Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 24

Téma: artefakty

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    59

    dobrý večer...v sobotu jsem si nainstaloval BF3 a od té doby mi to háže artefakty na obrazovce...tak jsem odinstaloval ovladače na GK, vyzkoušel jsem asi patery...a stále...a né ve hře, ale jakmile pustím win, naskočí vítejte a pak hned ty barevné okna...odinstaloval jsem teda i BF, pak i ovladače na gk, abych s pc vůbec mohl fungovat...stáhl jsem occtpt a koukal jsem na teploty u cpu, jsem z toho docela blázen...a ještě jedna věc mi vrtá hlavou, všude mi to píše, že mám 4GB paměti, ale otevřu nastvení pc a (použitelné 3,25GB), taky tomu nerozumím...děkuji za rady


    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,547

    Grafická karta se ti odporoučela do křemíkového nebe. Pokud je v záruce, reklamuj.

    Co se týče paměti, buď máš 32-bit OS, nebo jde o HW omezení tvé základní desky.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    59

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    Grafická karta se ti odporoučela do křemíkového nebe. Pokud je v záruce, reklamuj.

    Co se týče paměti, buď máš 32-bit OS, nebo jde o HW omezení tvé základní desky.
    a existuje nějaký test, který by to nějak prokázal? nechci se s tím smířit :/ win7 32-bit...já myslel, že to funguje jen u xp...

    ...nebo nemohlo to být špatným ovladačem? teď jsem tam šupl 275.33 a dal restart a žádný atrefakt...a před tím to naskočilo hned...no uvidím zítra
    Naposledy upraveno uživatelem goffy: 06-11-2011 v 22:00
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,547

    Na otestování (jádra i pamětí) lze použít např. starší verzi OCCT.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    59

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    Na otestování (jádra i pamětí) lze použít např. starší verzi OCCT.
    furt to samé, po minutě píše cpu too hot, takže zkontroluji velké kulové...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,547

    Třeba nejsou artefakty důsledkem vady, ale vysoké teploty.

    Jaká je konfigurace sestavy?
    Udělej foto skříně s otevřenou bočnicí, abychom mohli zhodnotit chlazení.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    59

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    Třeba nejsou artefakty důsledkem vady, ale vysoké teploty.

    Jaká je konfigurace sestavy?
    Udělej foto skříně s otevřenou bočnicí, abychom mohli zhodnotit chlazení.
    Asus P5Q SE s.775 ATX
    Core 2 Duo Q9550 2,83MHz
    4096MB DDR2 PC800 Extreme
    BFG GTX 280 1GB
    SAMSUNG HD642JJ 640GB
    Xilence 700W






    Uploaded with ImageShack.us
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    59

    tak cvičně jsem zkusil dát testík cpu přes everest a teploty na cpu se pohybovaly kolem 90°C...tak jsem to po 20s raději vypl...ale chlazení na cpu se točí...zkoušel jsem tak před měsícem čistit stlačeným vzduchem...
    Naposledy upraveno uživatelem goffy: 07-11-2011 v 11:43
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,547

    Teploty jsou opravdu extrémní. Podle mě musí procesor nutně throttlovat (monitorovat můžeš např. pomocí RMClock), aby se uchladil (ovšem pokud jsi v BIOSu nezakázal TM).

    Sedí dobře chladič na procesoru? Funguje správně regulace otáček?

    Udělej ještě foto, kde je vidět celý bok skříně (kvůli toku vzduchu).
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele dzandra
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    1,398

    Vždyť jde vidět, že máš bordel na chladiči od cpu, možná ti pořádně ten ventilátor z něho neodvádí teplo, zkus sundat ventilátor, vyfoukni ten bordel co je na chladiči. Možná by bylo úplně nejlepší ten chladič celý sundat, vyčistit cpu a chladič od té stříbrné pasty a nanést novou pastu a potom ten chladič znovu namontovat.

    BTw , no já nevím, ale mi ukazoval everest na jednom jádru 90°, koupil jsem CM N520 a everest opět 90°, použil jsem jiný soft a ukazoval úplně jiné teploty
    Naposledy upraveno uživatelem dzandra: 07-11-2011 v 12:33
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    59

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    Teploty jsou opravdu extrémní. Podle mě musí procesor nutně throttlovat (monitorovat můžeš např. pomocí RMClock), aby se uchladil (ovšem pokud jsi v BIOSu nezakázal TM).

    Sedí dobře chladič na procesoru? Funguje správně regulace otáček?

    Udělej ještě foto, kde je vidět celý bok skříně (kvůli toku vzduchu).
    a co konkrétního mám v RMClock sledovat? do biosu nahlédnu, ale nic jsem s ním nedělal (co tam mám hledat?)...jsem amatér...regulace otáček? jak to zjistím? foto dodám odpoledne
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,547

    Dzandra má pravdu. V detailu je vidět, že chladič je zanesený prachem více než dost. Demontáž a důkladné vyčištění bude nutné.



    Citace Původně odesláno od goffy Zobrazit příspěvek
    a co konkrétního mám v RMClock sledovat?


    Fialová křivka ukazuje aktivní throttling. U TM2 pak dochází i ke snížení frekvence a napětí.


    Citace Původně odesláno od goffy Zobrazit příspěvek
    regulace otáček? jak to zjistím? foto dodám odpoledne
    Zapíná se v BIOSu (Hardware Control > CPU Q-Fan Control). Vypnutím pojede ventilátor na plný výkon.

    Citace Původně odesláno od dzandra Zobrazit příspěvek
    BTw , no já nevím, ale mi ukazoval everest na jednom jádru 90°, koupil jsem CM N520 a everest opět 90°, použil jsem jiný soft a ukazoval úplně jiné teploty
    Teploty je dobré ověřit ve více softech - CoreTemp, RealTemp, HWMonitor, monitorovací SW od výrobce desky...
    Naposledy upraveno uživatelem r34ktor: 07-11-2011 v 12:59 Důvod: Doplněno.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    59

    chladič očištěn, v biosu je disabled, tak jede o106...nevím, jestli jsi chtěl zakrabicovaný bok nebo ne, máš obojí...







    k těm teplotám, dal jsem v everestu test stability systému a trošku nám ty teploty vyskočily...
    a jak jsem přišel domů, zapl jsem pc, zase artefatk, restart, artefakt, nouzový režim, měl jsem tam ještě PhysX od nvidie, tak jsem ho dal pryč a restart a jede to....jelikož mě napadlo, když to hází ty mrchy hned při startu, tak pc není nijak extra vytížen, ne?
    Naposledy upraveno uživatelem goffy: 07-11-2011 v 16:33
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,547

    Kvalitu chlazení CPU je třeba testovat s vypnutým CnQ (Advanced > CPU Configuration > C1E Support a Intel SpeedStep Tech nastavit na Disabled).

    GK testuj s nastavením Shader Complexity na 8 a zatrženým Error Check. Její paměť pak prověří GPU:MEMTEST.

    Celkový obraz o chlazení skříně dá test POWER SUPPLY, který zatěžuje jak CPU, tak GK (víceméně simuluje hraní náročné hry). Pochopitelně je třeba mít nasazené bočnice.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    59

    [QUOTE=dzandra;480705]Vždyť jde vidět, že máš bordel na chladiči od cpu, možná ti pořádně ten ventilátor z něho neodvádí teplo, zkus sundat ventilátor, vyfoukni ten bordel co je na chladiči. Možná by bylo úplně nejlepší ten chladič celý sundat, vyčistit cpu a chladič od té stříbrné pasty a nanést novou pastu a potom ten chladič znovu namontovat.

    JAKOU PASTU?? byl tam nějaký bordel, asi ta pasta, tak jsem ji očistil...asi chyba, co?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Artefakty v mozille?
    Od mike033 v sekci Internet
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 04-04-2013, 14:23
  2. GeForce: Artefakty v obraze
    Od Sikil79 v sekci Grafické karty
    Reakcí: 24
    Poslední příspěvek: 22-01-2010, 20:27
  3. GeForce: artefakty v obraze
    Od ludva10 v sekci Grafické karty
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 22-09-2008, 00:08
  4. Artefakty a šroubky
    Od Smeli v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 29-02-2008, 00:48
  5. Artefakty... :-( HELP ME!
    Od Gripstone v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 03-01-2008, 02:55