/Motherboards/AMD...specifications

    a tady je ještě nový minidump soubor, jsou tam tři chyby navíc
    Připojené soubory Připojené soubory
    Naposledy upraveno uživatelem Gudusak: 29-10-2011 v 08:41 Důvod: oprava
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,202

    Jak jsou moduly RAM nastaveny v BIOSu (časování + voltáž), otestuj jednotlivé moduly pomocí GoldMemory.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Oct 2011
    Příspěvků
    14

    Teď jsem to dotestoval přes Memtest a vyhodilo to 3342 Erroru...

    BIOS :
    Memory

    Memclock mode - manual
    Memclock value - 533Mhz
    DRAM timing mode - auto
    Memory over Voltage - 2,205V
    Naposledy upraveno uživatelem Gudusak: 29-10-2011 v 11:06 Důvod: mem
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,547

    Nahraj sem screenshoty záložek CPU, Mainboard, Memory a SPD (všechny osazené sloty) z programu CPU-Z.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Oct 2011
    Příspěvků
    14

    Ted mám osazené jen tři sloty pamětí protože v prvním slotu když je pamět tak to nespustí windows
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Výst?ižek.JPG 
Zobrazení: 81 
Velikost: 54.2 KB 
ID: 23441   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Výst?ižek1.JPG 
Zobrazení: 67 
Velikost: 43.1 KB 
ID: 23442   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Výst?ižek2.JPG 
Zobrazení: 77 
Velikost: 41.6 KB 
ID: 23443   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Výst?ižek3.JPG 
Zobrazení: 65 
Velikost: 46.9 KB 
ID: 23444   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Výst?ižek4.JPG 
Zobrazení: 73 
Velikost: 48.5 KB 
ID: 23445   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Výst?ižek5.JPG 
Zobrazení: 65 
Velikost: 49.0 KB 
ID: 23446  
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,547

    Když v BIOSu nastavíš 400/5-5-5-18/1.9V, tak lze použít všechny čtyři moduly?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Oct 2011
    Příspěvků
    14

    Ano, ted to normálně načetlo 8GB ...v nastavení 400/5-5-5-18/1.905V
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,547

    Memtest projde OK?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Oct 2011
    Příspěvků
    14

    jj Memtest nenašel ani jednu chybu...ale teď jak udělat aby to jelo normálně na 1066Mhz ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,547

    Obávám se, že to nepojede. Viz specifikace desky:

    Due to AMD CPU limitation, DDR2 1200(O.C.)/1066 is supported by AM3/AM2+ CPU for one DIMM per channel only.

    Ale můžeš zkusit snížit časování (400/4-4-4-12/1.9V). Pokud se vyskytne chyba, zvyšuj napětí po 0.1V krocích až na 2.2V.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Oct 2011
    Příspěvků
    14

    Ok...nechám si to takhle, díky moc za rady
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. BSOD - při načítání Windows 7
    Od CoudyCZ v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 15-03-2014, 16:52
  2. Windows 7 x64 a 4GB RAM - BSOD
    Od sheppi v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 25-04-2012, 09:25
  3. windows 7 BSOD
    Od zarag1 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 26-11-2011, 14:31
  4. Windows XP: BSOD na WINDOWS XP po instalaci SATA2 HDD
    Od Roman84 v sekci OS Windows
    Reakcí: 44
    Poslední příspěvek: 29-12-2010, 17:34
  5. Windows 7: BSOD po instalaci Windows 7
    Od petnek v sekci OS Windows
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 25-12-2009, 19:04