Panove zdravim, chci si k Vanocum koupit SSD cenove do 4ky, jaky byste doporucili?Dobre vychazi Corsair i OCZ. Intel ponekud pokulhava. S SSD nemam zadne zkusenosti, proto zadam o radu ci doporuceni cemu se vyhnout.....
Diky
Panove zdravim, chci si k Vanocum koupit SSD cenove do 4ky, jaky byste doporucili?Dobre vychazi Corsair i OCZ. Intel ponekud pokulhava. S SSD nemam zadne zkusenosti, proto zadam o radu ci doporuceni cemu se vyhnout.....
Diky
Já bych se vyhnul OCZ a Corsairu. Intel teď nic moc, ale s X25-M jsem pořád spokojen. Pokud nelpíš na velikosti a preferuješ rychlost tak mohu doporučit Patriot Wildfire (120GB lehce přes 4k nákup, kolem 5k prodej na krámech) z levnějších Pyro nebo Crucialy
edit: vlastně i Kingston se mi líbil, ale rozlomil jsem ten šroubovák co k tomu dávali(musel bejt vadnej, zas takovou sílu nemám
)
Dva OCZ odešli (Vertex, zelený nápis) takovým způsobem, že se neobjevili v biosu = nulová šance na recovery dat. Levnější, ale papírově slabší Pyro tohle neudělal za dvojnásobné období ani jeden, ty Intely X-25M za celou dobu prodeje taky ne (ten u mě jede nonstop přes rok), proto ode mě jednoduše nedostane doporučení
edit: jinak nejstarší G1 Intel byl flešován zhruba 3x a taktéž ani jeden problém, u těch OCZ jsme se k tomu ani nedostali ač nový fw k dispozici je
Wildfire je uz moc drahy. Koncova cena prez 5k. To Pyro vypada dobre.... Prave, ze jsem hodil otazku na skladce pred par dny a doporucili mi Corsair i OCZ.... Tak abych si to ujasnil....... Velikost bych videl tak maximalne 128GB. Kdyby byl mensi a rychlejsi taky bych to prezil.....
Mno ještě mi napadlo mrknout se po nějakých zásobách X-25 E (SLC) nebo toho samýho v podání Kingstonu. Ten by měl něco vydržet a teoreticky by měl jít sehnat líp než X-25 M (ty už budou jen těžko)
edit: http://www.heureka.cz/?h%5Bfraze%5D=crucial+c300 ???
Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 10-11-2011 v 17:10
Tak to chápu, asi jsem měl větší štěstí. Právě těch Vertexů (2 série) jsem měl několik k dispozici a všechny jsou do teď v pohodě. Doufám, že to nezakřiknu![]()
Vůbec nejhorší zkušenost mám s RunCore - 2k 1.8" ATA KO, následně výměna za 2.5" do notesu a ten se odporoučel po roce
Chci nejakej drzka....Zadnej shit. 50GB se mi zda malo..... Tak do tech 100Gb no....
Jaká držka zase? Nebo držák? Ten je u toho Kinstonu
![]()
sakra preklep.... Zadna Držka ale držák..... Fakt se mi libi to Pyro....
Ten Crucial by měl bejt kaPičku rychlejší (hlavně na malých souborech) a měl větší krabici (možná v ní bylo i něco navíc jako u Kingstonu - bych ti řekl zítra)
Jak je na tom Intel SSD 320 ?- 120GB (box/oem)?
Jak "funguje" ta udávaná záruka 5 let?
To nevím, má menší marži než Pyro a je papírově horší, to se mi do ruky natož pak do zákošovýho pc nedostane
Vše nad zakonný 2 roky řešíš ty jako koncový zákazník s výrobcem (my vše s dodavatelem, ale zase je to podmíněný smlouvou - svoje ramky jsem si musel posílat sám a potvrdit fuckturu se sériovým číslem, na druhou stranu sem přišly za 11dní z usa)
Tady je nějakej interaktivní bench http://www.anandtech.com/bench/SSD/65 něco by mělo být snad i na tomshardware.com
Bench peknej, ale chybi tam Pyro
Crucial M4 nevypada spatne. Rozdil ve velikosti asi neovlivni rychlost, ze?