Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: Laing DDC možnost regulace výkonu

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    14

    Dobrý den,
    je možné regulovat výkon vodní pumpy Laing DDC 12V DDC-1T Plus? V Biosu mi ukazuje cidlo cca 4500rpm. Mam tomu rozumět, že pumpa pracuje na plný výkon 12ti voltů? Flow sensor ukazuje 460rpm což jestli spravně počítám je cca 165 litru za hodinu.. Je tento průtok v normě nebo je něco špatně? Jen se ujišťuji

    Vlastním CPU Core I7 950 teďka po upgradu kompletního vodníka jsem vrátil na defaultní (3.0 Ghz) a teplota jader v idle se mi pohybuje kolem 40 stupňů, což se mi zdá celkem dost.. (Predtim jsem měl H70 a byl jsem na tom hůře o 5 stupnů) Radiátor pro tri fany 120mm otáčky 1000rpm - 1200rpm na to je pouze pripojené samotné CPU. Možná od toho očekávam příliš
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,547

    Dobrý den,

    ano, cca 4400 - 4500 rpm je standardní rychlost pumpy, tzn 12V. Pokud jí chcete regulovat tak potřebujete http://www.alphacool.cz/produkt/Aqua..._DDC_Pump.html + nějaký regulátor, který zvládne 18W...
    Průtok je zcela OK, obvykle to bývá mezi 150 - 200 litrů za hodinu.
    Kolik je teplota vody ? Jaká teplovodivá pasta ? Jaký blok ? Možná by to chtělo lepší přítlak, na default a v idle by ta teplota měla být pod 40 stupňů řekl bych...
    Pokud tomu naložíte Prime small test tak jsou teploty jaké ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    14

    Ok, chtěl jsem se jen ujistit, že pumpa pracuje v poradku.. Mám ji napájenou přes molex a pak 3pin v zakladni desce. To je v pořádku že? (aby měla dost proudu) Blok mam tento EK Water Blocks EK-Supreme HighFlow Universal - Full Nickel Plated a pasta je použitá která byla přibalena.. Teplota vody se pohybuje od 28 do 35 stupňů (senzor mam umistěn u bloku na CPU) po hodině v Prime jak Small tak Blend testu se teploty jader vyšplhaj cca na 65 stupňů. Což si myslim, že není málo Chtel sem taktovat aspoň tak 4Ghz. S plečkou H70 jsem měl na taktu 3,6Ghz kolem 85 stupňů. Tak sem myslel, že to zmáklnu z kvalitním vodníkem za 15 klacíků při frekvenci 4Ghz aspoň do 70 stupňů
    Nevim jak bych to mohl jestě optimalizovat, pokud to vůbec jde.. Co jste tím myslel vetší přítlak? Jinak fany mam umístěný úplně nahore v case a pod nima radiátor, takže nasávají vzduch z okolí a prohání je přez radiátor a vyfukují teplý vzduch do skříně a ten je pak odebírán jedním ventilátorem vzadu v case. Nebo mam vyzkouset jinou cirkulaci vzduchu? Jo a teplota vzduchu v místnosti je cca od 22 do 25 stupnů.

    Ještě mam takovej jeden zvědavej dotaz. Na Alphacool u Pumpy Laing DDC je napsáno průtok vody 600litrů za hodinu.. Jak je teda možný, že na max. výkon ma průtok kolem 170 litrů? Neřikam, že čim vetší průtok tim lip to asi ne, nejspíš by se nestačila při velkym průtoku ochladit kapalina v radiátoru nemam pravdu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,547

    Je to i7, ty topí strašně moc, s tím nic nenaděláte. Třeba šestijádrový Xeon 5690, což je taky i7 na 3.6GHz přetaktovaný na 4.65GHz, topí v prime přes 85 stupňů s vodním chlazením, to je prostě fakt...ono taky je fakt, že nic tak jako prime ten CPU nevytíží, takže v jakékoliv jiné zátěži ten CPU bude mít minimálně o 5 stupňů méně...
    Lepší přítlak = lépe utáhnout šrouby na bloku CPU, aby více tlačil na CPU. Když zkusíte prstem s tím blokem pohnout do strany, klouže po procesoru nebo se ani nehne ?
    Napište mi číslo faktury nebo číslo objednávky, ať se podívám, co tam máte za komponenty přesně...
    Každopádně obvyklé teploty jsou cca 65 - 70 stupňů default v prime a 70 - 75 přetaktované 4 - 4.5GHz...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    14

    Tady je detail objednávky http://www.alphacool.cz/Detail%20objednavky?arg0=20979

    Hm včera se mi vyskytnul ještě jeden problém, teče mi expanzní nádoba u vstupu do otvoru pro UV zářivku. Tak sem ušmiknul kabel od UV katody (jelikož už od začátku nesvítila) otvor zasilikonoval nechal 24 hodin vytuhnout a teď na to koukám a kapalina teče vesele dál. Chtěl jsem to vyřešit bez zasílání expanzky na reklamaci .Takže sem přišel o záruku a expanzka za 2500 je v háji. Nevim čim jinym bych jí utěsnil, jelikož fitinky zasahují hodně do tohoto otvoru pro katodu. Mam radost, že vypláznu další dva tisíce

    Jinak Blok na CPU sedí jako přibitej.. Třeba me irituje toto, má poďelanou (pardon) Corsair H100 CPU i7 na frekvenci 4,1Ghz se zapnutym Prime cca 60 stupňů. Takovéto stupně mám já na frekvenci 3.0Ghz. No asi každý ten procesor je jiný. Budu se s tím muset nějak smířit..
    Teď mě spíš trápí ta expanzka..
    Dala by se v tom nejhoršim případě použít např. tato expanzka? nevadí pouze 120 ml objem? http://www.alphacool.cz/produkt/Alph...?arg1=01061101

    Tady jen pro zajímavost obrázek sestavy, jestli nevadí že sem použil horní otvor u pumpy, jelikož se vedle sebe nevesly fitinky
    A jeden obrázek expanzní nádoby, která uprostřed protéká. Sice to není dobře vidět protože sem kapku zrovna utřel do kapesníku. Otvor je zasilikovaný.
    Naposledy upraveno uživatelem nafrEu: 12-11-2011 v 19:08
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,547

    Ale on má S1155 procesor, ne S1366 !!! Sandy Bridge topí mnohem méně než 1366 procesory - v tom je ten rozdíl. Sandy Bridge uchladíte i low endem jako je ten Corsair na 60 stupňů v Prime v pohodě, ale kdyby to dal na 1366 tak tam má hned o 20 stupňů víc...

    Fotka pěkná, ta nanoxia dělá pěkný UV efekt...

    Co se týká té expanzky - na 99% to výrobce neuzná, když se tam už dával silikon Už jsme několikrát něco takového řešili (ne s tímhle výrobcem) a vždy bez šance. Ale zkusím se na to v pondělí zeptat, třeba bude tenhle výrobce benevolentní. Každopádně pravidlo číslo jedna je nikdy nic nezkoušet opravovat sám...pak jsou z toho takovéhle problémy. Stačilo zavolat, poslali bysme Vám nějakou expanzku na výměnu abyste alespoň něco zatím měl a mohlo fungovat PC a tuhle bysme vyreklamovali. Teď ale nevím
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    14

    Aha tak té jiné patice sem si nevšimnul..

    S tou expanzkou sem to tedy podělal, neveděl jsem, že je možnost vypujčení jiné než se ta rozbitá vyreklamuje.. Příště již budu chytrejší Tu už určo nevyreklamujou. Dal sem tam silikon a ušmiknul kabel od katody. Takže se s ní můžu jít akorát tak vyfotit No každopádně se pokusim ještě katodu úplně vyndat ven a celý prostor od katody zasilikonovat, nevim jestli si nějak pomůžu. Mám totiž pocit, že kapalina uniká úplně na kraji u vstupu do otvoru pro katodu což je kousek od fitinek, který zasahujou po našroubování do tohoto otvoru. Takže je tam nějaký milimetr vůle, takže to asi držet nebude Ještě me napadlo použít nějaký druh sekundového lepidla. Ale nevim jestli bude držet, jelikož sekundove lepidlo funguje, pokud se lepí nějaké objekty k sobe. Tady bych potřeboval jen nanést vrstvu na okraj vstupu u otvoru pro katodu, aby to vytvorilo cca 1 - 2 mm nepropustný povrch

    Chtěl bych se tedy zeptat, nemáte s nějakou podobnou opravou zkušenosti? např. doporučení nějakého sekundového lepidla?

    Pokud budu nucen expanzní nádobu vyměnit, je tedy možné použít např. tuto? Resp. jestli ničemu nevadí objem jen 120ml..?
    Jinak nanoxia dělá efekt opravdu moc hezký..
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,547

    Ten odkaz nefunguje...

    K tomu lepidlu - on je trochu problém, že pokud to zakápnete, tak dříve nebo později budete mít lepidlo v celém okruhu, protože se to začne rozpouštět a to není úplně to pravé ořechové
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    14

    Pardon A pouze ten silikon nevadí nebo? Tak bych použil jen ten..

    By mě tedy zajímalo co používaji oni k lepení těch součástí když ne nějaký druh lepidla..
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,547

    No ono není dobré do toho okruhu dávat nic cizího, takže ani ten silikon není uplně ideální, ale je alespoň poměrně dost neagresivní a je u něj dost malá pravděpodobnost, že by dělal něco špatného v okruhu...

    K té expanzce - spíš vezměte něco většího, třeba http://www.alphacool.cz/produkt/Alph...25-_Clear.html nebo http://www.alphacool.cz/produkt/Alph...25-_Clear.html
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    14

    Dekuji Vam za rady... Dnes sem cely prostor od uv katody kompletne zasilikonoval. Necham ho vytvrdnou a zitra napustim cely okruh znova a budu sledovat jestli nemam v pc rybnicek.. :-) Pokud bude, tak koupim novou expanzku..
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Prosim POMOC Alphacool RePack Quad Laing
    Od nafrEu v sekci Alphacool - co Vás zajímá
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 26-12-2013, 22:36
  2. Možnosti ztišení vodní pumpy Laing DDC 12V -1T Plus v topu.
    Od karpov2 v sekci Alphacool - co Vás zajímá
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 13-12-2011, 20:09
  3. Asus P5Q SE2 a možnost OC
    Od Apophis999 v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 18-12-2008, 15:32
  4. Laing DDC 12V PRO AGB + Alphacool TOP s expanzkou
    Od uživatel v sekci Alphacool - co Vás zajímá
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 15-11-2008, 00:53
  5. Win XP, možnost bluetooth.Prosím o radu!
    Od Digo v sekci OS Windows
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 02-02-2008, 14:44